Otteluennakko Tampere Saints – Helsinki Wolverines

Otteluennakko Tampere Saints – Helsinki Wolverines

Naisten Vaahteraliigan runkosarja saadaan päätökseen lauantaina 29.7., kun Tampere Saints kohtaa Pyynikin urheilukentällä Helsinki Wolverinesin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tasaisen väännön jälkeen Saintsin 0–14 voittoon, joten myös lauantain ottelusta voidaan odottaa tasaista ja jännittävää.

Lauantain ottelulla ei ole enää vaikutusta välieräpareihin, vaan ensi viikonloppuna välierässä joukkueet asettuvat uudestaan vastakkain. Lisäjännitystä tämän viikon otteluun tuokin se, että voittajalle on tarjolla kotietu välierään. Saints on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, mutta kahdella pisteellä Wolverinesin on mahdollisuus nousta rinnalle. Tasatilanteessa sarjataulukon sijoituksen lopulta ratkaisee viime vuoden lopullinen sijoitus, jolloin Wolverines saisi kotiedun itselleen. Voidaan siis sanoa, että kyseessä on tähän mennessä kauden tärkein peli molemmille joukkueille.

Saintsin hyökkäyksen koordinaattori Panu Hämäläinen on tyytyväinen siihen, miltä hyökkäys on kauden aikana näyttänyt. Hän kokee, että hyökkäys on onnistunut nostamaan itseluottamuksen hyvälle tasolle. “Kausi on mennyt melko positiivissa merkeissä, vaikkakin huonojakin jaksoja siihen on sisältynyt ja kehityskohteita löytyy aina. Hyökkäys on muuttunut viime kaudesta melko paljon, ja olemme sisäistäneet uuden identiteettimme aika hyvin”, Hämäläinen pohtii.

Wolverinesia Hämäläinen pitää kovana vastuksena ja tietää, että lauantain ottelu ei tule olemaan helppo: “Lauantaina on vastassa vahva puolustus, ja onnistuaksemme meidän tarvitsee olla sekä fyysisiä että huolellisia. Täytyy löytää pieniäkin heikkouksia vastustajasta ja yrittää iskeä sinne, luottaen samalla omiin vahvuuksiin. Tietty tyyneys ja itseluottamus ovat varmasti isossa osassa myös tulevassa ottelussa.”

Pyhimysten hyökkäyksen linja on tällä kaudella ollut tärkeässä roolissa, kun Saints on saanut juoksunsa rullaamaan aiempaa tehokkaammin. Linjassa pelaava Leena Rönkä, joka tällä kaudella toimii myös yhtenä joukkueen kapteeneista, näkee hyökkäyksen vahvuutena fyysisyyden: “Tällä kaudella hyökkäyksessä tärkeimmäksi asiaksi on nostettu fyysisyys, ja se näkyy nyt juoksupelien onnistumisessa. Talven pimeiden iltojen aikana punttisalilla käytetyt tunnit tuottavat tulosta. Ollaan menty sillä mentaliteetilla, että juostaan vastustajan yli, ja hyökkäyksen linja on kyllä kirjaimellisesti tätä toteuttanut.”

Fyysisyyden lisäksi hyökkäyksen hyvän vireen taustalla on Röngän mukaan myös hyvä yhteishenki: “Hyökkäyksessä on yleisestikin ollut hyvä fiilis, erityisesti hyökkäyksen linjassa, jossa on sopivassa määrin nuorta energiaa ja kokeneempien pelaajien tuomaa varmuutta. Eikä pidä unohtaa meidän TE ja RB porukkaa, joka on myös antanut kaikkensa niin blokatessaan kuin juostessaan.”

Kuva: Tytti Martikainen

Saintsin puolustus on onnistunut kauden aikana jättämään vastustajan nollille jo kolme kertaa. Puolustuksen linjassa näyttäviä taklauksia kauden aikana iskenyt Fanny Perkkola uskoo hyvän vireen taustalla olevan sen, miten puolustus on hioutunut yhteen kauden aikana: “Meidän puolustus pelaa tällä kaudella todella hyvin yhteen. Tehdään oma työ ja luotetaan, että pelikaveri tekee omansa! Virheistä opitaan, ne käydään läpi ja korjataan. Tärkeintä on, että saadaan koko pelin ajan ajatus pysymään kasassa siinä, mitä tehdään.”

Sekä Rönkä että Perkkola odottavat lauantain ottelusta kovaa ja tasaista vääntöä. Voittaminen vaatii huolellista valmistautumista. “Kova peli tiedossa, mitään ei saada tai anneta ilmaiseksi. Pelin lopputulos ei ole itsestäänselvyys ja tarvitaan jokaisen pelaajan täysi läsnäolo peliin ja siihen valmistautumiseen! Hiotaan viikolla kokonaisuus kuntoon. Myös lepo ja ruoka tärkeänä osana kokonaisuutta”, Perkkola huomauttaa.

Kuten muutkin joukkueet, myös Saints on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista ja monilla pelipaikoilla on kauden aikana jaettu vastuuta laajasti. “Meiltä onneksi löytyy uusia vastuunkantajia aina tarvittaessa ja venymistä kaikilla pelipaikoilla”, Rönkä kehuu joukkuetovereitaan. Hyökkäyksen koordinaattori Hämäläinen korostaa myös, että uusien vastuunkantajien hyödyntäminen tulee olemaan tärkeässä roolissa koko loppukauden ajan.

Jännittävää ja kiinnostavaa jenkkifutista siis varmasti luvassa Pyynikin urheilukentällä! Rönkä houkuttelee katsojia saapumaan erityisesti kuuntelemaan, miltä Saintsin fyysinen pelaaminen kuulostaa paikan päällä: “Pyynikille kannattaa saapua paikan päälle, koska ruudun välityksellä ei kuule, kuinka ne linjan blokit, tuplat, pullit ja pannukakut oikein kunnolla iskeytyy vastustajaan!”

Tervetuloa Pyynikin urheilukentälle lauantaina 29.7. Ottelun kickoff potkaistaan kello 18:00! Liput voi ostaa ennakkoon Lippu.fi -palvelusta.

Teksti: Veera Jalava

Kuvat: Tytti Martikainen