Ennakko kauden päätökseen

Vaahteraliigan runkosarja päättyy sunnuntaina vierasottelulla Porvoon uusitulla Keskuskentällä. Kauden 1. kierroksella Butchers kävi hakemassa Sinisten pyhätöstä pisteet numeroin 35 -7. Sen jälkeen on paljon vettä virrannut niin Tammerkoskessa kuin Porvoon joessakin. Kauden aikana joukkueiden esitykset ovat menneet täysin eri suuntiin, vaikka rosterissa ovat miehet vaihtuneet melko paljonkin, ja etenkin Porvoon syömähampaat ovat totaalisesti erit kuin toukokuussa. Porvoo on jo kuitenkin varmistanut paikan pudotuspeleihin neljännellä sijallaan ja tuleva ottelu on Butchersille täysin merkityksetön.

 

Siniset vuorostaan sinnittelevät edelleen sarjapaikastaan ja ottelulla on suuri merkitys, joudummeko kolikonheittoon yhdessä Seinäjoen Crocodilesin ja Turku Trojansin kanssa, vaiko käännämmekö kiven nimeltään Butchers, ja jätämme kolikonheiton näille kahdelle muulle joukkueelle. Sen enempää ottamatta kantaa kolikonheittoon, voi sen todeta olevan raain mahdollinen tapa pudota pykälää alemmas.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander odottaa Butchersilta kaikesta huolimatta kovaa vastusta:

”Kausi on ollut kivinen, mutta vielä on kesää jäljellä. Lähdemme voittamaan, Kaikki on omissa käsissä-voitto ja liigataival jatkuu, Vaikka ottelu on tuloksellisesti Butchersille merkityksetön, se ei helpolla tule taipumaan kotiyleisönsä edessä. Joukkueemme punnitaan nyt toden teolla, mutta näin tämän pitääkin olla, Kaikkemme joudumme voiton eteen tekemään, mutta meillä on siihen mahdollisuudet”

 

Saints-puolustus vs. Butchers-hyökkäys

Sami Telenius, Saintsin puolustuksenkoordinaattori on nyt kovan paikan edessä. Ennakkorosteri kertoo, että Porvoo ei pue otteluun tämän hetken kovinta syömähammastaan Ricky Stevensiä. Se taas kertoo, että Porvoon järisyttävän kova juoksuhyökkäys on laitettu telakalle tähän otteluun, joten Telenius voi pääasiassa keskittyä heittopuolustuksen hiomiseen. Porvoon heittopuolustus ei kyllä sekään mikään vastaantulija ole Seppäsen, Luoman ja Phung Nguyenin halkoessa vastustajien puolustuksia, mutta sen sijaan, että lataisi boxin täyteen, voi Telenius panostaa takakenttään nyt enemmän.

Erittän hyvänä uutisena tuli Troy Ricen saaminen kokoonpanoon. Monivuotinen Kouvola Indiansin import-pelaaja on todella liukasliikkeinen niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin puolella. Läheltä Troy Ricea seuranneena voin vain todeta seurajohdon tehneen erittäin hienon työn Troyn saamiseksi Sinisiin. Hänestä on meille paljon iloa sunnuntain ottelussa. Toinen loistava uutinen oli Tobias Fuchsin paluu Meksikon reissultaan. Tobias pelasi siellä ns. Euroopan joukkueessa, joka hävisi niukasti meksikolaiselle vastustajalleen, ja oli jonkin verran epäselvää tuleeko Tobias kauden päätösotteluun.

Veikka Lehtosen toimiessa Tony Ballonin kanssa tukimieskerroksessa, tuo puolustukseen uutta aktiivisuutta ja sähinää blizeihin sekä aluepuolustukseen, jolla luodaan Butchersin linjalle painetta, joka toivottavasti näkyy pelinrakentajan säkkeinä ja kiirehtimisenä. Puolustuksen linjalle ei vastaavasti helppoa päivää ole luvassa. Arttu Tennbergin johtaman Butchersin hyökkäyksenlinja on liigan paras, ja säilyy sellaisena myös tulevassa ottelussa, joten puolustuksen vastuiden ja containien pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

 

Saints-hyökkäys vs. Butchers-puolustus

Tässäkin ottelussa tullaan jatkamaan samalla kaavalla, on mentävä hyökkäyksen vahvuuksien mukaan ja haettava pelikirjasta uusia sivuja sen mukaan mitä puolustus näyttää ja miten se reagoi. Olemme saaneet Raleigh Yeldellin takaisin pelikiellosta, ja toivon mukaan Raleigh haluaa antaa kaiken mitä on jäljellä viimeisessä ottelussa, näyttää kaiken osaamisensa ja vanhat huonot tavat henkilökohtaisten virheiden muodossa on mennyttä. Air-raid Laineen veljeksille pitää nyt osua kohdilleen. Jos heitto ei vuorostaan kulje, on hyökkäyksen linjan Ashley Dewingin johdolla löydettävä Butchersin heikot kohdat ja käyttää niitä sumeilematta hyväkseen luodakseen aukkoja joista Tiny Juzz ja Tuukka Lehtonen pääsevät avoimelle takakentälle.

Näin juoksua ja heittoa sekoittamalla pakotetaan Butchers lyömään boxi täyteen, ja silloin takakentälle tulee 1 vastaan 1 tilanteita, joissa Laineen veljekset ovat todella hyviä. Ja tässä Troy Rice tulee kuvaan mukaan. Troy on RJ Longin tyylinen WR, joka loistaa tilanteessa kuin tilanteessa. Jos Laineen veljekset ovat vartioituna, Troy voi sisempänä laitahyökkääjänä tehdä harvinaisen kaunista tuhoa Butchersin takakentälle, niin kuin 50 tehtyä TD:tä Unkarin sarjassa kertoo. Eikä Troyn erinomaisuus jää sisempään laitahyökkääjän rooliin. Troy on erinomainen palauttaja, jonka kantapäita ovat katselleet kaikki joukkueet 1-divarissa viime kausina. Go Troy, make us proud.

Vastaavasti Butchersin puolustuksesta pitää nostaa esille vahva tukimieskerros, joka on erittäin kovaa luokkaa, mutta sitäkin on Butchers keventänyt ihan omaehtoisesti. Troy Roach ei pelaa sunnuntaina, Sebastian Karbin on poissa loukkaantumisen takia ja todennäköisesti myös muut tukimiehet Tero Kontiaisen johdolla saavat kevennetyn iltapäivän. Jo tämä luo odotuksia ottelun suhteen. Etenkin siihen, että kolikonheitto voitaisiin välttää ja kausi päättää hienoon voittoon.

GO SAINTS!

 

Tapahtumatiedot

Tampere Saints saapuu Porvoon Butchersin vieraaksi sunnuntaina 20.8.2017. Aloituspotku potkaistaan 15:30.

Amerikkalainen jalkapallo on parasta nautittuna tuoreena kentänlaidalla. Mikäli et pääse Porvoon uusitulle keskuskentälle, niin tapahtumia voi seurata suorana Ruutu+:n kautta. Sieltä voit myös katsoa ottelun huippuhetket jälkikäteen.

Teksti: Kalle Lahtinen