Miesten joukkueen otteluennakko: Tampere Saints hakee toisessa ottelussaan jo playoff-asetelmia

Miesten 1-divisioonan toisena viikonloppuna kohtaa 1-0 joukkueet, kun ensimmäisellä kierroksella voiton ottaneet East City Giants sekä Tampere Saints kohtaavat Myllypuron kentällä.

East City Giants voitti kauden 2023 hopeamitalisti Pirkkala Spartansin vieraissa 8-24, ja Tampere Saints otti kotonaan vakuuttavan yli 50 pisteen voiton Oulu Northern Lightsista. 

Saintsin voiton avaimena oli reagoiva puolustus, joka Oulun hyvän avausdriven jälkeen piti oululaisten pisteet kahdessakymmenessä pisteessä. Lisäksi voiton avaimena oli myös erittäin hyvin toiminut juoksu ja heittopeli. Tuolloin juoksijoina kentällä olivat QB Jessie Robbins, RB David Chaves Jimenez ja RB Konsta Mäenpää. Kopittajina olivat Dajon Newell ja Juuso Alakoski.

East City Giantsin hyökkäys liikkui Pirkkalaa vastaan hyvin heittäen, mutta Saintsia vastaan ECG tulee tarvitsemaan myös monipuolisesti juoksua. ECG:n puolustus taas piti Spartansin hyökkäyksen aisoissa vain kahdeksaan pisteeseen, mutta Spartans pääsi juoksemalla 152yd ja heittämällä 170yd. 

Jokainen ottelu on voitettava kotiedun saamiseksi play-offeihin, ja neljän joukkueen kausi on lyhyt. Näin voidaan jo sanoa, että tulevana sunnuntaina kamppaillaan jo alustavasti play-offien kotiedusta, ellei sitten Pirkkala ja Oulu yllätä ECG:tä tai Saintsia tulevissa otteluissa.

Kuva: Tytti Martikainen