Otteluennakko Tampere Saints – Turku Trojans 18.6.2022

Otteluennakko Tampere Saints – Turku Trojans 18.6.2022

Pyhimykset ottavat kauden puoliväliottelussa vieraakseen edellisen vuoden voittajajoukkueen Turku Trojansin. Pallo potkaistaan peliin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 18.6. kello 12.00.

”Kunnon koloratiivikonstruktion lailla kauden puoliväli juosta jolkottaa vastaan”, kommentoi päävalmentaja Mikko Aspinen keskikauden tuntojaan, eikä juuri kuulosta stressaantuneelta esitellessään verbirakennetietouttaan. Edellisellä viikolla Helsingistä haettu Wolverines-häviö on poispyyhitty mielestä, ja ehdan optimistin tavoin Aspinen löytää tappiosta myös positiivisia aineksia:

”Helsingissä pelatussa matsissa oli tuloksesta huolimatta hyviä elementtejä. Pelattiin pelin loppu vahvasti ja päästiin omaan rytmiin kiinni. Sen fiiliksen ja onnistumisen päälle on hyvä rakentaa.”


Trojans on saanut ensimmäisten pelien jälkeen sairastupaansa tyhjennettyä, joten vastaan asettunee hyvälaatuinen joukkue. Turkulaisia pidetään miellyttävänä vierailijana, sillä heiltä voi odottaa tasapainoista heitto- ja juoksuhyökkäämistä. Lauantaina nähtäneen siis jälleen Saintsin kivenkovan puolustuksen parhaita iskuja. Toisaalta päävalmentaja Aspinen toivoo, että kotijoukkue onnistuu pitämään Trojansin hyökkäystä mahdollisimman paljon sivurajalla:

”Tärkeintä on pitää huolta pallosta, eikä saa antaa Turun määrittää pelitapaa. Puolustuksessa pitää pystyä pelaamaan hyvä peli kokonaisuudessaan, eikä keskittyä liikaa yksittäisiin pelaajiin”, Aspinen summaa ja toteaa odottavansa kaikin puolin hyvälaatuista peliä.

Hyökkäyksen linjassa hieman yllättäen tärkeään rooliin siirtynyt tuore sentteri Maarit Huttunen odottaa myös Turun kohtaamista rennolla mielin:

”Fiilishän on mitä parhain! Viedään Hesoista löytynyt peli-ilo myös Pyynikille! Nyt syödään hyvin ja treenataan virheitä pois. Ilmatieteenlaitos lupailee hikikeliä ja me tiukkaa matsia. Tulossa on kova ottelu, jossa mitään ei anneta ilmaiseksi ja virheistä rokotetaan heti puolin ja toisin.”

Huttunen siirtyi linjan keskipaikalle vasta keväällä, kun joukkue sai muutaman pahan loukkaantumisen. OL-valmentaja Elina Leukkunen oli talven mittaan puhellut, josko kokeiltaisiin jotain muutakin pelipaikkaa, kuin vasenta guardia, mutta Huttunen odotti, että eksoottisuus yltäisi kenties oikeaan guardiin. Uuteen vastuutehtäväänsä hän suhtautuu luontevasti, vaikka myöntääkin hieman stressaavansa:

”Joukkueen kuramahajännittäjä laitettiin sentteriksi. Kivaahan se on, ja saanpahan ainakin toivomaani vaihtelua. Sentterillä on paljon muistettavaa ja muutama tärkeä asia, joita ei saa sössiä. Täytyy esimerkiksi tietää, kumpi on oikea ja kumpi vasen”, Huttunen vitsailee ja jatkaa: ”Mutta ei minulla ole mitään hätää, kun on ympärillä kiven kova linja!”

Toisen puolen linjassa ahertava Henna-Maija Alakoskela on Huttusen tavoin lähdössä turkulaisia vastaan hyvällä ja luottavaisella asenteella:

”Saintsin vahvuus ovat monipuoliset urheilijat. Meillä on todella paljon hyviä pelaajia, jotka kokoavat yhdessä yhtenäisen ja osaavan tiimin. Meillä on niin monipuolinen hyökkäys kuin todella aggressiivinen puolustuskin”, Alakoskela kehuu ja jatkaa, että joukkue on kehittynyt peli peliltä yhtenäisemmäksi ja kovemmaksi.

Puolustuksen linjan endi odottaa tiukkaa ja jännittävää ottelua, jossa voiton eteen on tehtävä kovaa työtä. Edellisen ottelun ohitaklaukset ja paikoittainen taklausten heikko loppuun saattaminen eivät saa toistua:

”Voitto vaatii varmoja taklauksia, mutta on täysin meidän käsissämme, kunhan vain lähdemme joukkueena yhdessä täysillä jokaiseen downiin. Ja muistamme myös nauttia, sillä onhan jenkkifutis hauska laji, vaikka täysillä ja tosissaan tehdäänkin!”

Lauantaina siis määritellään paljolti loppukauden askelmerkkejä. Voitosta saatavat pari pistettä toisi Saintsin siltä osin tasoihin Turun kanssa, ja tärkeä olisi myös kaventaa maalieroa sarjataulukon kärjessä oleviin joukkueisiin. Mikäli pyhimykset pitävät pakettinsa tiukasti kasassa ja pelaavat koko ottelun kurinalaisesti omalla tasollaan, on voitto täysin napattavissa. Toivokaamme, että Saints-valmennus rakentaa lauantaiksi pelaajille juuri oikeanlaisen hevosen, jonka edessä Turku avaa porttinsa ehtimättä edes ymmärtää, mikä heihin iski.

Kuva: Tytti Martikainen

Kirjoittaja: Anna Stenström