“Friday night lights”, Saints vierailulle Porvooseen, kaatuuko Butchers kotonaan?

Pyhimykset matkaavat kauden viimeiseen vierasotteluun sillä mielellä, että viimeisten vuosien voittoputkea Porvoossa jatketaan.

Ohuella rosterilla pelatun Wolverines pelin jälkeen on taas saatu miehiä pois sairastuvalta, mutta kaikkein tärkein palaaja on pelinrakentaja Ray Cotton, jonka alavartalovamma vielä vaati parantelua. Täten  kentälle marssitaan uuden pelinrakentajan tukemana. Kysymys kuitenkin kuuluu, voidaanko olettaa hyökkäyksen palaavan normaaliin tilaan? Niin pitäisi tapahtuakin, sillä Wolverines pelin 31 heitettyä jaardia ei Butchersia vastaan kanna mihinkään. Ja Wolverines pelin syötönkatkojakaan emme jää kaipaamaan.
Juoksupeliä ollaan hiottu Wolverines pelin jälkeen ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten juoksuhammas toimii Butchersin puolustuksen linjaa ja tukikerrosta vastaan.
Tähän liittyen pääsee C.J Okpalobi taas omalle mukavuusalueelleen ja tulemme taatusti näkemään isoja pelejä C.J:ltä.

Jälleen pitää muistaa, että 3 ja 4 yrityksien konvertointi on kaiken a ja o. Ne kun hoidetaan huolella, on luvassa useat uudet yritykset ja tasaisella suorittamisella red zone tulee vastaan. Butchersia vastaan 3 ja ulos draivien päätteeksi tietää puolustuksen kentällä oloa suurimman osan peliä ja siitä on suorana seurauksena puolustuksen väsyminen ja pelin mahdollinen repsahtaminen. Tätä siis pitää välttää viimeiseen asti.

Porvoo on aina ollut Pyhimyksille todella kinkkinen vastustaja, ja tällä kaudella etenkin on Porvoon kaikki kaikessa on ollut “pieni suuri mies”, Dayton Winn. Tuo armoitettu ikiliikkuja, tulee pitää containissa heti ottelun alussa ja laittaa miehelle vartiointi koko pelin ajaksi. Perjantaina pitääkin erityisesti linjan päissä pitää jälleen vastuut kunnossa ja pysäyttää mies heti alkuun. Muistetaan vaan mikä rooli oli Winnillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Jos Winn pääsee taas huseeraamaan vapaasti kentällä, ei siitä hyvä heilu. Sama koskee tukikerroksessa jos Butchers ryhtyy juoksemaan keskeltä. Silloin katseet suuntautuvat Veikka Lehtoseen, joka on tehnyt jälleen vakuuttavaa työtä juoksupuolustuksessa.
Dayton Winnin ohella britti Isaak Marshall on Butchersien toinen keskushyökkääjä, vaikka onkin alunperin laitahyökkääjä, joka on sairastuvalta paluunsa jälkeen juossut keskimäärin 9 jaardia per yritys ja on selkeästi tuonut Butchersin hyökkäykseen huomattavasti uutta virtaa. Tästä hyvänä esimerkkinä edellinen Crocodiles-ottelu.

Täytyy toivoa jälleen huonoa päivää Hans Fortunelle. Fortunen heittopeli on viime peleissä ollut vakuuttavaa ja tasaista, mutta huonona päivänä miehen taso kuitenkin lopsahtaa huomattavasti. Jos hyvät suoritukset jatkuvat ja Mikko Seppänen on tulessa, niin se tietää kiirettä ja kovaa painetta takakentälle. Sairastuvalta palannut Tyler Broad olisikin tuoreena miehenä hyvä varjostaja Mikolle.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei kauniille Porvoon keskuskentälle pääse perjantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Faith move mountains, Saints will show you the way!