Otteluennakko Tampere Saints – Vaasa Royals 6.8.2022

Otteluennakko Tampere Saints – Vaasa Royals 6.8.2022

Tampere Saintsin vieraaksi saapuu sarjakärki Vaasa Royals, joka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan tällä kaudella. Saints kohtasi aiemmin kauden avausottelussa Royalsin Vaasassa ja ottelun lukemat olivat tylyt 49-0. Joukkueiden toiseen kohtaamiseen Vaasa lähteekin vahvana ennakkosuosikkina. 

Tampere Saintsin ongelmana alkukaudesta ovat ollut olleet hyökkäyksen rytmin puute ja puolustuksen heikko taklaaminen. Saintsin hyökkäys on parhaimmillaan äärimmäisen räjähtävä ja useita etenijöitä hyödyntävä, mutta ongelmat ajoituksen kanssa sekä pallonmenetykset ovat heikentäneet hyökkäyksen iskukykyä. Vastaan asettuu todella kova vastustaja ja virheisiin ei ole varaa mikäli Saints meinaa sarjapisteitä saada.

Puolustuksen puolella nuoret pelaajat ovat astuneet esiin voimakkaasti. Puolustuksen kokemattomuus näkyy valitettavasti juuri taklauspelaamisessa. Turhan usein taklaaminen on ollut teknisesti huonoa, jolloin vastustajan pallonkantaja on päässyt jatkamaan etenemistään. Pallonriistoissa Saints puolustus on ollut suorastaan erinomainen ja niitä pitääkin Vaasaa vastaan saada.

Tampere Saints – Vaasa Royals 6.8.2022 klo 17.30 @ Pyynikin urheilukenttä

Kirjoittaja: Juse Tammi

Kuva: Tytti Martikainen