Kuukauden Pyhimys

Vuoden 2021 ensimmäinen pyhimys eli helmikuun pyhimys on junioripäällikkö ja hallituksen jäsen Jenny Vähäkyttä. Jennyn mielestä ihmisten tulisi tutustua hienoon lajiin ilman ennakkoluuloja.  

Jenny Vähäkytän rooli on vaihtunut moneen otteeseen Saintsin toiminnassa. Hän on ollut Saintsin tapahtumissa makkaranpaistajana, mutta sitten siirtyi joukkueenjohtajaksi ja johtoryhmään. Nyt hänellä alkoi kolmas kausi junioripäällikkönä ja seuran hallituksessa toinen vuosi. 

-Perheessäni jenkkifutista on harrastettu vajaat 10 vuotta, mutta viimeiset neljä vuotta olen innostunut itsekin olemaan aktiivisemmin mukana lajin parissa, Vähäkyttä muistelee. 

Junioripäällikkönä Vähäkyttä pyrkii pitämään sirkuksen pyörimässä johtoryhmän, joukkueenjohtajien ja tapahtumatyöryhmän kanssa. Hallituksessa täytyy paneutua pintaa syvemmältä seuran asioihin ja perusta pidetään vakaana, jotta jaostot voivat toimia. 

-Hallituksessa ja johtoryhmässä olen päässyt näkemään toiminnan läheltä ja siten vaikuttamaan siihen, Vähäkyttä havainnollistaa, -poikkeusaika on kuitenkin vaikuttanut töihini niin, että hallinnollisessa toiminnassa minun on tarvinnut seurata rajoituksista tiedottamista. 

Vähäkytän sanoin parasta Saintsissa ja jenkkifutiksessa ovat ihmiset ja yhdessä tekeminen. Junioripelaajien onnelliset ilmeet ja riemu kentällä ovat palkitsevia. 

-On hieno nähdä junnujen kasvavan iällisesti ja taidollisesti, hän toteaa, -lisäksi juniorien tiukkoja pelejä ja niissä menestymistä on hienoa seurata, sillä vuoden kova työ palkitaan kentällä. 

Vähäkyttä haluaa kutsua etenkin vanhemmat ja sukulaiset joukolla kannustamaan nuoria Pyhimyksiä. Hänen mielestään ylipäätään jokaisen pitäisi tutustua hienoon lajiin ennakkoluulottomasti.  

-Ei siitä ensimmäisillä kerroilla juurikaan paljoa ymmärrä, mutta juuri siksi on hienoa että siellä kuuluttajat selittävät kentän tapahtumia ja selittävät sääntöjä, Vähäkyttä vakuuttaa.  

Vähäkyttä kannustaa lajin aloittamista harkitseville tulemaan rohkeasti mukaan toimintaan ja tutustumaan pelikavereihin. Pelin oppii pelaamalla vaikka alussa olisikin kompastuskiviä matkassa. 

-Pitäkää hauskaa! Vähäkyttä kannustaa. 

Vähäkytän mukaan Tampere Saintsin nykyistä toimintaa on organisoitu paremmin ja joukkueen johdon voi tavoittaa entistä helpommin. Hän haluaa välittää kaiken kunnian valmentajille ja toimijoille.  

-Te valmentajat ja toimijat olette kestäneet aikoinaan haastavat ajat ja hoitaneet tien raivaamisen nykyisille toimijoille, Vähäkyttä ihailee.  

Vähäkytän sanoin viime kausi oli olosuhteisiin nähden onnistunut, juniorit pääsivät pelaamaan. Vaikka toiset joukkueet pelasivat enemmän kuin toiset, kaikki pääsivät kuitenkin kentälle.  

-Olen kiitollinen siitä, että joukkueet säästyivät altistumiselta, Vähäkyttä kertoo helpottuneena, -toivon että saamme vanhemmista mukaan lisää aktiivisia toimijoita, sillä se turvaa junioritoiminnan laadun ja tulevaisuuden. 

Äitinä, joukkueenjohtajana, junioripäällikkönä ja hallituksen jäsenenä oleminen ovat auttaneet Vähäkyttää asioiden suhteuttamisessa. Hän voi miettiä mitä hän vanhempana ajattelisi mitä lapsi ja nuori tarvitsee tai haluaa. Lisäksi hallitukseen kuulumisen kautta hän on saanut laajan näkökulman asioihin. 

Lähdin aikoinani joukkuejohtajaksi, kun minulta sitä kerran kysyttiin, Vähäkyttä täsmentää, -junnupäällikön pesti tuli perintönä Tanja Takalolta ja minun on helppo seurata Takalon jalanjälkiä.  

-Haluan kiittää kaikesta tuesta Japi Jokista, Beata Vaateria ja jokaisen vuoden ottelutapahtumatyöryhmiä! Vähäkyttä kiittelee. 

Junioripäällikön pesti kuuluu Vähäkytälle myös vuonna 2021 ja jää nähtäväksi, missä työtehtävissä hän on jatkossa. 

kirjoittaja: Sofia Tuohimaa