Kuukauden Pyhimys

Haluamme nostaa esiin seuratoiminnassa vaikuttavia henkilöitä, esimerkiksi pelaajia, valmentajia, talkoolaisia tai vaikka tuomareita. Kuukauden Pyhimys on henkilö, joka on toiminut seurassa erilaisissa rooleissa ja joka omalla toiminnallaan edustaa Tampere Saintsin arvoja. Näitä arvoja ovat: tasa-arvo, suvaitsevaisuus, pelaajan, vastustajan, tuomarin ja muiden lajin parissa toimivien kunnioittaminen sekä pelataan kovaa mutta oikein. Ensimmäisenä esittelemme itseoikeutetusti Hannes Mattilan. 

 

 

Hannes Mattila on Tampere Saints edustusjoukkueen päävalmentaja ja entinen Tampere Saintsin pelaaja. Ennen valmentajauraansa Mattila pelasi hyökkäyksessä. “Aloitin vuonna 2005 seuran ensimmäisessä juniorijoukkueessa. Nykyinen roolini miesten joukkueessa on päävalmentaja ja johtoryhmän jäsen”, Mattila täydentää.

Mattila aloitti valmentamisen kaudella 2013 pelaajavalmentajana, mutta pian pelaamisen osuus väheni ja valmennuksen määrä kasvoi. Mattila aloitti valmentamisen hyökkäyksen linjasta ja viime kaudella apupäävalmentajan pestin kautta hän siirtyi päävalmentajaksi. “Päävalmentajana oleminen siinä ainoassa seurassa, jossa olen Suomessa pelannut, on aivan loistava tilanne”, Mattila kommentoi.

Mattilan mukaan parasta lajissa on ehdottomasti joukkueen kanssa toimiminen. Kuitenkin yhtä kokemusta on vaikea nostaa ylitse muiden. “Junnuvuodet olivat aivan huikeita sekä 1-divisioonaan mestaruuksien voitot olivat hienoja kokemuksia, kuten myös high schoolissa ja collegessa pelaaminen Yhdysvalloissa”, kertoo Mattila.

Mattila kertoo, että ei ole parempaa kuin kesällä tulla Pyynikin urheilukentälle katsomaan pelejä. Hän rohkaisee mukaan lajin pariin epäröimättä yhtään. “Ei ole väliä onko nuori vai vanhempi. Kaikille, jotka haluavat ja ovat valmiita panostamaan, löytyy paikka Saintsissa”, Mattila vakuuttaa.

Mattilan mukaan porukka, joista osa on ollut mukana yhtä kauan kuin Mattila itse, ja osa uusia tulijoita, on aivan huikea. Joukkueesta löytyy erityisiä hahmoja ja yhteishenki on kova. “Saints on organisaationa kasvanut hurjasti vuosien aikana. Joukkuemäärä on kasvanut todella paljon! On ilo nähdä miten paljon pelaajia ja toimijoita seurassa on nykyään”, Mattila kertoo.

Mattilalle, aivan kuten monelle muullekin saintsilaiselle, tämä kausi on erittäin poikkeuksellinen. Epävarmuus ja harjoittelukauden katkeaminen tekee mahdollisesta kaudesta erittäin haastavan. “Haastavasta kaudesta huolimatta positiivisena seikkana olen kuitenkin ollut tyytyväinen pelaajien motivaatioon ja työhön mitä ovat tehneet ollakseen valmiita syksyyn”, Mattila sanoo ylpeänä.

 

kirjoittaja: Sofia Tuohimaa