Menestynyt jenkkikäskyttäjä Tampere Saintsin päävalmentajaksi

Sveitsin erittäin kovatasoisen pääsarjan viime kauden mestarin Calanda Broncosin puolustuksen koordinaattori Jake Hale siirtyy Suomen Vaahteraliigassa pelaavan Tampere Saintsin päävalmentajaksi.

 

Saints joukkueenjohtaja Marcus Lönnqvist on tyytyväinen.
– Haettiin nuorta, innostunutta, Euroopassa kokenutta ja nälkäistä kaveria joka voisi auttaa pelaajiamme sekä valmennustamme kehittymään. Jake on kaikkea tätä ja vielä enemmän, löydettiin Sveitsistä linkkuveitsi. Kaikissa keskusteluissa mitä miehen kanssa käytiin hän osoitti halua kehittää Tampere Saintsin miesten joukkueen toimintaa uudelle tasolle.

Alkuperäinen kuva haettu: http://europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=58247

Jake Hale on nuoresta iästään, 26, huolimatta jo kokenut ja menestynyt niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Monipuolisuutta, jatkuvaa kehittymistä ja voitonnälkää uhkuvana valmentajana Hale tuokin tuoreita tuulia Keski-Euroopan kovatasoisista sarjoista ja turnauksista. Näiden tuulien siivittämänä Saints hakee paikkaa Vaahteraliigan kärkijoukkueiden joukosta, etenkin kun tänä vuonna sarja huipentuu ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä, Ratinassa, pelattavaan Vaahteramaljaan, joka on jokaisen amerikkalaista jalkapalloa pelaavan suomalaisen pelaajan huipennus ja unelma.

Teksasista kotoisin oleva Hale saapuu Suomeen keväällä hyvissä ajoin ennen ulkoharjoituskauden alkua ja varsinaista pelikautta. Hale tulee tätä myöten olemaan toinen nuorta polvea edustava amerikkalainen päävalmentaja Seinäjoki Crocodilesin Michael Mattinglyn ohella. Nähtäväksi jää, onko tämä nouseva trendi Vaahteraliigassa?

Päävalmentajan valintaan osallistunut Saintsin pelaajien edustaja Ilkka Minkkinen:
– Uskomme, että Halen mukanaan tuoma johtajuus on juuri se mitä me joukkueena tarvitsemme ottaaksemme seuraavan askeleen.

Pelillisistä asioista keskustelleet Hannes Mattila sekä Jussi Tammi ovat myös tyytyväisiä signaukseen:
– Hale osoitti koko rekrytointiprosessin ajan ammattimaisuutta ja hänen analyyttinen suhtautumisensa amerikkalaiseen jalkapalloon teki suuren vaikutuksen. Saamme joukkueemme peräsimeen todellisen ammattilaisen, jolta ei kunnianhimoa puutu. Miehen kokemus Sveitsin liigasta pelaajien kehittäjänä, sekä kotimaassaan kokonaisvaltaisen jenkkifutisohjelman luomisesta ovat juuri sitä mitä meidän organisaatiomme tarvitsee tällä hetkellä.

Jaken peliura alkoi vuonna 2000, jolloin hän pelasi 9 vuotta high schoolissa Cypress Hillissä. Hän aloitti valmentamisen yliopistoaikana 2012 high schoolissa Austinissa Teksasissa. 3 vuoden valmentamisen ja koulusta valmistumisen jälkeen Hale aloitti D2 NCAA ohjelman Odessassa Teksasissa, jossa hän valmensi puolustuksen linjaa. Kahden kauden jälkeen Hale sai paikan Sveitsistä Calanda Broncosista puolustuksen koordinaattorina. Saldo kahden vuoden aikana oli mairitteleva; 23 voittoa ja yksi tappio.

Calandan vuosien välissä Hale työskenteli Howard Paynessa, tehtävänään Director of Football operations, minkä ohella hän toimi myös tukimiesten valmentajana. Tällä hetkellä Hale valmentaa Teksasissa yksityiskoulussa high school jalkapalloa ja odottaa tulevana viikonloppuna alkavia playoffeja.

Pitkän high school (ikä 13-18) kokemuksensa ansiosta Jake on myös kiinnostunut jatkamaan Tampereella nuorten kanssa toimimista. Keskusteluissa on herätelty mahdollisuutta järjestää jefukoulu tai -kerho kesälomien aikana päivätoimintana.

Kysyimme Jakelta muutaman kysymyksen futiksesta ja sen ulkopuolelta:

Coaching previously in Calanda Broncos, now coming to Finland and Tampere. What do you expect to find from Scandinavia?
– I expect good power football from some rather intelligent individuals.

In what area Tampere Saints will be better on season 2019?
– We should be better in every phase of the game. Running the ball on offense to open up explosive passes, stopping opposing offenses by getting more turnovers, and utilizing our special teams opportunities for better field position.

Arrival will be on mid March, how will you start getting the team ready for the season which starts mid May?
– We will start installing the playbooks and having good quality practices outside.

What kind of offence and defence do you prefer?
– Offense: one that scores, Defense: one that stops the other team
– Jokes aside, I try to have a fluid playbook that puts the players in the best position to be successful for the team…

Any free words you want to forward to the fans and players of Tampere Saints?
– I am more than excited for this opportunity to coach in this historically city on such a great team where we will be hosting the championship for the upcoming season.

Kausikorttikampanja käy kuumana Saints kotisivulla. Jos et muistanut isänpäivälahjaa ostaa niin on muutama tunti aikaa! Pukinkonttiin ne ehtivät vielä hyvin.
https://tamperesaints.fi/miehet/kausikorttikampanja/

Jake Hale pähkinänkuoressa:

  • Michael (Jake) Hale
  • Syntynyt 13 toukokuuta 1992 Houston, Texas
  • Isä ja äiti: Gregory ja Debrah Hale
  • Pelannut 9 vuotta ja valmentanut 6 vuotta
  • Vapaa-aikaa käyttää retkeilyyn, historiaan, taiteisiin, leffoihin sekä kokkaa
  • Lempiruoka Cajun-ruoka, musiikkimaku monipuolinen ja lempileffa Friday night lights tai Pulp Fiction
  • Motto: Hoida tehtäväsi ja laita oma nimesi alle