Otteluraportti Nordmen – Saints

Runkosarjan voitto varmistui

Tampere Saintsin miehet onnistuivat varmistamaan ykkösdivarin runkosarjan voiton lauantaina Susivoudin kentällä Rovaniemellä. Vastustaja Nordmen roikkui Pyhimysten tahdissa mukana pelin ensimmäisen puoliskon, mutta maaliero repesi toisella puolikkaalla ja peli päättyi lukemiin 53-0. Samalla varmistui myös Nordmenin neljäs sija runkosarjassa, sekä se että joukkueet kohtaavat Tampereella välieräottelussa parin viikon päästä. Saintsilla on ennen tätä kuitenkin yksi ottelu jäljellä, mikä pelataan viikon päästä Pyynikillä Pori Bearsia vastaan. Silloin kotijoukkue pyrkii varmistamaan tappiottoman runkosarjavoiton.

Ottelu alkoi Saintsin avaushyökkäyksellä, jonka päätteeksi saatiin juhlia myös avausmaalia kun Eero Hiltunen nappasi Lari Siitosen heiton haltuunsa ja juoksi yli puoli kenttää aina maaliin asti pallon kanssa. Hiltunen kävi myös potkaisemassa lisäpisteen ja vieraat johtivat 7-0. Seuraavat hyökkäysvuorot eivät tuottaneet kummallakaan joukkueella tulosta uusista yrityksistä huolimatta ja maalia saatiin odottaa pitkälle toiseen neljännekseen. Matti Airaksinen vuorostaan koppasi Siitosen heiton haltuunsa screen-pelissä ja juoksi aina maaliin asti hyvien blokkien saattelemana. Hiltusen lisäpistepotku onnistui ja muita maaleja neljänneksellä ei syntynyt, joten puoliajalla tilanne oli 14-0.

Toinen puolisko alkoikin sähköisemmissä merkeissä. Tähän asti vallinnut puolipilvinen keli vaihtui kaatosateeseen ja ukkoseen, ja Pyhimysten juoksuhyökkäys tuntui saavan tästä lisävoimia. Kolmannella neljänneksellä Saints teki kaksi maalia, toinen Airaksisen kuuden jaardin juoksulla ja toinen Erkki Ojalan kaksijaardisella juoksulla. Hiltunen onnistui jälkimmäisessä lisäpistepotkussa ja neljännes päätettiin lukemiin 27-0. Kotijoukkueen heittohyökkäykseen nojaava strategia romuttui sateen myötä kun pallosta tuli liukas ja hankala ottaa kiinni. Puolustus piti Pyhimyksiä aisoissa vielä kolmannella neljänneksellä mutta neljännellä Saints meni menojaan. Maaliero lähes tuplaantui kun Ojala, Eino Kauhanen, Mikko Aspinen ja Erik Tavasti juoksivat kukin pallon maaliin tässä järjestyksessä. Hiltunen upotti pallon lisäpistepotkuillaan vielä kahdesti haarukkaan, minkä myötä peli päättyi 53-0.

Varmistettuaan kotiedun välieriin ja mahdollisesti jopa Spagettimaljaan, Saints voi huokaista helpotuksesta ja siirtyä viettämään taukoviikkoa. Tässä kohtaa on varmaa että runkosarjan loputtua Pyhimykset kohtaavat Nordmenin Pyynikillä 3.-5.9. viikonloppuna välieräottelussa. Toinen välieräpari, Pori Bears ja Kotka Eagles, kamppailee vielä siitä kumpi saa kotiedun. Bears johtaa Eaglesia yhdellä voitolla ja joukkueiden keskinäiset ottelut ovat päättyneet kummankin voittoon kerran. Jos Eagles voittaa Nordmenin ensi lauantaina, se päätyy tasapisteisiin Porin kanssa ja Bearsin on voitettava Saints viimeisellä viikolla pelatakseen kotona varmasti. Mikäli Eagles ja Bears päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan kotiedun saaja arvonnalla, koska keskinäiset pelit ovat joukkueilla 1-1.

Teksti: Lauri Reponen

Kuva: Tytti Martikainen