Otteluraportti Saints – Nordmen

Miesten voitokas kauden alku jatkuu

Tampere Saintsin miehet jatkoivat lauantaina voitokasta kauden alkuaan kun vieraaksi saapunut Rovaniemi Nordmen kaatui Pyynikin urheilukentällä pelatussa ottelussa. Vierasjoukkue ei ollut aivan täydessä iskussaan vielä, sillä erinäisten vaikeuksien takia heiltä puuttuu edelleen pelinrakentaja. Hyökkäystä ottelussa johtanut laitahyökkääjä Jens Jensen suoriutui tehtävästä kuitenkin mallikkaasti heittäen palloa onnistuneesti seitsemän kertaa 24:stä yrityksestä, joista vain yksi päätyi Saintsin syötönkatkoon. Hän pelasi myös puolustuksen puolella ja onnistui avaamaan vierasjoukkueen pistetilin palautettuaan syötönkatkon maaliin asti. Jensen oli myös joukkueensa tehokkain juoksija kantaen palloa 3.6 jaardin keskiarvolla (jaardia/yritysten lukumäärä) 14 yrityksellä. Joukkueen keskushyökkääjä Kaarle Silander ei jäänyt pahasti toiseksi 3.5 jaardin keskiarvolla 14 yrityksellä ja yhdellä maalilla. Kotijoukkueen paras pisteentekijä puolestaan oli Charles Arnold kolmella maalilla ja huimalla 10.7 jaardin keskiarvolla kymmenestä yrityksestä. Toinen keskushyökkääjä Matti Airaksinen löysi maaliin asti kaksi kertaa ja kantoi palloa 7.3 jaardin keskiarvolla 11 kertaa. Saints pelinrakentaja Lari Siitonen heitti 14 kertaa onnistuen kahdeksan kertaa, joista kaksi päätyi maaliksi asti.

Ottelu alkoi puolustusten kannalta hyvin, sillä kumpikaan joukkue ei saanut ensimmäisillä hyökkäysvuoroillaan maalia aikaan. Pistetili aukesi ensimmäisen neljänneksen puolivälissä, kun Saintsin Arnold kantoi pallon maaliin ja Eero Hiltunen viimeisteli lisäpisteen kotijoukkueen hyväksi. Sama parivaljakko vastasi myös ottelun toisesta maalista neljänneksen lopulla, ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 14-0. Toisella neljänneksellä Saints teki kaksi maalia lisää, ensimmäinen Jere Tuhkasen kopista ja toinen puolustuksen tukimies Janne Sulinin poimimasta rähmäyksestä. Se oli jo toinen Pyhimysten puolustuksen maali tälle kaudelle. Hiltunen onnistui ensimmäisessä lisäpistepotkussaan, mutta toinen lensi haarukkaa hipoen ohi. Puolessa välissä neljännestä myös vierasjoukkue onnistui avaamaan pistetilinsä Jensenin syötönkatkosta. Maalin jälkeen keskushyökkääjä Silander kantoi vielä pallon maaliin kahden pisteen arvoisesti ja puoliajalle siirryttiin lukemin 27-8 kotijoukkueelle.

Kolmannella neljänneksellä ainoa maalintekijä oli Arnold, ja Hiltunen upotti lisäpisteen haarukkaan. Viimeisellä neljänneksellä maaleja alkoikin taas syntyä, kun keskushyökkääjä Airaksinen lisäsi tililleen kaksi maalia (ja Hiltunen viimeisteli lisäpisteet) ennen kuin vieraat pääsivät vastaamaan uudelleen. Tällä kertaa asialla oli keskushyökkääjä Silander, jonka kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui tällä kertaa. Melkein heti tämän jälkeen Saints viimeisteli ottelun tekemällä vielä seitsemän pistettä Erkki Ojalan kiinniotosta ja Hiltusen potkusta. Ottelu päättyi lukemiin 55-14.

Saints päävalmentaja Hannes Mattila oli tyytyväinen joukkonsa esiintymiseen. Hän korosti puolustuksen työtä, he eivät päästäneet vastustajaa tekemään maalia ensimmäisellä puoliskolla kertaakaan. Nordmenilla oli ajoittain vaikeuksia päästä edes uusiin yrityksiin asti. Hyökkäyskin toimi mallikkaasti ja pelivarmuus alkaa löytyä. Otteluiden välissä tehty työ ei selkeästi ole mennyt hukkaan.

Tällä viikolla Saintsilla on edessään ansaittu tauko. Seuraavan kerran miesten joukkue pelaa ensi viikon lauantaina Porissa Bearsia vastaan. Edessä tulee olemaan tasainen taistelu, sillä Bears näytti kovia otteita Eaglesia vastaan viikko sitten häviten ottelun jatkoajalla niukasti. Tuleva Saints-Bears ottelu pelataan Urheilukeskuksen kentällä kello 19. Se striimataan tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelussa mutta parhaimmillaan jenkkifutis on paikan päällä.