Alle 11-vuotiaille kesäharrastus amerikkalaisesta jalkapallosta

Tampere Saints etsii uusia 8-11 vuotiaita poikia ja tyttöjä liikkumaan amerikkalaisen jalkapallon parissa. Saints koko kesän kestävän U11-jenkkifutiskoulun, johon saa tulla mukaan kuka vaan lajista kiinnostunut lapsi.

 

Harjoitukset järjestetään kerran viikossa ja mukaansa lapsi tarvitsee ainoastaan sään mukaisen liikuntavarustuksen sekä juomapullon.

Jenkkifutiskoulun ohjaajina toimii mm maajoukkuepelaajia, amerikkalaisia ammattipelaajia sekä nuorten valmentajia.

Alle 11-vuotiaiden jenkkifutiskoulu alkaa maanantaina 5.6 klo 17.30 pyynikin kentällä ja harjoitukset kestävät klo 19.00 asti. Harjoitusten aikana vanhemmat voivat hoitaa juoksevia asioita, lenkkeillä pyynikin maastossa tai voivat halutessaan jäädä seuraamaan harjoituksia.

Sama treenivuoro jatkuu koko kesän aina elokuun loppuun asti. Mukaan saa liittyä milloin vain.

Jenkkifutiskoulun hinta on 100e joka sisältää harjoitusvuorot, välineet ja ohjauksen koko kesän ajalta. Lisäksi U11 jenkkifutiskoulun oppilaat pääsevät seuraamaan kaikkia Tampere Saintsin pelejä ilmaiseksi.

Mitä jenkkifutiskoulussa tehdään?

–          Leikkimielistä liikkumista
–          Opetellaan lajin sääntöjä
–          Opetellaan lajitaitoja
–          Ilman kontaktia. Taklaukset, blokit ym ”osumat” tehdään pehmustettuja kilpiä vastaan
–          Pidetään hauskaa joukkueena

https://www.youtube.com/watch?v=7ES2Hw5h3lk

 

Mitä jenkkifutis on?

Amerikkalaista jalkapalloa on kutsuttu ruohokenttien shakiksi. Urheilulajin vertaaminen shakkiin tarkoittaa yleensä sitä, että lajin perusluonteeseen liittyy taktisuus ja äly.

Vertaus sopii näillä ominaisuuksilla amerikkalaiseen jalkapalloon hyvin, sillä siinä valmentaja (shakissa pelaaja) valitsee kentän (pelilaudan) reunalta pelin (siirron), jonka kenttäpelaajat (nappulat) suorittavat. Tässä tulee myös se suuri ero, sillä amerikkalaisessa jalkapallossa nappulat ovat ihmisiä, jotka eivät aina tee niin kuin valmentaja käskee ja myös vastustajat siirtävät samanaikaisesti.

Pelipaikkoja joukkueessa on useita. Jokaiselle pelaajaksi haluavalle löytyy pelipaikka.

Kentältä löytyy esimerkiksi linjamiehiä jotka voimalla ja ison kokonsa puolesta raivaavat tilaa juoksuille tai suojaavat heittäjää. Toisena ääripäänä ovat pienemmät ketterät pelaajat jotka pujottelevat ketteryydellään ja nopeudellaan vastustajan ohi. Kaikille siis on paikkansa lajissa.

U11-ikäisille on tulossa oma sarja vuonna 2018. Tänä kesänä vasta harjoitellaan ja omaksutaan lajin saloja. Mikäli kiinnostuneita on tarpeeksi, niin pyrimme järjestämään jenkkifutiskoululle harjoitusmielisen ystävyysottelun.

 

Lyhyesti seurasta

Tampere Saints on vuonna 1998 perustettu tamperelainen amerikkalaisen jalkapallon seura. Saintsin edustusjoukkue pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Vaahteraliigassa kaudella 2017, noustuaan sinne kauden 2015 jälkeen. Seuralla on myös aktiivista junioritoimintaa ja sillä on ollut vuodesta 2005 joka vuosi useita juniorijoukkuetta SAJL:n kilpasarjoissa.

Kaudella 2017 Tampere Saintsilla on joukkueet miesten Vaahteraliigassa, Naisten 1 divisioonassa, miesten 4-divisioonassa sekä nuorten U19, U17, U15 ja U13 sarjoissa.

Keväällä 2017 Tampere Saintsin nuorisotyö kantoi hedelmää ja sai kansallista tunnustusta Olympiakomitean myöntämän Sinettiseura-tunnustuksen muodossa. Aiheesta lisää voi lukea osoitteesta http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?93256

Jenkkifutiskouluun voi ilmoittautua sähköpostilla tai kysellä lisätietoja osoitteesta nuorisopaallikko@tamperesaints.fi