Levännyt Saints lähtee vahvalla asenteella Porvoon kaatoon 

Butchersin kohtaaminen määrittelee Saintsin miesten edustusjoukkueen loppukauden suunnan. Jäljellä on kolme runkosarjan ottelua Vaahteraliigassa, ja jokainen ottelu on voitettava, jotta pudotuspeleissä olisi vastassa mieluinen vastustaja.  

 

Tampere Saintsilla on kaikki avaimet omissa käsissään playoff-paikan suhteen. Runkosarjan ykkönen ja kakkonen ovat jo selvillä, mutta kolmas paikka on se, jota nyt lähdetään tavoittelemaan. Tosin kolmas paikka ei enää ole täysin omissa käsissä, vaan se riippuu vielä siitä, miten Royals loput ottelunsa voittaa. Runkosarjan neljäs kohtaa playoff-pelissä hallitsevan mestarin, Roostersin. 

– Jonkun täytyy olla neljäs, ja se tekee siitä välieräpelistä mielenkiintoisen, mutta tässä kohtaa on vielä turha alkaa siitä hermoilemaan, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander sanoo. 

 

TAMPERE LÄHTEE VOITTAMAAN TORSTAINA

 

Edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen Saints voitti kotonaan Pyynikillä pistein 20-14. 

– Meillä oli tiukka peli Porvoota vastaan viimeksi, me juoksimme siinä pelissä hienosti, ja otimme heitolla sen, mitä otettavissa oli, ja puolustus pelasi kurinalaisesti. 

Majander painottaa joukkueensa asennetta. Jos asenne on torstaina Saintsilla kohdallaan, niin ottelu kääntyy pyhimysten suuntaan. Pakkovoitto ei saa olla paniikkia aiheuttava olotila. 

– Tiedämme, että oma hyvä asenne riittää siihen, että ottelu kääntyy meille. 

Puolustuksen pelikutsuja tulee Saintsin valmennuksesta esittämään Jussi Taipalmaa. Uusia ulkomaalaispelaajia saattaa esiintyä jo torstain kokoonpanossa, mutta se jää nähtäväksi pelipäivänä, keitä kentällä Saints-paidassa nähdään. 

 

Teemu Majander aikoo johdattaa joukkonsa tänä syksynä Vaahteraliigan pudotuspeleihin.  Jussi Mustikkamaa

 

MAAJOUKKUETAUKO TEKI SAINTSILLE HYVÄÄ

 

Heinäkuun lopulla Suomessa käytiin amerikkalaisen jalkapallon EM-lopputurnaus, jossa esiintyi Saintsin pelaajia, ja pronssimitalin saivat kaulaansa ripustaa Saintsin Veikka Lehtonen, Tuukka LehtonenMicky Kyei, Ville-Valtteri Suojanen, Juho Pietilä, Ilari Laine ja Janne Kreus. 

– Kyllähän herrat siellä hienosti pelasivat. He olivat niissä rooleissa, joissa ennakkoon oli voinut kuvitella. Veikka Lehtonen oli mies omalla paikallaan, ja johtaja omalla tontillaan, Majander toteaa. 

 

Majander sai kaikki maajoukkuekomennuksella olleet pelaajat takaisin Saintsin riveihin, tosin paikat olivat kolmen kovan ottelun jälkeen luonnollisesti vähän kipeinä, mutta se seikka kuuluu fyysisen kontaktilajin ominaispiirteisiin. 

– Onneksi meillä ei viime viikolla ollut peliä, vaan olemme saaneet rauhassa palautella EM-turnauksen jälkeen, Majander sanoo. 

 

Maajoukkuetauolla Saints piti vain parit harjoitukset, jotta miehistö sai ottaa pienen tauon jenkkifutikseen. 

– Kyllä pelaajat ovat hyvillä fiiliksillä nyt treenaamassa ja vauhti kasvaa tästä, kun kaikki maajoukkuekaverit ovat palanneet harjoituksiin. 

Majander uskoo, että maajoukkuekomennuksella olleet pelaajat tuovat mukanaan sitä vahvaa joukkuehenkeä, jota he saivat tiiviissä EM-turnauksessa kokea. 

 

Janne Kreus palasi maajoukkuekomennukselta hyvillä mielin Saintsin treeneihin.  

– Hyvin oli kisat organisoitu, äkkiä meni aika, mukava oli pelata, mutta mukava on palata Tampereelle, Kreus kertoo. 

Veikka Lehtonen on samoilla linjoilla. 

– Ehdottomasti oli hieno pelata kotikisoissa, onneksi sieltä se mitali tuli. Toki joukkueena jokainen yhtyy siihen, että rahkeita olisi ollut vielä pidemmälle, Lehtonen näkee. 

 

Veikka Lehtonen näytti vahvaa keskushyökkääjän ja blokkaavan keskushyökkääjän osaamistaan EM-turnauksessa. Sitä samaa Lehtosta on odotettavissa myös tulevissa Vaahteraliigapeleissä. 

– Mistäs se parempi pelifiilis tulee, muuta kuin siitä, että pääsee rymyämään ja painimaan, Veikka Lehtonen naurahtaa. 

Linjapelaaja Janne Kreus tietää, että Porvoossa on torstaina vastassa kovia kavereita. 

– Homma jatkuu siellä, uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon. 

 Veikka Lehtonen ja Janne Kreus tuovat Saintsin joukkueeseen vahvaa maajoukkuekokemusta. Jussi Mustikkamaa

 

Veikka Lehtonen myöntää, että Saintsin playoff-pelit ovat jo alkaneet. Oman joukkueen on saavutettava se taso, joka joukkueella on olemassa. 

– Se on se, jota kaipaan. Jotenkin tuntuu, että todellisesta tasostamme näkyy vilauksia, mutta emme pääse hyödyntämään jengin taitoja ja kykyä.  

Lehtonen näkee, että se taso, jossa kentälle annetaan ihan kaikki, mitä annettavissa on, on vielä edessä. Ja kun se taso saavutetaan, niin vastaan voi tulla mikä Vaahteraliigajoukkue tahansa. 

Kapteenina Veikka Lehtonen etsii pelin aikana niitä teemoja, joilla joukkue saadaan heräämään. Tätä ominaisuutta Lehtonen käyttää myös maajoukkueessa. 

– Kyllä Veikka tuo johtajuutta ja saa porukan syttymään treeneihin sekä peleihin. Veikan läsnäolo on iso asia, Janne Kreus vahvistaa. 

 

Teksti Jussi Mustikkamaa

Artikkelikuva Harri Koivunen