Another Devil becomes a Saint – Amerikkalainen pelinrakentaja Portugalista

Tampere Saints on solminut pelaajasopimuksen amerikkalaisen Kyle Nolanin kanssa. Nolan edustaa tällä hetkellä Lissabon Devilsiä.

 

Ennen Portugalin kautta Kyle pelasi 4 vuotta aloittavana pelinrakentajana Georgetown Hoyas -joukkueessa (D1, NCAA). Hän lopetti uransa Georgetownin ennätykset rikkoen; heittäen 1011 kertaa, onnistuen 565 kertaa ja keräten yhteensä 6269yd. Hän sijoittuu toiseksi yliopiston heittoyardeissa 5750yd ja heittojen onnistumisprosentissa 55,9% sekä neljänneksi heitetyissä touchdowneissa (35). Yliopistouran jälkeen hänet kutsuttiin Baltimore Ravens NFL-minicämpille 2016.

 

Yliopistojoukkue Hoyasin päävalmentaja luonnehtii Kylea seuraavin sanoin:

“Kyle Nolan on fyysisesti lahjakkain ja älykkäin pelaaja jota olen valmentanut 20 vuoden aikana.”

 

198 cm pitkä ja 105-kiloinen Kyle tuleekin varmasti aiheuttamaan harmia Vaahteraliigan puolustajille monin eri tavoin.

 

Tällä hetkellä Portugalissa 4 pelatun ottelun jälkeen, edellisten kausien mestari Lissabon on Portugalin sarjan kärjessä maalisuhteella 228-51. Samassa joukkueessa keskushyökkääjänä Nolanin pelikaverina toimii Juzz Tiny, joten tämän parivaljakon yhteistoiminta tulee olemaan hyvin hitsautunutta kun kausi Suomessa alkaa.

 

Portugalin kauden päättyminen kohtalaisen myöhään keväällä on haaste Saintsille, mutta kun Lissabon Devils lupautui lainaamaan miestä Suomeen taukoviikolla, pääsee Kyle sovittamaan kuvioita kuntoon Suomen kautta varten hieman etukäteen.

 

Aikaisemmin Saints on sopinut pelaajasopimukset amerikkalaisten Elliott Jeffcoatin ja Tony Ballonin kanssa joten Saints miesten edustusjoukkueen amerikkalaiskiintiö on täynnä.

Lisävahvistuksista Saints tiedottaa talven jälkeen.