Emmi Kolehmainen Saintsin pelinrakentajaksi

Emmi Kolehmainen Saintsin pelinrakentajaksi

Tampere Saintsin pelinrakentaja vaihtuu kaudelle 2023. Tulevalla kaudella pelinrakentajana nähdään viime kaudella Mikkeli Bouncersia Naisten Vaahteraliigassa johtanut Emmi Kolehmainen. Jo vuosia Tampere Saintsin pelinrakentajana toiminut Emilia Räty ei kuitenkaan ole jättämässä joukkuetta, vaan suuntaa kohti uusia haasteita tutun porukan kanssa.

Päävalmentaja Mikko Aspinen avaa muutoksen taustoja:

“Emilia “Putka” Rädyllä on ollut pitkäaikainen haave päästä kokeilemaan siipiään myös pelinrakentajan tontin ulkopuolella, joten teimme rohkean päätöksen antaa Putkalle näytönpaikka myös muualla. Tämä luonnollisesti johti tilanteeseen, jossa meidän piti tuoda pelinrakentajaksi uutta verta sekä joukkueen sisältä että kartoittaa tilannetta joukkueen ulkopuolelta.”

Uuden pelinrakentajan valinnan taustalla ovat olleet niin Räty kuin Aspinen, jotka molemmat tuntevat Kolehmaisen ja hänen pelityylinsä jo ennestään.

“Putka teki ansiokasta rekrytointityötä saappaidensa täyttämiseksi, minkä johdosta päädyimme keskusteluun Emmin kanssa. Emmi on itselleni tuttu jo Kuopion ajoista, minkä johdosta päätös oli suhteellisen helppo, sillä hän tuntee minkälaista hyökkäystä on aiemmin pyöritetty, ja vastaavasti itse tunnen Emmin vahvuudet hyvin”, kertoo Aspinen.

Aspinen onkin luottavaisin mielin valinnasta ja uskoo Kolehmaisen sopeutuvan nopeasti uuteen joukkueeseen.

“Emmi on pelinrakentajana ja urheilijana äärimmäisen tunnollinen, ahkera sekä pelinlukutaitoinen. Viime vuosien kokemukset Steelersin ja Bouncersin pelirakentajana osoittaa että hän jatkaa kehittymistään pelinrakentajan paikalla ja uskon että meidän laadukas laitahyökkääjäkaartimme pääsee nopeasti samalle sivulle uuden pelinrakentajan kanssa.”

Myös Kolehmainen odottaa luottavaisin mielin tilaisuuttaan päästä osaksi pyhimysperhettä. Tampereelle lähdön taustalla vaikuttivat niin Saintsin tekemisen taso kuin joukkueen tarjoamat mahdollisuudet kehittymiseen.

“Saintsissa on tehty jo useamman vuoden ajan hienoa työtä suomalaisen jenkkifudiksen eteen. Runsaslukuinen rosteri ja tuttu valmennus olivat avainasemassa, kun pohdin, mikä joukkue tarjoaisi mahdollisuuden niin henkilökohtaiseen kehittymiseen kuin joukkueena menestymiseen.”

Edellä mainitun lisäksi Kolehmainen kertoo, että opiskelutilanne mahdollisti sen, että sopivan tasoista joukkuetta pystyi etsimään Savon ja Etelä-Karjalan ulkopuolelta sen jälkeen, kun Mikkeli Bouncersin naisten joukkue ilmoitti, ettei kaudelle 2023 saada joukkuetta kasaan.

Kolehmainen on vakuuttunut Saintsin treenien ja valmennuksen tasosta sekä Tampereen tarjoamista hyvistä treeniolosuhteista talven treeneihin.

“Talvikaudelta odotan tasokkaita treenejä, joissa hiotaan yhteistyötä huippuunsa kesää varten. Tampereella on erinomaiset puitteet treenaamiselle, ja erityisen kivaa on se, ettei talvella tarvitse pukea viittä kerrosta vaatetta, jotta tarkenee treenata kylmässä kuplahallissa.”

“Kesältä odotan kovia pelejä liigassa, on myös kiva nähdä millaista tulosta kovalla talvikauden treenaamisella saavutetaan, kun otetaan vastakkain maan parhaiden joukkueiden kanssa”, jatkaa Kolehmainen katse jo tulevassa kesässä.

Loppuun Kolehmainen vielä toteaa olevansa todella kiitollinen tilaisuudesta päästä pelaamaan Saintsin riveissä liigatasolla, ja toivoo pystyvänsä omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta menestymään ensikin kesänä.

Tervetuloa pyhimysperheeseen Emmi Kolehmainen!

Kirjoittaja: Veera Jalava

Kuva: Mikkeli Bouncers