Otteluennakko Saints – ECG

Sarjakärki Saints hakee jatkoa voittoputkelleen

Saints miehet kohtaavat sunnuntaina Helsingin East City Giantsin Pyynikin urheilukentällä klo 15. Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella, edellisen päätyttyä Pyhimysten selkeään voittoon. Kotijoukkue otti voiton viime sunnuntaina tiukassa väännössä Kotka Eaglesia vastaan, joten kentällä nähdään itsevarma mutta edellisestä ottelusta vielä toipuva Saints. Pallon toiselle puolen asettuu puolestaan suoraan taukoviikolta palaava ECG, joka hakee vielä ensimmäistä voittoaan.

Pelivarmuuden rakentamista

Saints pyrkii jatkamaan hyväksi todettujen kuvioiden hiomista tässä ottelussa. Puolustuksen puolella tullaan näkemään tuttua 3-4 aloitusmuodostelmaa ja peittopuolustusta. ECG hyökkäys pelaa puolet peleistään juosten ja puolet heittämällä, joten kotijoukkueen on varauduttava kaikkeen. Saints hyökkäys taas pyrkii kuljettamaan palloa juosten ja syömään näin pelikelloa tehokkaasti pois, mutta heittopelejä saatetaan nähdä tavallista enemmän. Pyhimysten hyökkäyksen koordinaattorilla, Dajon Newellillä, on tilaisuus kokeilla aseitaan monipuolisemmin ja kokeilla miten vastustaja reagoi niihin.

Saints lähtee sunnuntaina jatkamaan tappiotonta kauttaan ja pyrkii näin varmistamaan kotietua välieriin. Näkymät Tampereella pelattavaan välierään sekä mahdollisesti finaaliin alkoivat näyttää paremmilta viime sunnuntain voiton jälkeen. Eaglesia pidetään joukkueessa sarjan hankalimpana vastuksena, mutta joukkueet eivät kohtaa enää runkosarjassa. Pyhimyksillä on kahden otteluvoiton etu seuraavana oleviin Eaglesiin ja Pori Bearsiin, mutta runkosarja on vielä kesken. Saints pelaa vielä sunnuntain jälkeen 14.8. Rovaniemellä Nordmenia vastaan ja 28.8. Pyynikillä Bearsia vastaan. Tule paikalle kannustamaan Pyhimykset voittoon tai jännitä kotona Ruutu +:n äärellä.

Teksti: Lauri Reponen

Kuva: Tytti Martikainen