Hämäläistä naisten seurayhteistyötä

Tampere Saintsin ja Hämeenlinna Tigersin naisten jaostot ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Viime kaudella kahden joukkueen taktiikkaa noudattanut Tampere Saints sekä toinen hämäläinen jenkkifutisseura Hämeenlinna Tigers ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Sopimuksella seurojen naisten joukkueiden harjoitus- ja leiriolosuhteet saadaan järjestettyä tehokkaasti, jolloin harjoittelusta saadaan kaikki teho irti. Lisäksi molempien joukkueiden valmennusryhmiä pystytään hyödyntämään molempia joukkueita parhaiten kehittävällä tavalla.

Tampere Saintsin naisten jaoston general manager Jussi Honkonen pitää yhteistyösopimusta hämäläisen naisjenkkifutiksen kehityksen kannalta tärkeänä askeleena.

– Yhteistoiminnan kautta pystymme varmistamaan kaikille pelaajillemme peliaikaa ja sitä kautta kehitystä. Tämän lisäksi naisten jaostot pystyvät sparraamaan toisiaan ja jakamaan parhaat ideansa. Yhteistoiminta Tigersin kanssa on lähtenyt hienosti liikkeelle ja ensimmäisestä yhteisleiristäkin on jo sovittu.

Tigersin naisten jaoston puheenjohtaja Jenni Pelkonen on samoilla linjoilla.

– Yhteistyön kautta saamme tukea nuoren Tigers Women -joukkueen toiminnan käynnistämisessä. Saintsilta meillä on mahdollisuus oppia paljon hyödyllisiä asioita muun muassa jaoston käytännön asioissa. Tämän lisäksi saamme joukkueemme rosteriin vahvaa tukea, joka mahdollistaa kauden 2019 läpi viemisen laadukkaasti.

Kauden alkaessa Tampere Saintsin kehitysjoukkueen pelaajat siirtyvät niin sanotulla farmisopimuksella Hämeenlinna Tigersin riveihin pelaamaan I-divisioonaa. 11 vastaan 11 -pelimuodolla pelattava I-divisioona palvelee pelaajien kehitystä paremmin kuin II-divisioonan 7 vastaan 7 -pelimuoto. Seurayhteistyö Tampereen ja Hämeenlinnan välillä mahdollistaa myös sen, että valmennus saadaan vastaamaan kehitysjoukkueen pelaajien tarpeita paremmin.

Seurayhteistyöllä myös varmistetaan Saintsin kehitysjoukkueen jatko, sillä II-divisioonan kohtalosta ei vielä ole varmuutta. Kehitysjoukkueessa peliaikaa saavat vasta peliuransa aloittaneet sekä ne, jotka eivät kaipaa Vaahteraliigan vauhtia. Vastaavasti Tigersin pelaajille yhteistyö tarjoaa sekä mahdollisuuden kokeilla pelaamista että antaa näyttöjä SM-tasolla Vaahteraliigassa Tampere Saintsin väreissä. Yhteistyön myötä seurat pystyvät aiempaa paremmin tukemaan toisiaan myös valmennuksen sekä jaostojen muun toiminnan ja niiden kehittämisen tiimoilta.

Hämeenlinna Tigers Womenin päävalmentaja Antti Martikka kommentoi yhteistyösopimusta seuraavasti:

– Yhteistyön tuoma pelaajamäärän kasvu mahdollistaa laadukkaammat treenit ja myös treenitempo tulee nousemaan. Yhteistyö antaa myös Tigers-pelaajille väylän kehittyä pelaajina Vaahteraliiga-tasolle asti.

Myös Tampere Saintsin päävalmentaja Panu Hämäläinen näkee jaostojen välisessä yhteistyössä valtavasti etuja niin pelaajien kuin muunkin organisaation kannalta.

–  Yhteistyö mahdollistaa laadukkaat harjoitukset sekä erityisesti yhteisleiritykset ja sen, että kaikki pelaajat saavat peliaikaa. Myös valmennustiimien yhteistyö ja sparraaminen tuo varmasti hyötyä kaikille.

 

Tigersin ja Saintsin solmima sopimus mahdollistaa molempien hämäläisjoukkueiden pelaamisen korkeatasoisilla sarjatasoilla. Molempien joukkueiden pelaajat, valmentajat ja muut toimijat odottavat innolla niin tulevaa jenkkifutiskautta kuin seurayhteistyötäkin!