Lauantain aurigossa pelattiin kauden ensimmäinen kotiottelu Pynsällä.

U13 sai kunnian aloittaa jefukesän Tampereella kun vastaa asteli Royals Vaasasta.  Kotijoukkueen kannalta valitettavasti, pisteet lähti tällä kertaa Vaasaan numeroin 0-60. Pikku Pyhimykset esittivät loistavia otteita ja mahtavaa taisteluasennetta. Eikä ottelun lopputulos tällä kertaa kerro ihan koko totuutta hienoista suorituksista kentällä. 

 

Ottelussa oli yli 60 katsojaa, mikä on junnu otteluun paljon. Pikku pyhimysten otteet kiinnostivat myös miesten ja naisten päävalmentajia sekä suurta joukkoa molempien pelaajia. Kautta on vielä reilusti jäljellä joten vielä ehtii tapahtua vaikka mitä. Kannustuksesta ei ainakaan ole puutetta!

 

U17 Red Angels lähti aamu varhaisella kohti Seinäjokea ja lohikäärmeen luolaa. Vastassa oli yhditelmä joukkue Dragons. Alla otteluraportti ja päävalmentaja Toimisen mietteet reissusta.

Ottelu palaveri kohta mennään!

Junioreiden U17 SM-sarja startattiin käytiin aurinkoisella Jouppilanvuoren kentällä, kun Red Angels kohtasi isäntäjoukkue Dragonsin. Ottelu alkoi Angelsin aloituspotkulla, jonka suoritti Henri Illikainen. Illikainen potkasi pallon syvälle vastustajan päähän, josta Dragons palautti pallon melkein puoleen kenttään asti.

 

Angelsin puolustus asteli seuraavaksi kentälle. Isäntäjoukkue aloitti pelin heti pitkällä heitolla laitaan, mutta Angelsin kulmapuolustaja Santeri Lehtiniemi löi pallon pois laitahyökkääjän käsistä. Tämän yrityksen jälkeen Dragons yritti juoksupeliä, joka päättyi saman tien kun lähes koko Angelsin puolustus pääsi linjasta läpi ja taklasi pallonkantajan 7 jaardia miinuksille. Epäonnistuneen heittoyrityksen jälkeen Dragons pakotettiin luopumaan pallosta, jonka jälkeen Angelsin hyökkäys asteli kentälle ensimmäistä kertaa. Angels aloitti vahvalla juoksulla ja keskeltä aukesi aukko, josta Eerik Tavasti kantoi palloa 7 jaardin arvoisesti. Seuraavat kaksi yritystä eivät onnistuneet yhtä mallikkaasti ja Angels pakotettiin luopumaan pallosta.

 

Dragonsin toinen hyökkäysvuoro alkoi aivan eri tavalla kuin ensimmäinen. Pelinrakentaja löysi vapaita laitahyökkääjiä pitkillä heitoilla ja näin Dragons eteni uhkaavasti Angelsin maalialuetta. Dragonsin vahva eteneminen kuitenkin päättyi, kun epäonnistunut screen heitto ei jäänyt laitahyökkääjän käsiin ja taaksepäin tulkittu heiton kävi Angels peittämässä. Angelsin hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään rähmäystä ja joutui pian luopumaan hyökkäysvuorostaan.

 

Kolmas hyökkäysvuoro alkoi Dragonsin myllytyksellä, kun keskushyökkääjä kantoi palloa puolesta kentästä Angelsin 2 jaardin viivalle asti rikkoen lukuisia taklausyrityksiä. Dragons jatkoi juoksemista ja onnistuivat juoksemaan pallon maalialueelle. Lisäpisteen epäonnistuttua tilanne oli 6-0.

 

Angelsin hyökkäys lähti vahvasti liikkeelle, kun Eino Kauhanen sai pallon käsiinsä juoksupelissä, jossa hän eteni 20 jaardin arvoisesti. Onnistumisia saatiin lisää ja palloa liikutettiin 9 jaardin arvoisesti kolmella yrityksellä ja näin oltiin tilanteessa, jossa neljäs yritys ja 1 jaardi edettävää. Pelinrakentaja Tuukka Lammi kutsui itselleen QB sneak pelin, jonka tarkoituksena oli saada tämä 1 jaardi täyteen, mutta keskelle aukesi aukko, josta Lammi pääsi karkuun. Lammin juoksu olisi edennyt varmasti edennyt aina maaliin asti, mutta harmiksi aputuomari jäi Lammin juoksulinjan eteen ja sattui ikävä yhteentörmäys, jonka jälkeen puolustajat saivat kompuroivan Lammin kiinni. Tuomari onneksi selvisi yhteentörmäyksestä ja peliä päästiin jatkamaan. Hyökkäys ei kuitenkaan saanut enempää onnistumisia ja näin Dragonsin hyökkäys pääsi jälleen kentälle. Dragons rokotti heti ja eteni nopealla heittopelillä Angelsin maalialueen tuntumaan. Dragons pääsi jälleen pisteiden makuun ja onnistuneen pelatun lisäpisteen jälkeen puoliajalle siirryttiin tilanteessa 14-0.

 

Toinen puoliaika alkoi Angelsin potkun palautuksella, jonka jälkeen kentälle asteli sisuuntunut Angelsin hyökkäys. Keskushyökkääjä Pyry Kanerva moukaroi vahvalla juoksulla 15 jaardia. 

Pyry Kanerva etenee.

 

Tämän jälkeen juoksuhämäys keskelle vapautti laitahyökkääjän Kauhasen ja Lammin heitto tavoitti Kauhasen, joka viimeisteli 40 jaardin pituisen maalin. Lisäpiste juostiin Kanervan toimesta keskeltä maaliin ja Angels kavensi 14-8 tilanteeseen.

 

Angels onnistui hidastamaan Dragonsin hyökkäystä ja pakottivat heidät kenttäpotkumaaliin. Potkun onnistuttua siirryttiin 17-8 tilanteeseen.

 

Angelsin seuraava hyökkäys alkoi vahvasti kun Lammi löysi jälleen Kauhasen 10 jaardin heitolla. Dragons kuitenkin sisuuntui ja pääsi säkittämään Lammin 10 jaardia miinuksille ja jonka jälkeen Lammin heitto sivurajan tuntumaan päätyi kulmapuolustajan käsiin.

 

Angelsin puolustus kuitenkin onnistui pysäyttämään Dragonsin hyökkäyksen ja pakottivat heidät luopumaan pallosta. Dragonsin lentopotku päätyi Angelsin 5 jaardin linjalle, josta sisuuntunut hyökkäys alkoi etenemään varmasti. Ensiksi Lammin 8 jaardin juoksu ja sen jälkeen 5 jaardin heitto laitaan Tesfaw Lappalaiselle. Seuraavaksi Lammin heitto löysi sivurajan tuntumasta Severi Karjalaisen 13 jaardin arvoisesti. Heittosirkus jatkui ja Lammin heiton nappaa tuttu nimi Eino Kauhanen ja kantaa palloa 10 jaardin arvoisesti eteenpäin. Angelsin hyökkäys jatkoi etenemistä Lappalaisen ja Karjalaisen kiinniotoilla. Upea hyökkäysvuoro kuitenkin päättyy Dragonsin syötönkatkoon.

 

Angelsin puolustus jatkaa vahvaa suorittamista ja onnistuu kerta toisensa jälkeen taklaamaan Dragonsin pallonkantajat miinuksille ja näin pakottaa 3 yrityksen jälkeen luopumaan pallosta. Puolustus onnistuu myös lentopotku tilanteessa luomaan painetta potkasijalle jonka johdosta potku etenee vain 15 jaardia ja Angels saa hyvät kenttä asetelmat. Lammin heiton tavoittaa Oskari Toijalan keskeltä kenttää ja etenemistä 15 jaardia. Lammin oma juoksu laitaan ja Tavastin juoksu keskeltä linjaa tuovat Angelsin aivan maalialueen tuntumaan. Lammin heitto löytää Kauhasen maalialueelta ja näin Angels kaventaa tilanteen 18-14. Lyhyt aloituspotku epäonnistuu ja Dragons peittää pallon, jonka jälkeen alkaa pelikellon kuluttaminen ja peli päättyy lukemiin 18-14 Dragonsin hyväksi.

 

Päävalmentaja Henri Toimisen mietteet pelin jälkeen:

”Joukkueesta huomasi alussa, että jännitys leveli oli aika korkealla niin pelaajilla, kuin myös valmentajilla. Aloimme vasta toisen neljänneksen lopulla pääsemään peliin paremmin mukaan. Puoliajalla tehtiin hiukan muutoksia, jotka alkoivat saman tien tuottaa tulosta. Puolustus oli kokonaisuudessaan todella vahva eikä sieltä pysty nostamaan ketään tiettyä henkilöä esille. Kaikki tekivät oman duuninsa ja auttoivat taklaamisessa. Vaikka hyökkäys oli myös kokonaisuudessaan erittäin vahva ja moni pelaaja sai onnistumisia, niin on silti pakko nostaa esille Eino Kauhanen joka viimeisteli kaksi maalia ja muutenkin oli henkilö, joka nappasi Tuukan heittoja tukalissa tilanteissa. Seuraavaan peliin on kolme viikkoa jonka aikana pitäisi saada pieniä virheitä karsittua pois. Jos tässä onnistumme, niin olemme vahvoilla seuraavassa pelissä.”

Eino Kauhanen ja Tuukka Lammi juonimassa sivurajalla.

Teksti: Henri Toiminen ja Sanna Toijala

Kuvat: Irja Vaateri