Kotiottelu kesähelteessä Oulu Northern Lightsia vastaan

Tampere Saints -miehet kohtasi lauantaina kuumassa kamppailussa Oulu Northern Lightsin, kun Pyynikillä lämpötila nousi jopa 30 asteeseen.

Oulu Northern Lights oli saanut kasaan 20 pelaajaa, jotka matkustivat Tampereelle. Saints-sivurajalla oli 42, joten kelin ja vaihtomiehistön osalta Saintsilla oli etulyöntiasema.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Saints-pelinrakentaja Jessie Robbins jatkoi tarkkaa heittopeliä, ja löysi maalialueelta Topias Rädyn kerran sekä Eero Hiltusen kaksi kertaa ensimmäisellä neljänneksellä. Lisäksi Dajon Newell löysi juoksupelillä keskeltä reiän ja puikkelehti maalialueelle. Otto Laine viimeisteli jokaisesta maalista lisäpisteet, ja näin toiselle neljännekselle mentiin Saints johdossa 28-0.

Toisella neljänneksellä Saints jatkoi pistetehtailua, kun laitahyökkääjä Erkki Ojala juoksi 75 yardin maalin ja Raafael Uotila otti kopin maalialueelle. Jälleen Otto Laine onnistui potkuissa, ja puoliajalla tulos oli jo 42-0.

Puoliaikahaastatteluissa Oulun päävalmentaja Joonas Taina sanoi lähtevänsä hakemaan toiselta puoliskolta yksittäisiä onnistumisia. Saintsin päävalmentaja Hannes Mattila heitti kentälle vasta 16- vuotiaan pelinrakentajan Topias Rajalakson sekä kakkos- ja kolmosketjun pelaajia.

Onnistumisia toisella puoliajalla tulikin. Oulu jatkoi juoksupeliään Pauli Pylvään johdolla, mutta maalialueelle asti hyökkäys ei päässyt. Saints-pelinrakentaja Rajalakso merkkautti kuitenkin itselleen ensimmäisen miesten touchdownin, kun Kimi Tuomi otti pallon kiinni maalialueella kuuden pisteen arvoisesti. Toisena Saints-nuorison onnistumisena voi pitää 16-vuotiaan kulmapuolustaja Eero Häkkisen syötönkatkoa ensimmäisellä neljänneksellä. Toki Oululla oli tilanteessa neljäs yritys ja Saintsin kannalta parempi kenttäasetelma olisi tullut pallon maahanlyönnillä. Sallittakoon kuitenkin tässä tilanteessa nuorelle miehelle tilastomerkintä ja tuuletukset.

Juhannustauon jälkeen Saints jatkaa vieraspelillä, kun se matkustaa naapurikuntaan kohtaamaan Pirkkala Spartansin. Samana viikonloppuna pelataan myös toinen kärkikamppailu, kun Kotka Eagles kohtaa Vantaa TAFT:in. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ratkaistaan jo vahvasti ennakkoasetelmia playoffien kotietuja ajatellen.

Kuva: Laura Suominen