U19-joukkue 2018
U17-joukkue 2018
U15-joukkue 2018
U13-joukkue 2018
U11-joukkue 2018

Ainoana Suomen Olympiakomitean Tähtiseura -nimikkeen alaisena amerikkalaisen jalkapallon seurana Tampere Saints toimii tiettyjen osin tiukkojenkin kriteerien mukaisesti. Tämä ja pyhimysten sitoutunut taustatoimijoiden ja valmentajien joukko on siivittänyt junioritoiminnan menestyksen tielle. Tampere Saintsilla on nuorten joukkueet jokaisessa mahdollisessa ikäryhmässä joten junioripelaajien ikähaitari on seitsemästä vuodesta yhdeksääntoista vuoteen asti.

 

Tampere Saintsin U19-joukkue voitti tänä vuonna 1-divisioonan mestaruuden selvällä piste-erolla finaalissa Kuopio Steelersiä vastaan. Sen sijaan Vaahteraliigassa Kuopio Steelers on menestynyt sarjanousijana erinomaisesti ja kohtaa moninkertaisen suomenmestari Helsinki Roostersin Vaahteramaljassa.

 

U17-joukkue uudistui tälle vuodelle kokonaan, koska aikaisemman vuoden pelaajat pelasivat juurikin edellä mainitussa mestaruusjoukkueessa. Takkuisen alun jälkeen U17 saavutti tavoitteensa – yhden voiton, ja joukkue on tällä hetkellä ansaitulla treenitauolla.

 

Kuluneella kaudella sekä U15- että U13-joukkueet nousivat korkeammalle sarjatasolle. 15-vuotiaiden joukkueiden taso on huomattavan korkea ja siitä huolimatta Saints nousi sarjan neljänneksi. Kyseisellä ikäluokalla on jo oma maajoukkue, johon kuuluu myös muutama Saintsin pelaaja.

 

Pyhimysten U13-joukkueen kausi oli sarjanoususta huolimatta menestyksekäs. Joukkue johti sarjaansa kalkkiviivoille asti. Viime viikonlopun Helsingissä järjestetyssä turnauksessa toisena Saintsin kannoilla ollut Oulu Northern Lights onnistui kuitenkin voittamaan Tampere Saintsin ja näin ollen keskinäisten voittojen vaaka kallistui revontulien puolelle ja U13 kultamitali lähti Ouluun.

Päävalmentaja Kalle Uusitalo: joukkue oli osallistunut tunnollisesti harjoituksiin ja sisäistäneet pelikirjan ulkoa. Näin ollen pelitilanteissa pelaajat tiesivät opetelluista käsimerkeistä, miten kuuluu toimia. Oma työ oli helppo tehdä, kun sai työskennellä näin taitavien nuorten kanssa.

U13 QB Tesfaw Lappalainen teki koko kauden loistosuorituksia kentällä

U13-sarjassa valmentaja saa tarvittaessa olla pelikentällä. Tampere Saints oli ainoa, jossa valmentajan ei tarvinnut mennä kentälle, vaan pelaajat varmistivat pelikutsut sivurajalla seuraavalta valmentajalta. Päävalmentaja Uusitalo luottaa vahvasti pelaajiensa kykyyn toimia itsenäisesti. Joukkue oli pettynyt viimeisen turnauksen tulokseen, koska kultaa lähdettiin hakemaan. Nyt muutaman päivän jälkeen hopeamitali tuntuu juuri niin upealta saavutukselta kuin se on. Lähes koko U13-joukkue siirtyy pelaamaan U15-ikäluokkaan ensi kaudella. Myös Kalle Uusitalo siirtyy tähän ikäluokkaan jatkamaan työtä näiden urheilijoiden kanssa.

U11 hike-punt-pass -taitokisan SM-kultamitalisti Alex Silventoinen (keskellä)

U11- ja U9-joukkueet perustettiin tälle kaudelle. U11 pelasi useissa turnauksissa ja kokemusta kertyi, eikä kautta tarvinnut lopettaa ilman voittoa. Henkilökohtaisella tasolla U11-joukkueeseen kuuluva Alex Silventoinen voitti suomenmestaruuden hike-punt-pass -taitokisassa, joten yksi kultamitalikin Helsingistä lähti mukaan. Alle 9-vuotiaat ovat tänä kesänä harjoitelleet amerikkalaista jalkapalloa leikkimielisesti perusasioita opetellen. Ensi vuonna U9-joukkue saattaa lähteä myös kilpailemaan, mikäli mikrojunnuilta intoa löytyy.

Nyt syyskuussa on mahdollista päästä tutustumaan amerikkalaiseen jalkapalloon maksuttomissa esittelytreeneissä tiistaisin Pyynikin urheilukentällä klo 16:30 ja torstaisin Lentävänniemessä klo 18:00. Kausi 2019 polkaistaan käyntiin lokakuussa. Ensi kesän otteluita ajatellen kultaakin kalliimman off-seasonin aikana harjoittelu tapahtuu sisätiloissa, muun muassa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen tekonurmella. Harjoituksia on kahdesta neljään viikossa joukkueesta riippuen.

Tervetuloa aloittamaan monipuolinen ja mukaansatempaava urheiluharrastus!