Otteluennakko Tampere Saints – Turku Trojans

Otteluennakko Tampere Saints – Turku Trojans

Naisten Vaahteraliiga jatkuu Tampereella Pyynikin urheilukentällä lauantaina 11.5.2024, kun vastakkain asettuvat kotijoukkue Saints ja hallitseva suomenmestari Turku Trojans. Ottelun kickoff on klo 13.

Molemmat joukkueet avasivat kautensa voitolla viime viikonloppuna: Saints voitti näyttävästi Oulu Northern Lightsin lukemin 58–13. Trojans kohtasi ensimmäisessä ottelussaan viime vuoden finaalivastuksen Helsinki Wolverinesin, ja onnistui kääntämään alun tappioaseman 28–14 voitoksi.

Molemmissa joukkueissa on offseasonin aikana tapahtunut muutoksia niin pelaajiston kuin valmennuksen osalta. Ensimmäisten otteluiden perusteella voidaan kuitenkin molemmilta odottaa totutusti monipuolista hyökkäystä sekä vahvaa puolustamista. Lauantain ottelussa tulee varmasti korostumaan puolustuksen takakenttien rooli. Molemmilta pelinrakentajilta, Saintsin Emilia Rädyltä ja Trojansin Lea Kaszasilta, löytyy heittokättä sekä useampi varma kohde laitahyökkääjissään, mikä pitää puolustuksen takakentän koko ajan varpaillaan.

Saintsin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Aspinen asettaa lauantain ottelulle korkeat odotukset:

“Hallitsevan mestarin haastaminen on aina hieno mahdollisuus mitata oman toiminnan tasoa ja meidän joukkueen kyvykkyyttä. Odotan isoja pelejä molemmilta hyökkäyksiltä, ja yleisesti ottaen laadukkaampaa peliä nyt, kun kauden ensimmäisen pelin jännitys on kärsitty.”

Aspinen pohtii ensimmäisen ottelun olleen Saintsin osalta hieman vielä rikkonainen, mutta hyökkäys kuitenkin pääsi hienosti jo vauhtiin. Hän uskoo lauantaina hyökkäyksensä aseena toimivan laadukkaan ja monipuolisen heittohyökkäyksen. Avainasemassa on toki se, että Saintsin onnistuu reagoimaan oikeilla tavoilla turkulaisten puolustuspelaamiseen.

“Ensimmäisessä pelissä ulkopuolen juoksun tehokkuus tuli varmasti yllätyksenä jokaiselle, mutta uskon, että Turku on varautunut siihen. Mielenkiintoista nähdä, levittääkö Turku ensimmäisessä pelissä aika tiiviissä muodossa ollutta puolustusta, jolloin sisäpuolen juoksulle aukeaa enemmän tilaa,” Aspinen pohtii.

Viime lauantaina Pyynikillä Vaahteraliigadebyyttinsä tehnyt laitahyökkääjä Unna Törmänen on tyytyväinen viime viikon suorituksiin.

“Eka peli liigassa tuntu tosi hyvältä ja antoi lisämotivaatiota treenata yhä enemmän ja kovempaa. Viime lauantaina koko hyökkäys onnistui toteuttamaan pelikutsut hyvin ja puhaltamaan joukkueena yhteen hiileen”, hän kertoo ja lisää, että parannettavaa kuitenkin aina löytyy.

Törmänen odottaa Turun olevan edellisviikkoista kovempi vastus, minkä täytyy myös näkyä omassa tekemisessä. Kysyttäessä miten hän on valmistautunut lauantain otteluun ahkera treenaaja korostaa koko offseasonin aikana tehtyä työtä.

Sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa pelaava Leena Rönkä kokee viime viikon onnistumisten takana olleen erityisesti joukkueen yhteen pelaaminen ja tekemisestä nauttiminen, jotka näkyivät molemmilla puolilla palloa.

“Onnistuttiin pitämään meidän tekemisessä semmoinen hyvä rentous, mikä näkyi niin hyökkäyksen pisteissä kuin puolustuksen varmuudessa”, Rönkä toteaa ja jatkaa:

“Seuraavassa pelissä vastus on varmasti kovempi, joten nyt pitäisi karsia virheet minimiin. Kuitenkin peliin pitää lähteä hyvin mielin ja itsevarmasti, niin että saataisiin se rentous siellä pidettyä. Peli-ilon kautta ja kapteeni Riidiä (Sara Reid) lainaten, kovempaa!”

Tervetuloa seuraamaan ottelun jännittäviä käänteitä Pyynikin urheilukentälle lauantaina 11.5. Ottelun kickoff potkaistaan kello 13.00. Liput voi ostaa ennakkoon Lippu.fi -palvelusta tai pelipäivänä paikan päältä.

Teksti: Veera Jalava