Kotipelien sarja jatkuu, tällä kertaa vierailulle saapuu Stadin punakone U19 EM-pelien varjossa

Sarjaykkönen Roosters (7-1), joka on ollut voittamaton ensimmäistä otteluaan lukuunottamatta tulee testaamaan Pyhimysten tämänhetkisen pelivireen Pyynikin Pyhättöön.

Saintsilla oli huono vieraspeli Roostersia vastaan Brahen kentällä, joten nyt odotetaan kotipelistä parempaa koitosta. Helsingin ottelu jouduttiin pelaamaan ilman Ray Cottonia, jolla oli pientä alaraajavammaa, ja muutenkin silloin viikolle sattuneeseen peliin ei saatu parasta rosteria jalkeille. Loukkaantumiset ovat edelleen ongelma rosterin kaikilla osa-alueilla, valittaa ei saisi, mutta tällä kaudella loukkaantumisten määrä on ollut kauhistuttavan suuri. Pienistä todella pahoihin loukkaantumisiin olemme saaneet nyt tottua ja se rassaa tietenkin kokonaisvaltaisesti pelisuunnitelmia.

Vaikka Stadissa tulikin pahasti rökkiin, niin oli pelissä todellinen valopilkkukin eli C.J Okpalobi, joka jatkaa hienoja suorituksia pelistä toiseen. Edellisessä ottelussa “Terästäjiä” vastaan C.J oli todella liekeissä ollen joukkueen tehomies. Ray Cottonin ja C.J:n yhteistyötä oli ilo katsoa, ja toiveissa on tietenkin, että sama jatkuisi perjantainakin.

Tästä ei sitten muuta kuin taas jatketaan edellisestä pelistä oppineena uusin/parannetuin kuvioin. Puolustus tulee olemaan jälleen ehdottomasti tärkein ulottuvuutemme myös Roostersin “klap-klap” hyökkäystä vastaan. Roosters alkaa olla suomalaisessa jenkkifutiksessa aivan kuin aikanaan Neuvostoliiton punakone, jonka peli oli yhtä taidetta, kun syötöt osuivat aina, ja kuviot olivat kauniita kuin ballerinoilla konsanaan. Tosin perjantaina Roostersin rosterista puuttuu 15 pelaajaa johtuen hyvin paljon käynnissä olevista U19 EM-kisoista Italian Bolognassa. Siellä on myös Saintsin nuori tähti, LB Miro Palmu. Mutta se ei kerro koko totuutta, mukana ovat kuitenkin Roostersin syömähampaat Nnamdi Agude ja Adam Connette, jotka ovat hajottaneet kaikkien muiden puolustukset melko perusteellisesti ja joita vastaan 1vs1 tilanteissa herrat ovat vieneet kulmapuolustajia mennen tullen. Joten siinä on tärkein asia, millä numerot saadaan pidettyä aisoissa on näille kahdelle asetettujen päällystakkien onnistuminen.
Roostersin juoksupelin tyrehdyttäminen on tavoite numero kaksi. Siinä puolustuslinjan keskusta on tärkeässä osassa. Roosters avaa juoksulinjat poikkeuksetta keskeltä linjaa ja siten puolustuslinjan guardit ovat paljosta vastuussa, että tätä taistelua ei jatkuvasti hävittäisi.

Hyökkäyksen kanssa jatketaan siitä mihin jäätiin. 47 pistettä per ottelu on hyvä saavutus ja jos puolustus hoitaa osansa sillä voitetaan otteluita. Tosin Roostersia vastaan se ei taida olla realismia.
Aukkojen tekemiseen saa hyökkäyksen linja taas tehdä kovan päivätyön, sillä ilman aukkoja hyökkäyksestä tulee yksiulotteinen, vaikkakin melko tehokas sellainen. Jos tähän ei pystytä, tulee perjantaista hikinen urakka Raylle ja C.J:lle. Kolmansien ja neljänsien yritysten konvertointi on jälleen, niinkuin aiemminkin, tärkeässä elementissä. Ensimmäiset yritykset ovat tie red zonelle ja maaliin. Roostersia vastaan ensimmäisten yritysten lukumäärä määrää pitkälti sen kuinka paljon puolustus joutuu ottelussa pelaamaan. Mitä kauemmin, sitä pahemmin tulee väsymys ja ottelu voi repsahtaa isoillekin numeroille.

Hävittävää ei kotijoukkueella ole, ja mikä olisi makeampaa kuin hallitsevan mestarin päänahka.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Pyynikin pyhättöön pääse perjantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelu näkyy myös Ruutu+ palvelusta.

Artikkelin pelikuvat: Jari Turunen https://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis+2019/

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!