Pelaajarintamalta uutta – Saints vahvistuu uusilla sekä vanhoilla nimillä

Pelaajarintamalta uutta – Saints vahvistuu uusilla sekä vanhoilla nimillä

Joukkueen tärkein lenkki on kiinnitetty, eli pelinrakentaja. Ja tämä on tuttu nimi.
Raymond Cotton palaa Pyhimyksiin kesäksi 2020. Loukkaantumisten riivaamalla kaudella 2019 Ray sai 7 ottelumerkintää, joista ainakin yksi taisi olla lopulta pelaamaton ottelu Bragulla.

Mutta tilastot ovat siitä huolimatta vakuuttavat. Joukkueen kolmanneksi eniten juoksujaardeja 376, edellä vain CJ sekä Tuukka. 137 heittoa, 6 vastustajalle mutta 13 TD 66 onnistuneesta heitosta. Sekä yli 1000yd ilmassa.

Mies tuli kesken kauden, ehkä jopa hieman puolikuntoisena, joten tulevana kesänä vastustajalle tulee todella kiire Rayn pyörittäessä Saints hyökkäystä.

Raymond itse ajattelee tulevasta kaudesta seuraavaa:

 

“I see us doing great things. We hope to have a perfect season and go to the championship. A division lower doesn’t mean less competition. It only means a new season to us and more football to play.”

 

1 divarin pelinrakentajina on nyt Rayn (113kg) lisäksi Robert Johnson (111kg) UNC sekä Rovaniemi Nordmenin Jabari Harris (100kg) /ja Rafael Pineda (115kg) sekä Pori Bears Taylor Watking (84kg). Tampere Saints käyttää myös tämän hetken onnitellakseen divarin toiseksi kevyintä QB:ta, Niclas “Nesi” Carpelan Kotka (vahvistetun some-tiedon mukaan 24.12.2019 99,6kg).

 

 

Keskelle voimaa

 

Toisena vahvistuksena, niin kentällä kuin punttisalilla, on Mikko Aspinen. Saints puolustuksen keskellä on siis jatkossa ruuhkaa. Mikolla on pitkä kokemus jenkkifutiskentältä sekä pelaajana että valmentajana, niin kaukaa savonmaalta kuin maajoukkueringeistä. Tämä one-more-year oli sangen mieluisa Saintsille, #1 is back!

Uusia nimiä Pyhimyksiin

 

Seinäjoki Crokodilesista Saintsiin siirtyy TE / RB Asko Mäntymäki. Askolla on taustaa jenkkifutiksesta 2015 divari hopea, 2016 divarin voitto ja 2017 vaahtera pronssi Hämeenlinna Huskiesissa. 2018 sekä 2019 menivät Seinäjoella. 

 

Askon ajatuksia tulevasta kaudesta:

Pitkään vierestä seuranneena Saintsin toimintaa, odotan innolla sinisen paidan päälle pukemista. Valmennuksen kanssa puhuttuani uskoisin, että Saintsin pelityyli tukisi omaa tapaani teutaroida kentällä. Toivottavasti olen enemmän apuna kuin tiellä.

 

Joukkueessa on paljon tuttuja ja vanhoja pelikavereita, etenkin odotan Hanneksen tyyliä vetää joukkuetta omalla omintakeisella tyylillään. Divariin on taas mielenkiintoinen palata. Sieltä viimeksi on muistissa Huskiesin paidassa Spagun voitto, mutta on siellä finaalikin hävitty ja nimenomaan Saintsille. Eniten odotan innolla divarin valtiaan, elikkäs Nesin joukkueen kohtaamista. Katsotaan vieläkö Nesillä on samat tutut käsimerkit käytössä.. 

 

Kun katsoo meidän hyökkäyksen linjaa, niin väitän ettei tuolla nipulla voida hävitä peliäkään. Ihan sama kuka kantaa palloa, mutta keskeltä juostaan!

 

Hämeenlinnassa tuli pelattua pitkään, siellä ikävästi meni joukkue nurin ja sen jälkeen lähdettiinkin pariksi vuodeksi reissaamaan Seinäjoelle. Matka oli pitkä ja raskas, etenkin viime kautena ainoa tavoite oli Vaahteran voitto, ja kauden jälkeen oli takki aika tyhjä. Parhaita muistoja ehdottomasti omalla “uralla” on kakkosen ja ykkösen voitot Hämeenlinnan paidassa. Ja muistossa on myös Spagun finaalin häviö Saintsille. Ja kirvelevät välierätappiot Liigassa Royalssille 2017 ja Roosterssille nyt kesällä.

 

Nähdään Pynsällä!”


Uutena kasvona Pyhimyspaidassa nähdään myös Porista Tampereella muuttanut Ville Kettunen. Ville on edustanut aikaisemmin Hämeenlinna Huskiesia sekä Pori Bearsia ja tulee pelaamaan RB sekä WR pelipaikoilla. 2015 Ville oli ottavana osapuolena Hämeenlinnassa Mäntymäen kanssa kun Saints vei Spagettimaljan ja 2018 Rautamaljassa Ville oli ottelun MVP neljällä TD:llään. Miesten punttivalmentaja Ilkka Minkkisen Kettunen on jo vakuuttanut 15 kappaleella 100kg toistoja, joten Kettusen ja Rayn ollessa Saints linjan takana tulee Saints juoksu olemaan erittäin vaikea pysäytettävä.

 

Päävalmentaja mielissään

Miesten päävalmentaja Hannes Mattila:

“Raymond tulevan kauden pelinrakentajaksi oli helppo valinta. Mies tuli kesken kesän ja teki parhaansa ja väläytti erityistä potentiaalia.

Tuleva kausi tulee olemaan vielä parempi, mies ehtii palautumaan edellisestä kaudesta ja tulemaan uudessa iskussa takaisin Pyynikille!

Askon valintaa pukea sininen paita ensi kesäksi on odotettu. Asko tulee vahvistamaan meidän juoksupeliä monella tapaa ja uskon Ray:n arvostavan luotettavaa sisempää laitahyökkääjää.

Kettunen on osoittanut erittäin korkeaa potentiaalia ja tulee varmasti olemaan tärkeä osa meidän hyökkäystä. Uskon, että meidän uusi hyökkäyksen koordinaattori Dajon tulee saamaan Villestä täyden potentiaalin irti kesällä!

Mikko uhkaili kovasti jäävänsä eläkkeelle, olen kovin tyytyväinen kun mieli muuttui ja saadaan nähdä ja nauttia vielä vuosi Aspisesta keskellä.”

Tampere Saints harjoittelee tällähetkellä Polte-salilla ja pitää taukoa lajiharjoittelusta. Helmikuun lopussa alkaa ulkoharjoitukset Kaupin tekonurmella ja huhtikuun alussa siirrytään kesävuoroille Pyynikille sekä Koivistonkylään.

Joukkueen mukana harjoittelee myös uusia rookieita valmiina kohtaamaan 1 divisioonan haasteet kesällä. Mukaan kuitenkin mahtuu vielä, lisätietoja miesten joukkueenjohtajalta Laura Suomiselta miehet.jojo@tamperesaints.fi