Otteluennakko Tampere Saints – Mikkeli Bouncers 2.7.2022

Otteluennakko Tampere Saints – Mikkeli Bouncers 2.7.2022

Vaahteraliigakausi on yltänyt jo revanssikierroksille, ja ensimmäisenä toisen tanssin Saintsilta Pyynikin urheilukentällä saa Mikkeli Bouncers lauantaina 2.7. klo 12.00. Pyhimysten kauden alussa itselleen asettama tavoite runkosarjan kolmannesta sijasta on täysin mahdollinen, mutta sattumalta tuolla paikalla keikkuu parhaillaan tämä nimenomainen savolainen ruukkumuikkukaupunki. Ymmärrettävästi molemmat joukkueet haluavat kasvattaa kaulojaan, joten lauantain ottelusta tullee paitsi sähäkkä, myös sopivasti totinen.

Saintsilla on takanaan kaksi häviötä suurilla maalieroilla, mutta joukkueen puolustuksen koordinaattori Mikko Airaksinen suhtautuu tilanteeseen rauhallisen realistisesti. Hän kertoo valmennuksella olleen jo etukäteen tiedossa, että nämä kaksi peliä tulevat olemaan alkukauden kovimpia. Airaksinen jakaa kuitenkin myös rajua rakkautta ja rakentavaa kritiikkiä:

”Wolverines-pelissä oli paljon hyvääkin, mutta Trojans-pelistä ei voi miltään osa-alueelta paljon positiivista sanoa. Noin räikeän selkäsaunan jälkeen on selvää, että niin valmennuksen kuin pelaajien täytyy katsoa peiliin. Pakkaa lähdetään kasaamaan palaamalla perusteisiin ja keskittymällä fyysiseen suorittamiseen tarpeettoman kikkailun sijaan.”

Airaksinen jatkaa todeten, että nousijajoukkueelle alkukauden kaksi voittoa ja kolme tappiota ovat sinänsä aivan kelvollinen suoritus. Kunnianhimoisia tavoitteita itselleen asettava Saints ei voi kuitenkaan olla vallitsevaan tilanteeseen myöskään täysin tyytyväinen. Amerikkalaisen jalkapallon maailmassa parikymmentä vuotta pyörinyt Airaksinen on sitä mieltä, että runkosarjan kolmas sija on täysin saavutettavissa, mutta töitä sen eteen on tehtävä.

”Alkaen heti tämän viikonlopun pelistä!” hän lisää pontevasti.

Valmennus on pyrkinyt rauhoittamaan joukkueen tekemistä, ja puolustuksen koordinaattori uskoo voiton avainten löytyvän, kun niin hyökkäys kuin puolustuskin saadaan takaisin mukavuusalueilleen. Airaksinen sanoo ensimmäisen Bouncers-pelin olleen tähänastisen runkosarjan kovin ja tasaisin vääntö:

”Odotan tältä peliltä samaa. Suosittelen seuraamaan sitä, kuinka liigan puolustajien parhaimmistoon lukeutuvan Anni Pajusen johtama Bouncersin takakenttä pystyy vastaamaan Saintsin räjähtävään heittohyökkäykseen.”

Airaksinen jakaa tunnustusta myös Emilia Kempille ja sanoo tämän väkivahvan all purpose -jaarditilastojohtajan pysäyttämisen olevan Saintsin puolustuksen tärkein tehtävä.

Niin ikään puolustuksen takakentällä ahertava pyhimyskapteeni Veera Jalava kertoo, että joukkue lähtee vastaanottamaan mikkeliläisiä kahdesta peräkkäisestä häviöstä sisuuntuneena:

”Jokainen on juhannustauolla saanut käydä läpi edellisen pelin virheet, ja tämän viikon reeneissä päästään niistä oppineina kehittämään yhteistä tekemistä seuraavalle tasolle”, Jalava kommentoi ja jatkaa ytimekkäästi, että lauantaina Saintsille kelpaa ainoastaan voitto.

 
Safety arvioi, että puolustuksen puolella joukkueen täytyy entisestään lisätä aggressiivisuutta ja varmuutta taklauksiin. Hän kehuu, että hyvääkin tekemistä on kauden aikana jo saatu nähdä: 

”Olenkin luottavaisilla mielillä siitä, että lauantaina tullaan näkemään vihaisia pyhimyksiä pysäyttämässä Mikkelin vahvaa juoksuhyökkäystä. Ensimmäinen kohtaaminen mikkeliläisiä vastaan oli hyvin tasainen, joten lauantainakin varmasti edessä on jännittävä peli”, lupailee Jalava ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Pyynikille:

”Onhan se jefu parasta paikan päällä!”

Kauden edetessä loukkaantumiset ovat odotetustikin rokottaneet Saintsin vahvuutta. Osansa tästä lajin ikävästä lieveilmiöstä on saanut myös hyökkäyslinjakonkari Annika Heino. Hän on viettänyt sormimurtuman vuoksi sivurajalla pari edellistä peliä, ja sama meno jatkuu lauantainakin. Kunnollisen joukkuepelaajan tavoin ”Ana” on kuitenkin hyvin perillä tiimin kuulumisista ja meiningeistä ja toteaa, että kaikki ovat motivoituneita nostamaan tekemisen tasoa:

”Meidän tarvitsee nyt ottaa perusasiat haltuun, jotta saadaan peli rullaamaan. Joukkueessa on monta yksittäistä loistavaa elementtiä, mutta niiden yhteensovittaminen yskii välillä. Siksi tekeminen ei ole ollut tasalaatuista”, kapteeni analysoi ja muistuttaa, että kautta on onneksi vielä reilusti jäljellä, joten kaikki on edelleen mahdollista.


Heino toimi aiemmin OL:n keskipaikan kivijalkana, mutta iloitsee nyt päästyään pelaamaan itselleen uutta oikean tacklen paikkaa. Sentterivaltikka on siirtynyt Maarit Huttuselle, jonka otteita Ana innolla seuraa:

”Arvostan suunnattomasti sitä, miten huikealla asenteella ”Märkä” otti centerin paikan vastaan ja miten hän on jo nyt siinä kehittynyt. Muualta joukkueesta fiilistelen aina Iida Koivulan armotonta menoa kentällä”, Heino kehuu ja jatkaa OL:n menon ruotimista:

”Hyökkäyksen linjassa on tällä kaudella uutta tekijää sekä rookie- että junnutaustalla. Tämä näkyy tietysti toiminnassa, koska rakas lajimme vaatii useita satoja toistoja ennen kuin tietyt perusasiat tulevat niinsanotusti takaraivosta. Fiilis on kuitenkin linjaporukassa hyvä, ja Pastori Leukkunen on pitänyt meidät hyvin ruodussa”, Heino naljailee hyväntahtoisesti antaen tunnustusta linjavalmentaja Elina Leukkuselle.

Heino katsoo, että Saints tulee voittamaan lauantaina, kunhan joukkue tekee asiat ”höntyilemättä ja oikein”:

”Meidän juoksu ja heitto pystyy haastamaan ja voittamaan heidän puolustuksen, kunhan emme itse tee asioita liian vaikeiksi.”

Heino muistuttaa myös kotiyleisön tuen tärkeydestä ja kiittää kannustajia:

”Pelipäivät Pyynikillä on lyhyen kesän harvinaista herkkua. Meille jokaisen katsojan tuki on äärettömän tärkeää, toivottavasti saadaan iso yleisö lauantaina paikan päälle!”

Loukkaantumisista ja tappioista huolimatta pyhimysten keskuudessa vallitsee siis voimakas luottamus omaan tekemiseen ja pelikaveriin. Kunhan jefuiloa ei unohdeta, siivittänee muutaman viikon aikana oman tekemisen kadottamisen myötä syntynyt sisuuntuminen ja pienoisen pakkoraon tunnelma tamperelaiset voittoon. Jännittävän lisänsä lauantaihin tuo varmasti myös Ilmatieteen laitoksen lupailema superhelle, joka lähentelee mustamakkaran ihanteellista sisälämpötilaa. Puolustus- ja hyökkäyspelin ohella otetaan siis mittaa siitä, kumpi joukkue osaa sopeutua eteläboreaaliseen trooppisuuteen paremmin ja muistaa huolehtia pelikunnon ylläpidosta myös henkilökohtaisella tasolla.

Kuva: Tytti Martikainen

Kirjoittaja: Anna Stenström