Otteluennakko Tampere Saints – Oulu Northern Lights

Otteluennakko Tampere Saints – Oulu Northern Lights

Odotettu Naisten Vaahteraliigakausi 2024 alkaa pitkän kevään päätteeksi. Vastaan asettuu pohjoinen ystävä – Oulu Northern Lights. Pallo potkaistaan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 4.5. kello 13.00.

Kysyessä päävalmentaja Elina Leukkuselta miltä kauden 2024 alkaminen tuntuu, hän kertoo jännityksen ja odotuksen sekaisten tunteiden olevan läsnä. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa: “Eiköhän tässä varmaan jo kaikki ala olla valmiita lähtemään kohti Pyynikkiä tulevana lauantaina ja ulosmittaamaan offin aikana tehtyä työtä.” Jännityksen ja odotuksen tunteiden lisäksi Leukkunen on tyytyväinen farmiyhteistyöhön Seinäjoki Crocodilesin kanssa: ”Saimme kauden kynnyksellä järjestettyä yhteisen harjoitusleirin, mistä kotiinviemisiksi tuli hyvä läpileikkaus joukkueemme tekemisestä.”

Tuleva Vaahteraliigakausi tulee olemaan mielenkiintoinen joukkueiden sisäisten muutosten myötä. Myös Tampereella on tapahtunut muutoksia. ”Tämän vuoden offseason on ollut tilkan verran erilainen viime vuosiin verrattuna ohuemman rosterin takia, ja useampi pelaaja nähdään eri pelipaikalla,” toteaa Saintsin puolustuksen koordinaattori Kalle Uusitalo. Ohuemmasta rosterista huolimatta Uusitalo kertoo kauden olleen ehjä, sisältäen perusteiden kertaamista ja pelikirjan pientä twistaamista.

Lauantain avausottelua makustellessa Leukkunen ja Uusitalo muistelevat viime vuoden Saintsin puolustuksen pitäneen Oulun hyökkäyksen pyöreissä nollissa. Samassa lauseessa he myös toteavat Oulun olevan kaudella 2024 mysteeri, jota vastaan ei saa lähteä takki auki taistelemaan. “Oulun OC on ilmeisesti vaihtunut, joten tämä tuo pienen lisämausteen avauspelin kannalta. Myös Nea Törmänen ja Aino Lepojärvi ovat pallon kanssa aina vaarallisia,” muistuttelee Leukkunen.“Ehkä nähdään tänä kesänä muutakin kuin triple optionia,” ennustaa Uusitalo.

Viime kaudella tukimiehen pelipaikalla pelanneet Emmi Kortteinen ja Iida Koivula odottavat kesän aloituspotkua positiivisella jännityksellä. “Siistiä päästä vihdoin pelaamaan muitakin kuin omia vastaan,” Emmi toteaa. Kysyessäni tuntemuksia tulevasta Oulu pelistä Kortteinen odottaa jo fyysisyyttä ja kovia taklauksia. Koivula taas pohtii syvemmin Oulun tämän vuotista yleisilmettä:” Rosterista on melko hankala päätellä Oulun puolustuksesta yhtään mitään. Jos kuitenkin vuodet ovat veljiä keskenään, vastaan on tulossa hyvinkin perinteinen boksi.” Koivula kokee Oululaisten olevan “erittäin sitkeää porukkaa” eikä näin ollen kaasujalkaa saa höllätä. “Oulun hyökkäyksen odotan olevan myös tuttua ja turvallista, kaikkien rissujen suosikkia, triple optionia,” Koivula miettii. Hän ei kuitenkaan sulje pois Oulun kykyä yllättää tulevassa ottelussa.

Toukokuinen kauden alku tarkoittaa pitkää, mutta myös vaiherikkaan kesän saapumista. Kaudelta Kortteinen odottaa hyviä pelejä ja onnistumisia pallon molemmin puolin. Koivula taas kokee kapeamman rosterin tuovan omat haasteensa, mutta myös kehittävän resilienssiä pelata uusilla pelipaikoilla. Itse Koivulakin on saanut kokea resilienssin voiman päästessään harjoittelemaan offseasonilla hyökkäyksen linjan kanssa. Hyökkäyksen linjalta hän odottaa, mitäs muutakaan kuin, “pannareita”.

Tervetuloa avaamaan naisten amerikkalaisen jalkapallon kesä aina aurinkoiselle Pyynikin urheilukentälle lauantaina 4.5. Ottelun kickoff potkaistaan kello 13.00. Liput voi ostaa ennakkoon Lippu.fi -palvelusta tai pelipäivänä paikan päältä.

Teksti: Emma Kammonen