EM-Pronssimitalisti Tuukka Lehtonen jatkaa Saints-hyökkäyksessä

Tuukka kantoi viime kaudella isoa vastuuta joukkueen juoksupelin mooottorina ja tulee sitä varmasti jatkamaan myös tällä kaudella maajoukkuetta myöden.
Saintsin juonioreista asti Tuukka on tunnettu todella tulisieluisena, ja itseään säästelemättömänä pelaajana, joka raivaa ja valtaa aluetta vastustajalta jääräpäisen tehokkaasti, ja vaatii sekä itseltään, että kanssapelaajiltaan erittäin paljon tavoitteen saavuttamiseksi. Kokemuksen ja vuosien mukana Tuukan peli on seesteytynyt ja peliymmärrys kasvanut sen myötä. Paitsi kaikkea tätä, Tuukka on myös urheilija, jolla on kova asenne harjoitteluun.

Tuukan jatko joukkueessa on tärkeä pala hyökkäyksen palapelissä, joka tulee lisäämään joukkueen tulevan kauden juoksupelien kirjoa, ja omalla panoksellaan avaa tietä myös heittopelien suunnittelulle. Koska hyökkäyksen linja ja keskushyökkääjistö pysyy hyvin kasassa, uudella jenkkipelinrakentajalla tosin varustettuna, pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja tietävät miten vieruskaveri toimii, on Tuukan helppo jatkaa ja kehittyä juoksupelissä siitä, mihin viime vuonna jäätiin. Viime kaudella hyökkäys oli lopulta varsin vaisu isoihin odotuksiin nähden, ottaen huomioon, että hyökkäyksessä oli parhaimmillaan 10 maajoukkuemiestä, joten tulevalla kaudella ainoa tie on ylöspäin, tehokkaammin ja voimakkaammin. Tähän pelin aspektiin onkin jo aktiivisesti puututtu uuden päävalmentajan toimesta.

Viime kaudella Tuukka oli joukkueen kärkikeskushyökkääjä kantamalla palloa 81 kertaa keräten 498 jaardia 5.8 jaardin keskiarvolla. Per peli jaardeja kertyi 58.8 joista pisin yksittäinen 34 jaardia ja joista syntyi 4 TD:tä.
Näitä lukemia lähdetään sitten parantamaan ja sillä lähtökohdalla, että Tuukka on ensi kaudellakin joukkueen paras pallonkantaja.

Aivan kuten isoveljelläänkin Veikalla, on Tuukalla optio pelata alkukausi ulkomailla, josta hän, option tapahtuessa, palaa takaisin Tampereelle runkosarjan kuluessa.

Go, Tuukka!