Kuninkaan miehet saapuvat Tampereelle

Kun Vaahteraliigan toinen puolisko kierähtää käyntiin, saapuu Vaasa Royals vierasotteluun Pyhimysten vieraaksi.
Kaksi viikkoa sitten kun Saints vieraili Vaasassa, oli Royals parempi ja pelinrakentajienkin kilpailu meni Vaasaan Borelin hyväksi.
Seuraammekin jälleen mielenkiinnolla pelinrakentajien ottelua Cotton-Borel, kumpi vie pidemmän korren tällä kertaa?
Viimeksi Borel säkitettiin kahdesti ja Cotton kolmesti, joten Pyhimysten hyökkäyksen linjan pitää pitää tällä kertaa Vaasalaisten puolustuksen endit kurissa, että vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan.

Vaasan linjamiehistä kannattaa seurata erityisesti kaikkien tuntemaa Vaasan GM:ää, eli Hall of Fame Seppo Evwarayea, joka veti harttarit niskaan kun pelaajia tarvittiin ja mies on pitänyt nuoremmat miehet hyvin kurissa omalla pelipaikallaan. Se jos mikä kertoo, että Seppo on kovassa kondiksessa.

Viime lauantain kirvelevän tappion ja analyysin jälkeen, on uudet keitokset nyt keitetty ja pelikirjan viimeisiäkin sivuja saatetaan Kuninkaanmiehiä varten katsastaa. Uusi taktiikkakin on pakko kehittää, koska Butchers pelissä otettiin paljon riskejä neljänsillä yrityksillä ja niistä ei paljon kostuttu vaan omassa päässä kolisi, kun vastustaja sai pallon hyvästä kenttäasemasta.
Myös kolmansien yrityksien konvertointi tulee olemaan erittäin tärkeää ja Vaasaa vastaan pelin pitää olla konservatiivista, eli kolmas ja lyhyt tilanteissa otetaan vain ne tarvittavat jaardit eikä käydä soveltamaan tilanteissa, niinkuin tehtiin Butchersia vastaan.

Juoksuhyökkäyksessä saadaan vihdoin Veikka Lehtonen mukaan. Veikan piti olla jo Butchers pelissä, mutta vastuut Örebro Black Hawksissa pitivät miehen vielä Ruotsissa.
Butchers pelin heikot tilastot juoksujaardeissa on pakko muuttaa Royalsia vastaan paremmiksi ja etenkin C.J Okpalobi olisi hyvä nähdä keskushyökkääjänä etenkin kolmas ja lyhyt peleissä. Tuukka Lehtonen törmäsi vastaavissa tilanteissa Butchers puolustuksen seinään viime lauantaina ja sai kasaan vain 33 juoksujaardia koko pelissä jolloin kolmansien konversiot jäivät alle puoleen.

Puolustuksessa on kaksi asiaa jotka pitää hoitaa paremmin kuin kaksi viikkoa sitten. Ensimmäinen on Tom Suosteen, tuon tunnetun ihmiskuulan, juoksut. Jos Tomia ei pysäytetä paikassa kuin paikassa ei hyvä taas heilu. Toinen on 1 vs 1 tilanteet Aymeric Nicaultia, Borelin ykköstargetia, vastaan.

Edellisessä ottelussa myös Vaasan nuorisoketju otti suurta vastuuta hyvällä tuloksella, joten saamme jälleen mielenkiinnolla odottaa jatkuuko sama trendi Tampereella. Nyt U20 pelit on pelattu, ja SM-hopeamitalistit ovat saaneet keskittyä miesten pelikirjaan. Erityisesti kannattaa seurata nuorta keskushyökkääjää Nico Barrowta, joka on jo nyt yksi Suomen parhaita keskushyökkääjiä nuoresta iästään huolimatta.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Pyynikin pyhättöön pääse perjantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Artikkelin kuvat: Jaakko J. Salo

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!