Onnistuuko TAFT yllättämään Saintsin tällä viikolla?

Tampere Saints isännöi Vantaa TAFTia miesten ykkösdivisioonan välieräottelussa Pyynikillä 12.8. Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin selkeät. Saints on kulkenut voitosta voittoon koko runkosarjan ja on voittanut TAFTin runkosarjassa aiemmin lukemin 42 – 25. Saints lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Vaikka ottelun tulos oli suurilukuinen, niin TAFT esitti varsin hyvää peliä Saintsia vastaan. TAFT onkin ainoa joukkue, joka on pystynyt tehokkaasti haastamaan Saintsin vahvuuden, linjapelaamisen.

Edeltävässä ottelussa TAFT onnistui juoksemaan tehokkaasti monipuolisella juoksupelillä ja useammalla pallonkantajalla Saints-puolustusta vastaan. Saints-puolustuksen tuleekin pelata todella kurinalaisesti, jotta TAFT ei pääse kontrolloimaan pelikelloa ja saa pakotettua Saints-hyökkäystä vaikeisiin kenttäasetelmiin.

Ensimmäisessä ottelussa Saints-hyökkäys onnistui juoksupelissään erinomaisesti, mutta heittohyökkäys jätti paljon toivomisen varaa. TAFT on ainoa joukkue, joka on saanut kontrolloitua Saintsin heittohyökkäystä ja pelinrakentaja Jessie Robbinsia. TAFTin yllätyksen avaimet keskittyvätkin siihen, että Saints-hyökkäys saadaan yksipuoliseksi ja turhautuneeksi. Saints toki pystyy sekä heittämään että juoksemaan hyökkäyksessään tehokkaasti. Mikäli TAFT onnistuu rajoittamaan Saints-hyökkäystä ja saa aikaan muutaman pallonriiston, heillä on kyllä toimiva juoksuhyökkäys. Sillä voi sitten pisteitä tehdä.

Mikäli oma suoritusvarmuus ja henkinen latautuminen otteluun onnistuu Saintsilta, niin TAFTille on odotettavissa erittäin vaikea taistelu jatkopaikasta. Saints ei voi lähteä otteluun ylimielisenä, vaikka takana onkin vakuuttava runkosarjan voitto. TAFT on erittäin yllätysvalmis sekä kehittyvä, nuori joukkue, joka on voinut kauden aikana löytää tarvittavat eväät Saintsin yllättämiseksi.

Samat joukkueet kohtasivat viime vuonna myös välierässä ja tuolloin Saints oli vahvempi. Jatkaako Saints samaa linjaa vai onnistuuko TAFT yllättämään Saintsin? Ottelu pelataan Pyynikin urheilustadionilla 12.8.2023 klo 16.00.

Kuva: Noora Hyttinen