Otteluraportti Bears – Saints

Saints voittoon vaikeimman kautta

Tampere Saintsin miesten joukkue haki kuluvan kauden neljännen voittonsa Porista, jossa kotijoukkue Bears taipui tiukan taistelun jälkeen lukemin 35-42 (21-21). Ottelu alkoi tamperelaisittain katsottuna pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä Porin ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi puolustuksen linjassa leipätyönsä tekevä Romello Herbin kävi runnomassa palloa kahdella kannollaan tarvittavan kaksi jaardia eteenpäin vieden joukkueensa johtoon. Sarjan ikänestori Masatoshi Wakabayashin onnistuneen lisäpisteen jälkeen Bears sai lisää onnistumisia seuranneesta aloituspotkusta, jossa Herbin kävi peittämässä Saints-pelaajan rähmäämän pallon. Seuranneesta hyökkäysvuorosta Bearsin Joni Riihelä koppasi pallon maalialueella ja onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen Saints oli jo 0-14 tappiolla ennen, kuin hyökkäys oli päässyt kertaakaan kentälle. 

Toisen neljänneksen alkajaisiksi Saints sai sen kuuluisan ketsuppipullon auki, milläpä muulla tavalla kuin juoksemalla palloa läpi vastustajan puolustuksen. Yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Charles Arnoldille raivattiin hyökkäyksen linjan toimesta tilaa, jonka mies käytti armottomasti hyväkseen tuomalla Saintsin mukaan peliin. Miltei automaattisen jalan omaava Eero Hiltunen upotti pallon pystypuiden välistä, ja näin Saints oli enää yhden maalin isäntiään perässä. Avausmaali piristi myös Saintsin hieman yskähdellyttä puolustusta, ja seuraavalla Porin hyökkäysvuorolla Deyleon Williams nappasi syötönkatkon antaen hyökkäykselle hyvät asemat ottelun tasoittamiseen. Keskushyökkääjistä tällä kertaa Matti Airaksinen kiitti syötönkatkosta ja juoksi Saintsin tasoihin pelissä. Saints meni vielä kertaalleen johtoon ensimmäisellä puoliajalla Arnoldin juoksulla, mutta porilaisten pelinrakentaja Jessie Robbins juoksi joukkueensa tasoihin puoliajan päätteeksi.

Puoliajan jälkeen kokenut kehäkettu Masatoshi Wakabayashi yritti jekuttaa Saintsin nuorta Eerik Tavastia potkaisemalla onside-potkun suoraan potkujoukkueen aloituspalaverista, mutta Tavasti oli hereillä tilanteessa napaten pallon joukkueelleen. Puoliajan ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Saints nousi lopullisesti ottelussa kuskin paikalle, kun kokenut Lari Siitonen löysi heitollaan rookie-kauttaan pelaavan laitahyökkääjä Erkki Ojalan, joka pujotteli Bearsin puolustajia 41 jaardin matkan aina maalialueelle asti. Charles Arnold kasvatti tämän jälkeen johdon jo kahteen pistesuoritukseen ottelun kolmannella touchdownillaan. Bears tuli vielä kolmannen kolmanneksen puolella pistesuorituksen päähän liukasliikkeisen Robbinsin omalla juoksulla.

Neljännellä neljänneksellä nähtiin vielä kaksi touchdownia. Ensin Tampere Saintsin kokenut ja isokokoinen linja raivasi tilaa Arnoldille, joka teki ottelun neljännen touchdowninsa. Bears tuli vielä yhden touchdownin päähän pelinrakentaja Robbinsin omalla juoksulla, kun ottelua oli vajaa minuutti jäljellä. Eerik Tavasti kuitenkin peitti Porin viimeisen onside-potkun, ja näin tärkeät pisteet lähtivät Tampereelle. 

Tällä viikolla Saints matkustaa Kotkaan sarjan kärkiotteluun. Täydessä pelikunnossa oleva Nesi Carpelan on varmasti punonut uusia juonia ottelun varalle, onhan ottelussa panoksena sekä sarjan kärkipaikka että kotietu pudotuspeleihin. Ottelu pelataan 1.8. Kotkan Puistolassa kello 15.00 alkaen. Mikäli maakuntamatkailu Kotkaan ei onnistu, näytetään peli tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelussa.

Kuva: Noora Hyttinen