Kauden kauhein ottelu, Saints – Zombies

Lokakuussa syksy on jo pitkällä, illat pimenevät ja ilmat kylmenevät. Kausi on ohi, melkein, kunnes pyhimykset saivat haasteen yöstä. Zombies From The Dark Side haastoivat pyhimykset kauden kauheimpaan matsiin. Tilanne ei naurata. Kaikilla on pitkä ja raskas kausi takana. Kesällä onnistuttiin monessa ja saatiin mitaleitakin. U15 ja U17 junnut hopeaa omissa sarjoissaan ja naiset voittivat ykkösdivarin. Huikeita tuloksia joiden jälkeen olisi lepo paikallaan mutta tästä haasteesta ei vain voi kieltäytyä.

Gameday! Aamulla sataa ja taivas on pahaenteisen synkkä. Tuuli paiskoo lehtiä. Joukkueen saapuessa Pyynikin stadionille valmistautumaan pilvet kuitenkin rakoilevat ja aurinkokin näyttäytyy. Se on meidän puolella. Tämä tietää hyvää. Saints on saanut kokoon voitontahtoisen joukkueen edustamaan koko seuraa, ehkä jopa koko suomalaista jefuperhettä. Claudia Turkki oli ilmoitettu kokoonpanoon mutta hän on loukkaantuneena sivussa ottelusta. Eerik Tavasti, Oskari Toijala, Pyry Koivunen, Tuure Honkonen, Erkki Koskimaa, Ville Pietikäinen ja Markus Korpela ovat valmiina taistoon.

Pyhimysten lämmitellessä vastustajaa ei näy ei kuulu. Tämä joukkue ei taida tarvita bussille parkkipaikkaa eikä myöskään kysele vesipistettä. Jotain omituista heidän sidelinella on, hautausmaa ”Keep out”-kyltteineen. Kaukaa, ikään kuin kaivosta kuuluu ”gettoräppi”. Saman kuuloista kuin joskus pikku pyhimysten bussissakin. Hämmentävää. Musiikki voimistuu ja varustekontin uumenista nousee vihreä lippu jonka perässä raahustaa yllättävän vetreän oloinen Zombies joukko. Kärjessä lipun kanssa joukkueen QB Tuukka Lammi. Pahan näköistä porukkaa ei ole paljon mutta sitäkin pelottavampia, Taimi Koskimaa, Roope Jukko, ja Samu Lahtinen. Kypärän väristä päätellen vastustaja on tehnyt myös viimehetken rekrytointeja. Tampereellakin viime kesänä nähty ”vesipoika” Jere Nyman on siirtynyt pimeän puolelle.

Tuomari kutsuu kapteenit keskiympyrään. Kolikonheitto ja ottelu on valmis alkamaan. Tuomari näyttää jokseenkin arveluttavalta ja saa nähdä miten matsi pysyy hänellä hanskassa. Zombies aloittaa hyökkäysvuorolla. Mutta se pysähtyy Saintsin raudan lujaan puolustukseen. Pyhimysten hyökkäys pääsee etenemään 30 jaardia mutta sitten tulee stoppi. Melko rauhallisen ja verkkaisen oloinen ottelu jatkuu tasaisena. Illan hämärtyessä vastustaja pääsee enemmän peliin kiinni ja saa oman hyökkäyksensä toimimaan. Onnistuneita pistesuorituksia satelee molempiin päihin. Viime hetken hankinta Jere Nyman harhauttaa ”parit nilkat kengistä” ja nappaa 38 jaardin heiton kiinni suoraan endzonella. Saints taistelee, kuten aina, viimeiseen vihellykseen saakka. Koska tulostaulu sekoilee, liekö kiinni käyttäjistä vai muutoin hämäristä olosuhteista, lopputulos ei ole aivan selvillä.

Tuomarin pelle näyttää arpovan ottelun lopputuloksen, Zombies voittaa. Perinteen mukaan se ”rekrytoi” häviäjät omaan joukkoonsa. Tämä ei tiedä hyvää ensi kaudelle. Saints tarvitsee uusia pelimiehiä ja naisia!

 

Pyhimykset tarvitsevat sinua! Ensi vuonna on edessä revanssi ja vahvistunut Zombies joukkue.

Oletko kiinnostunut pelaamaan jenkkifutista Tampereella? Tampere Saints tarjoaa loistavat puitteet amerikkalaisen jalkapallon harrastamiselle. Joukkueita on monessa ikäluokassa alle yksitoista vuotiaasta ylöspäin, sekä miehissä että naisissa. Pelipaikka löytyy ikään, kokoon ja taitotasoon katsomatta. Tervetuloa siis rohkeasti kokeilemaan olisiko sinusta Pyhimykseksi!

 

Kiitokset onnistuneesta ottelutapahtumasta Karnevaalikauppa Punanaamiolle, Iina Hietaselle maskeerauksesta, Harri Koivuselle kuvista, Zombies-joukkueen huoltajalle Markulle, cheerleadereille Karitalle ja Tanjalle. Huikeaa heittäytymistä!

Sanna ja Sissi @halloweenproject kiittää Tampere Saintsia yhteistyöstä.

www.punanaamio.fi

Lisää Harri Koivusen kuvia