Naisten kausi potkaistaan käyntiin tänään!

Kausi 2018 oli Tampere Saintsin naisille historiallinen: kauteen lähdettiin kahdella joukkueella, joista edustusjoukkue pelasi SM-tasolla Vaahteraliigassa ja kehitysjoukkue II-divisioonassa. Kausi olikin ennen kaikkea kokemuksien, kehityksen ja oppimisen kausi. Ensi kauteen Saints ei lähdekään enää pelkkänä haastajana, vaan paikkansa SM-tasolla lunastaneena ja jokaisen vastustajan voittamiseen kykenevänä joukkueena. Vaahteraliigan laajeneminen kuuteen joukkueeseen tuo Saintsille uusvanhoja vastustajia Turku Trojansista ja Kuopio Steelersistä. Lisäksi kaudella 2019 Saintsin naiset vievät suomalaista jenkkifutista myös Suomen rajojen ulkopuolelle tekemällä pelimatkan Pietariin Valkyriesin vieraaksi. Viime syksynä aloitettu seurayhteistyö I-divisioonassa pelaavan Hämeenlinna Tigers Womenin kanssa taas mahdollistaa sen, että molemmat joukkueet pystyvät tarjoamaan peliaikaa ja -kokemusta vasta aloittaneille pelaajille ja toisaalta myös antamaan tilaisuuden pelata jenkkifutista Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

 

Päävalmentaja Panu Hämäläisen mietteitä tulevasta kaudesta

 

Saintsin naisten joukkueessa puhaltavat sekä uudet että vanhat tuulet. Pelaajarunkomme ja valmennusketjumme ovat tutulle, vahvalle pohjalle rakennettuja, mutta talvikauden aikana on tapahtunut myös muutoksia. Minä hyppäsin päävalmentajan saappaisiin heti syksyllä ja naisten viime kausien päävalmentaja Jussi Honkonen siirtyi General Manageriksi vastaamaan joukkueen yleisistä ja hallinnollisista tehtävistä. Uuteen haasteeseen oli melko helppo tarttua, koska perustyö on tehty hyvin. Tästä esimerkin osoituksena toimii rekrytointi: Vaikka viime kauden pelaajistamme yli 20 eivät syystä tai toisesta tällä kaudella pelaa, on pelaajatilanteemme Suomen mittakaavassa silti hyvä. Valmennusryhmämme on sitoutunutta ja innostunutta, joten toiminta on ollut mielekästä niin pelaajille kuin valmennukselle.

Lähdimme heti viime kauden päätyttyä toteuttamaan tämän kauden teemaamme: kilpailullisuutta ja sen nostamista uudelle tasolle. Kehitystä tapahtuu parhaiten silloin, kun haastamme sekä itsemme että toisemme, ja sitä olemme pyrkineet koko pitkän talvikauden toteuttamaan. Valmennus on vaatinut pelaajilta enemmän, pelaajat ovat vaatineet valmennukselta enemmän ja jokainen joukkueen jäsen on vaatinut enemmän itseltään ja toisiltaan – positiivisella hengellä mutta tosissaan.

Toinen teemamme on kokonaisvaltaisuus. Olemme panostaneet koko joukkueen monipuolisuuteen ja urheilullisuuteen niin lajiharjoittelussa kuin lajia tukevassa harjoittelussakin. Lajiharjoittelun lisäksi olemme tehneet koko joukkueen voimin liikkuvuus-, voima-, nopeus- ja reaktioharjoitteita. Kesän pelit sitten osoittavat, millaista tulosta uudet toimintatapamme tuottavat.

Viime kaudella vallalla ollut haastajan asema ja nousijan uteliaisuus Vaahteraliigan tasoa kohtaan täytyy tällä kaudella muuttaa voitontahdoksi ja näytönhaluksi. Vaahteraliigan laajentumisen myötä uusvanhojen vastustajien kohtaaminen sekä vierasottelun pelaaminen Pietarissa tuovat mukavan lisämausteen kauteemme. Lähdemme haastamaan kaikki Vaahteraliigan joukkueet tasavertaisina ja toivomme jännittäviä hetkiä kentälle ja kentän laidalle!