Maali-iloittelu päättyi Valkyriesin voittoon 50-23 (28-7)

Tampereella pelattiin Naisten Vaahteraliigaa jälleen lauantaina 7.7., kun Pietari Valkyries saapui Tampereelle kotiotteluunsa. Joukkueet olivat tällä kaudella kohdanneet jo kerran kauden avausottelussa, joka päättyi vasta viimeisellä minuutilla tehdyn voittomaalin myötä Valkyriesin voittoon 14-20.

 

Peli alkaa Valkyriesin hyökkäyksellä, joka on alkukaudella perustunut pitkälti pelinrakentaja Elena Proskurikovan ja keskushyökkääjä Daria Briukhovetskayan toimivalle yhteistyölle. Valkyries aloittaakin hyökkäyspelinsä tämän kaksikon voimin, ja etenee ottelun ensihetkillä vakaasti ja varmasti kohti Saintsin maalialuetta. Saintsin puolustus saa kuitenkin pysäytettyä pietarilaisten etenemisen ennen maaliviivaa, ja niin hyökkäysvuoro vaihtuu tamperelaisille. Saintsin ensimmäisen hyökkäysvuoro jää kuitenkin keskushyökkääjä Henna Kekkosen hyvistä juoksuista huolimatta lyhyeksi.

Valkyriesin seuraavalla hyökkäysvuorolla pietarilaiset pääsevät jauhamaan hyökkäystä pitkään ja etenevätkin onnistuneella heitolla noin viiden jaardin päähän Saintsin maalialueesta. Ottelun ensimmäinen maali syntyy heti seuraavalla downilla, kun keskushyökkääjä Briukhovetskaya juoksee pallon maaliin. Lisäpisteyritys pelataan onnistuneesti heittämällä, ja Valkyries siirtyy 8-0 -johtoon.

 

Daria Briukhovetskaya avasi Valkyriesin pistetilin.

 

Saints kuitenkin vastaa pietarilaisten pisteisiin heti seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun alkukaudelta tuttu tutkapari pelinrakentaja Emilia Hartikainen ja laitahyökkääjä Suvi Mikkonen löytävät toisensa. Hartikainen heittää kentän puolivälistä noin 25 jaardiin pitkän heiton, jonka Mikkonen nappaa kiinni, taistelee itsensä taklaajasta irti ja juoksee loppumatkan maaliin. Katri Kakko potkaisee lisäpistepotkun haarukasta sisään, ja Saints kaventaa tilanteeksi 8-7.

 

Suvi Mikkonen nappasi Saintsin pistetilin auki.

 

Saintsin maalin jälkeen Valkyries pääsee jälleen pelaamaan pitkän hyökkäysvuoron, ja tamperelaisten puolustuksen minuutit kentällä venyvät pitkiksi. Valkyries etenee taas varmasti kohti maalialuetta, ja keskushyökkääjä Briukhovetskaya väistelee jälleen onnistuneesti Saintsin puolustajia juosten tulostaululle lukemat 14-7. Heittopelinä pelattu lisäpisteyritys epäonnistuu. Ensimmäisellä neljänneksellä ei enää nähdä maaleja, ja toiselle neljännekselle lähdetään Valkyriesin johtaessa 14-7.

Valkyries täräyttää toisen puoliajan vauhdilla käyntiin, kun keskushyökkääjä Briukhovetskaya juoksee jälleen pallon maaliin. Valkyries puskee myös lisäpisteyrityksen maaliin, ja tilanteeksi tulevat lukemat 22-7. Saintsin hyökkäysvuorot jäävät lyhyiksi, ja puolustus joutuu pelaamaan pitkiä pätkiä kentällä. Valkyriesin vahva juoksupeli lävistää Saintsin puolustuksen, ja keskushyökkääjä Briukhovetskaya kartuttaa jälleen pietarilaisten pistetiliä. Lisäpisteyrityksen Valkyries yrittää pelata heittämällä, mutta peli epäonnistuu. Tilanne on 28-7.

Maalin jälkeen pietarilaisten on side -potku onnistuu ja Valkyriesin hyökkäys pääsee jatkamaan kentällä. Saintsin puolustus onnistuu kuitenkin pysäyttämään pietarilaisten yritykset päästäen Saintsin hyökkäyksen ensimmäistä kertaa ottelussa pelaamaan pidemmän hyökkäysvuoron. Pelinrakentaja Hartikainen tavoittelee pitkillä heitoilla laitahyökkääjä Mikkosta, ja näyttävät kiinniotot ovat enemmän kuin lähellä. Tulosta ei kuitenkaan valitettavasti synny. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää nähdä maaleja, ja puoliaikaa lähdetään viettämään lukemissa 28-7.

Puoliajalta tullessa Valkyries pelaa todella pitkän hyökkäysvuoron, jonka päätteeksi Aleksandra Mansurova kantaa pallon maaliviivan yli. Keskushyökkääjä Briukhovetskaya juoksee lisäpisteet sisään ja tulostaululle tulevat lukemat 36-7. Pelin viimeiselle neljännekselle lähdetään näistä lukemista.

 

Aleksandra Mansurova juoksee taululle lukemat 36-7.

 

Saints lähtee viimeiselle neljännekselle isompi vaihde silmässä, ja hyökkäys etenee noin 15 jaardin päähän maaliviivasta. Katri Kakko potkaisee field goalin onnistuneesti haarukan piikkien väliin ja Saints kaventaa tilanteeksi 36-10. Field goalin jälkeen rikkonainen peli jatkuu, ja hyökkäysvuorot vaihtuvat tiheään. Valkyries onnistuu kuitenkin vaihteeksi myös heittopelillä, kun pelinrakentaja Proskurikova löytää Oksana Arbatovan, joka juoksee kentän keskeltä pallon maaliin. Lisäpisteyritys juostaan onnistuneesti sisään, ja Valkyries kasvattaa johtonsa lukemiin 44-10.

Saintsin hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Hartikainen löytää maalin tuntumasta jälleen laitahyökkääjä Mikkosen, ja Saints etenee noin neljän jaardin päähän maaliviivasta. Seuraavalla downilla vikkeläjalkainen rookie Henna Kekkonen löytää hyökkäyksen linjan raivaaman avoimen väylän, jota pitkin juosta vapaasti maalialueelle. Kekkosen ensimmäinen touchdown kaventaa lukemiksi 44-16. Saintsin potkaisija Katri Kakko potkaisee lisäpisteet varmasti sisään. Tilanne on 44-17.

 

Henna Kekkonen juoksi ensimmäiset pisteensä Vaahteraliigakentällä.

 

Valkyries kuitenkin kuittaa Saintsin maalin tekemällä pisteitä heti seuraavassa hyökkäysvuorossa, kun Briukhovetskaya juoksee pallon maaliin. Lisäpisteyritys epäonnistuu, ja ottelu jatkuu lukemista 50-17. Aivan ottelun viime hetkillä pyhimyspelinrakentaja Hartikainen löytää pitkällä heitolla vielä laitahyökkääjä Mikkosen, joka viimeistelee ottelun toisen touchdowninsa. Valkyries onnistuu blokkaamaan Saintsin lisäpistepotkun, ja peli päättyy lopulta Valkyriesin voittoon 50-23.

Valkyriesin parhaana pelaajana palkittiin linebacker Veronika Iatcyna ja Saintsin parhaan pelaajan palkinnon sai kaksi touchdownia tehnyt Suvi Mikkonen. Palkintojenjaon yhteydessä nähtiin myös liikuttava ja tunteikas hetki, kun pelin ”neljäntenä palkintona” apuvalmentaja Topias Räty polvistui Emilia Hartikaisen eteen. Tappiosta huolimatta Saintsin leirissä itkettiin pelipäivänä kuitenkin vain onnen kyyneliä.