Peruspelien lisäksi voi käytössä olla myös erilaisia kikkapelejä ja hämäyksiä, kuten kiertopelejä, aloitusmuodostelman muuttamista ennen pallon heittoa ja hämääviä suunnanvaihdoksia. Kaikki hyökkäyksen käyttämät taktiikat ovat yleensä pelikirjassa, mutta joskus uusia pelejä voidaan kehittää vastustajakohtaisesti kun huomataan pelissä jonkin tietyn pelityylin uppoavan puolustukseen.
Jokainen muodostelma ja peli voidaan nimetä joukkueen kesken sovitulla tavalla, joten valmentajan voi kuulla huutavan kentän laidalta vaikka krokotiiliä ja supersankaria.
Pelikirja voi olla monipuolisuutensa takia haastava opetella, mutta kukaan ei jää sen kanssa yksin. Jokaista peliä harjoitellaan ja hiotaan treeneissä, ja opetusta pelikirjan lukuun saa valmennukselta ja muilta pelaajilta. Lisäksi pelaaja voi käyttää apunaan wrist coach-ranneketta, johon kirjoittaa omat roolinsa kussakin pelissä itselleen ymmärrettävällä tavalla. Wrist coach on kuitenkin vain apuväline, joka ei saa haitata pelin kulkua. On aina parempi opetella pelit mahdollisimman hyvin, jotta ymmärtää mitä kentällä tapahtuu kussakin pelissä.
Hyvä hyökkääjä ei pelkästään juokse määrättyä reittiä pitkin tai blokkaa pelin mukaisesti, vaan hahmottaa pelin kokonaisuutena ja ymmärtää miten eri tehtävät kentällä muodostavat yhtenäisen hyökkäyksen puolustusta vastaan. Vaikka yksittäinen virhe voi muuttaa ratkaisevasti kentän tapahtumia, kyseessä on kuitenkin joukkuelaji jossa on aina seuraava yritys ja seuraava peli. Virheetkin on tehtävä täysillä, eikä lopettaa pelaamista kesken. Onnistuessaan etenkin haastavimmat pelit tuottavat suurta riemua, sillä silloin koko joukkue on tehnyt mitä piti ja palkitaan parhaimmillaan maalilla.