Otteluennakko Saints – Nordmen

Neljän tuulen soturit saapuvat Saintsin vieraaksi

Tampere Saintsin miesten voitokas kauden alku joutuu seuraavan koitokseen tulevana lauantaina kotiottelussa Pyynikillä, kun vastaan asettuu Rovaniemi Nordmen. Pyhimysten kaksi edeltävää peliä päättyivät voittoihin, täpärästi yhdellä pisteellä Eaglesia vastaan kauden ensimmäisellä viikolla ja selkeämmin ECG:tä vastaan viikko sitten. Nordmen puolestaan koki tiukan tappion avausviikolla Pori Bearsia vastaan, mutta joukkue on saanut rauhassa hioa kulmia pelistään pari viikkoa juhannustauon ja joukkueen bye-viikon ansiosta.

Tulevasta vastuksesta ei ole tarkkaa tietoa sillä Rovaniemeltä on kuulunut paljon pelaajauutisia viime aikoina. Suomen jalkapallokentiltä tuttu hahmo Stan Bedwell perui sopimuksensa Nordmenin kanssa juuri juhannuksen alla. Hänen korvaajakseen povattu Aaron Ellis puolestaan oli jo tulossa joukkueeseen mutta vaihtoikin EFL:ään viikko sitten. Tämänhetkisen tiedon mukaan Nordmenin hyökkäyksen kapellimestarina toimii Tanskalainen Jens Jensen, joka pelasi myös heidän ottelussaan Poria vastaan pelinrakentajana. Hänen lisäkseen Rovaniemelle on saatu yhdysvaltalainen takapuolustaja Andrew Williamson, tsekki laitahyökkääjä Ondrej Chmela, britti hyökkäyksen linjamies Jonathan Ashton sekä ranskalainen tukimies Geoffrey Pinsson.

Saintsin miesten päävalmentajan roolissa kolmatta kautta jatkava Hannes Mattila painottaa joukkueensa valmistautumisessa pelaajien oman suorittamisen parantamista sen sijaan, että keskittyisi tulevan vastustajan tiettyihin osa-alueisiin. “Pyritty korjaamaan pieniä virheitä toteutuksessa”, Mattila tiivistää. Saintsista on jo kahden ottelun edestä videomateriaalia tutkittavana, mutta päävalmentaja luottaa pelisuunnitelmaan. Hän toteaa kuitenkin vastustajan heittohyökkäyksen pysäyttämisen olevan tärkeää joukkueen menestyksen kannalta. Mattila kertoo olevansa toistaiseksi tyytyväinen joukkueeseensa ja kertoo tavoitteekseen pysyä sarjan kärjessä koko loppukauden.

Ottelu käynnistyy lauantaina klo 17.30 Pyynikin ikonisella urheilukentällä. Urheilu on parasta paikan päällä, mutta ottelun näkee tarvittaessa myös Ruutu+ -palvelusta. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Teksti: Lauri Reponen