Haluatko tuomariksi? Seuran oma tuomarivalmennus 2021

 

Jefua voi harrastaa myös lippis päässä! 

Vaikka välillä pitäisi myös kypärää. Tai vaikka ei enää laita kypärää päähänsä

 

Kenelle tämä on tarkoitettu?

Kaikille niille, jotka haluavat toimia Saintsissa jenkkifutistuomareina

Mitä kaikkea tähän siis kuuluu?

Seuran oma tuomarivalmennus syyskesällä 2021 koostuu muutamasta eri vaiheesta:

1. Ilmoita olevasi kiinnostunut tuomarivalmennuksesta laittamalla viestiä Riina Koskimaalle (riina@iki.fi tai viestillä 0505281391). Kerro ilmoittautuessasi nimesi, ikäsi ja muutamalla sanalla jenkkifutiskokemuksestasi ja/tai tuomarikokemuksestasi. 

Sinut liitetään Whatsapp-ryhmään, jossa voit keskustella muiden tuomarivalmennuksen osallistujien ja seuran kouluttajan Harri Toijalan kanssa.


2. Opiskele SAJL:n tuomarikurssin materiaali ja suorita tuomarikoe hyväksytysti. Testijärjestelmä kertoo, kun pääset läpi. Anna läpipääsyn jälkeen yhteystietosi järjestelmään.


3. Kuittaa Whatsapp-ryhmään, kun olet läpäissyt tentin. Olet nyt tuomari! 


4. Osallistu seuran koulutuksiin Teamsissa. Linkit koulutustilaisuuksiin saat Whatsapp-ryhmästä tai MyClubista.

Koulutusiltoja on kolme. Ne ovat tiistaisin 7.9., 14.9 ja 21.9. klo 18-19.30.


5. Tuomaroi ensimmäiset pelisi. Seuran pikkujunnuturnaus pidetään lauantaina 25.9.2021 Pyynikillä. Uudet tuomarit pääsevät silloin tositoimiin kokeneempien tukemina. Toiveena on, että kaikki uudet tuomarit pääsevät kentälle tässä turnauksessa, mutta voit silti osallistua valmennukseen, vaikka et ehtisikään tuomaroimaan juuri tuossa turnauksessa.


Mitä kaikkea tästä saa?

1. Tuomaripätevyyden

2. Kokeneiden tuomareiden tukea oman uran alkuun

3. Tuomariverkostoa, josta saa tukea myöhemminkin urallaan

4. Tuomarikamat, joilla voi tuomaroida myös muiden seurojen peleissä (sis. lyhythihainen paita, musta lippis, keltainen liina sekä pilli, jotka tuomari saa maksutta, jos sitoutuu tuomaroimaan kuusi peliä kausien 2021-2023 aikana)

Mihin sitoudun?

Tuomaripätevyys ei velvoita ketään osallistumaan yhteenkään peliin. Voit itse valita, milloin ja missä tuomaroit. Tämä on erilainen tapa harrastaa jefua, ja tässä harrastuksessa menetetystä vapaa-ajasta saa yleensä jonkinlaisen korvauksen. 


Jos otat vastaan ilmaiset tuomarikamat, sitoudut olemaan käytettävissä kuudessa pelissä kesän 2023 loppuun mennessä. Jos tulet toisiin ajatuksiin, voit palauttaa tuomarikamat käyttökelpoisina tai maksaa niiden hinnan seuralle, minkä jälkeen vapaudut sitoumuksestasi täysin. Tuomaripätevyyden saat silti pitää.