Kuopio Steelers saapuu vierailulle Pyynikin pyhättöön

Sarjakakkonen Steelers (5-2), joka on palannut taas omaan tyyliinsä, saapuu Seinäjoesta saadun hegemoniavoiton jälkeen testaamaan Saintsin vireen.

Steelersin hyökkäys oli jälleen uomissaan, heittohyökkäys toimi, juoksu toimi ja puolustus toimi. Saintsilla vuorostaan oli huono vieraspeli Roostersia vastaan. Ottelu jouduttiin pelaamaan ilman Ray Cottonia, jolla oli pientä alaraajavammaa, ja muutenkin torstaipäivään ei saatu parasta rosteria jalkeille. Luokkaantumiset ovat tuoneet ongelmia rosterin kaikille osa-alueille, mutta nyt 9 päivän levon jälkeen on tilanne jälleen parempi, miehiä on saatu pois sairaslistalta ja se tulee antamaan positiivisen vireen “Terästäjiä” vastaan.

Vaikka Stadissa tulikin pahasti rökkiin, niin oli pelissä todellinen valopilkkukin eli C.J Okpalobi, joka jatkaa hienoja suorituksia pelistä toiseen. Uskon, että tämä hieno taso jatkuu lauantainakin, ja C.J. näyttää esimerkkiä koko joukkueelle.

Tästä ei sitten muuta kuin jatketaan edellisistä peleistä oppineena uusin/parannetuin kuvioin. Puolustus tulee olemaan jälleen ehdottomasti tärkein ulottuvuutemme Steelersiä vastaan. Etenkin Gerard Johnson pitää pystyä ehdottomasti pysäyttämään, mikä tietää jälleen kovaa taistelua puolustuksen linjallemme Steelersin hyökkäyksen linjaa vastaan. Linjan päästä kierrot pitää hoitaa pieteetillä, sillä sieltä Johnson tulee voimalla takakentälle. Kauden aikana on jo niin monta kertaa nähty, että Johnson ei pysähdy ylhäälle taklaamalla, vaan menee kuin juna ja vie puolustajia useammankin mukanaan. Alas, alas pitää miestä taklata.

Tästäkin jaksan aina muistuttaa, mutta takakentällä 1 vs 1 tilanteet Kuopion tuulennopeita Ndongoa ja Jauhiaista vastaan tulevat olemaan elämän ja kuoleman kysymyksiä. Munchie Roberts on jälleen isossa vastuussa, joten Munchieta kannattaa seurata. Jälleen tuollaiset 10 taklausta olisi hieno suoritus.
Puolustuksen linjalla on jälleen iso tehtävä edessään. Seth Petersille pitää laittaa painetta, mutta jälleen konservatiivisella blitzauksella, sillä Seth osaa pyöriä kuin väkkärä kun pocketti hajoaa. Seth on näyttänyt useaan otteeseen vuosien varrella kuinka vapaa mies löydetään, vaikka takakentällä pitäisi scramblätä suuntaan jos toiseenkin. Toisin sanoen mies on huippuvaarallinen kun ottaa jalat alleen. Kuopiolaisille pitää nostaa hattua korkealle kun ovat tälläisen lahjakkuuden osanneet rekrytoida joukkueeseensa.

Hyökkäyksen kanssa meidän pitää tehdä edelleen kärsivällisesti kehitystyötä. Cotton on jälleen kentällä ja hyökkäystä on ollut taas viikko aikaa kehittää uuteen suuntaan. Nyt pitää pelikirjasta kaivaa kaikki mahdollinen, sillä nyt viimeistään pitää ottaa kaikki irti juoksukoneesta. Variaatioita kyllä löytyy, nyt päivän sana on vain execute, execute,execute.

 


Aukkojen tekemiseen saa hyökkäyksen linja taas tehdä kovan päivätyön, sillä ilman aukkoja hyökkäyksestä tulee yksiulotteinen ja sellaisen Steelerskin pysäyttää helpohkosti. Tärkeä aspekti on Steelersin puolustuksen linjan #99 pysäyttäminen. Jani Lindqvistin uintiliikkeet eivät ole jääneet huomiotta ja konsti miehen pysäyttämiseen on karu. Se on jalkoihin veto joka downilla. Kun jaloissa kolisee koko ajan, syö se Janinkin pelihuumorin lopulta, mutta mikä tärkeintä, sillä ostetaan paljon aikaa Raylle pallon toimittamiseen rissulle, omaan tai keskushyökkääjän juoksuun. Kolmansien ja neljänsien yritysten konvertointi on jälleen, niinkuin aiemminkin, tärkeässä elementissä. Ensimmäiset yritykset ovat tie red zonelle ja maaliin.

Meni miten meni, Saints tulee laittamaan lauantaina isolla sydämellä all-in, sillä hävittävää ei taaskaan ole. Ja ainahan yllätysmomentti on olemassa, muistetaan vaan Steelersin vierailua Porvoossa.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Pyynikin pyhättöön pääse lauantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!