Otteluennakko Tampere Saints – Raisio West Coast Phoenix

Otteluennakko Tampere Saints – Raisio West Coast Phoenix

Saintsin naisilla on lauantaina edessään kotiottelu, ja joukkueen emännöitäväksi saapuu West Coast Phoenix Raisiosta. Peli käynnistyy Pyynikin urheilukentällä klo 12.00.

Kausi on alkanut vauhdikkaasti, ja pyhimyksillä on takanaan yksi makea voitto, mutta myös yksi kirvelevä tappio. Joukkueen päävalmentaja Mikko Aspinen on vakuuttunut siitä, että opiksi on otettu ja lauantaihin mennään paikkaamaan edellisen pelin virheitä. ”Perusasioita on korjattava paremmalle tasolle: blokkaaminen, juokseminen, taklaaminen.”Aspinen kertaa, mutta toteaa, että myös valmennuksen on hoidettava hommansa paremmin, jotta pelaajilla on kaikki kortit käytettävissään ja mahdollisuudet onnistua.

Joukkueen suvereeni pelinrakentaja Emilia Räty on Aspisen kanssa samaa mieltä siitä, että Raisio-peliin on lähdettävä perusasioiden ääreltä: ”Avainasemassa on parempi valmistautuminen eli kunnon treenit, joissa joukkueen tekemistä hiotaan varmemmaksi ja tasaiseksi.” Räty sanoo ja harmittelee, että edelliseen peliin valmistautuminen ei hänellä itsellään mennyt suunnitelmien mukaan, minkä huomasi kuulemma ottelun tahmeana alkuna niin fyysisesti kuin henkisestikin. Raisiota vastaan on lähdettävä entistä keskittyneempänä.

Timanttisesti taklaava Saintsin seinäjokilaisvahvistus Nelly Karhu muistuttaa, että nyt on tilaisuus oppia omista virheistä, mutta niitä ei saa jäädä märehtimään: ”Pää pystyyn ja katse eteenpäin!”

Raisiosta saapuu kova ja yhtenäinen joukkue, joka on tänä keväänä esittänyt erilaista hyökkäystyyliä kuin aikaisempina vuosina. Joukkueen edellisessä ottelussa saatiin huomata, että se pysyi viime kauden mestarin Turun tahdissa melkein koko pelin. Tämä lupailee kovaa ja laadukasta ottelua Pyynikillekin tulevana lauantaina. Sitä toivoo myös linebacker Karhu: ”Odotan monipuolista hyökkäystä, heittosirkusta unohtamatta juoksu-uhkaa. Itse aion tarjoilla hyvää kontenttia ja fyysistä suorittamista. Mitään ei anneta ilmaiseksi. Kyllä mäkin tätä tulisin Pynsälle asti katsomaan!”

Liigaan palanneella Saintsilla alkaa olla jo käsitys siitä, minkälainen kausi on edessä. Vaikka kaikki joukkueet ovat erilaisia ja pelityylit vaihtelevat, yhteistä on kuitenkin se, että jokainen tiimi on kovatasoinen ja laadukkaasti valmennettu paketti. Kaikki ottelut on pystyttävä pelaamaan täysillä. Pyhimysten kesään ei tule helppoja viikkoja mahtumaan. Tähänastiset liigapelit ovat jälleen osoittaneet myös sen, että hyvä perustekeminen on kaiken lähtökohta kauden edetessä – esimerkiksi pallonriistoista saa maksaa aina.

Päävalmentaja Aspinen muistuttaa, että myös tappio on tärkeä oppimiskokemus, joka pakottaa keskittymään olennaiseen. ”Edellisestä häviöstä huolimatta olen erittäin tyytyväinen siihen, että saimme hyökkäyksessä koko joukkueen osallistettua peliin. Se on meille tärkeä lisävahvuus tulevaa varten.” Aspinen sanoo ja jatkaa: ”Jos takin napit on olleet edes puolihuolimattomasti auki, niin nyt ne laitetaan takaisin kiinni. Meidän pitää suhtautua jokaiseen otteluun altavastaajana. Tähän mennessä kausi on osoittanut, että ikinä ei tiedä, mitä seuraavalla yrityksellä tapahtuu.”

Kuva: Tytti Martikainen