Otteluraportti: Seinäjoki Crocodiles – Tampere Saints

Otteluraportti: Seinäjoki Crocodiles – Tampere Saints

Ensimmäinen neljännes alkoi Crocodiles hyökkäyksellä. Ensimmäinen yritys oli toisinto 2018 kauden viimeisestä pelistä, kun keskushyökkääjä Powell sai pallon ja heitti sen vapaalle laitahyökkääjälle, joka juoksi pallon maaliin asti. Nopeasti lukemat 7-0. Saints aloitti hyökkäysvuoronsa pitkällä Oscar Whiten palautuksella ja eteni noin 58 yd lähtien 40yd päästä maalia. Ikävä kyllä kaksi rangaistusta toi Saintsia 20yd takaisin eli maaliin ei päästy.

Tämän jälkeen alkoi 3 ja ulos peli jossa neljänneskin vaihtui kun hyökkäysvuoroa vaihdettiin joukkueelta toiselle molempien etenemisen ollessa vaikeaa.

 

Toisen neljänneksen puolivälissä keli teki tepposet Saints pelinrakentaja Figarolle ja hän meinaa liukastua. Seinäjoen pelaajat haukkaavat sisäänpäin havaitessaan epävarmuutta ja heidän taakse hiipii britti Tyler Broad, saaden pallon Figarolta, ja juoksee Oscar Whiten saattamana 85yd maaliin. 70 lukua edustava Saints potkaisija Ylä-Häkkinen laittaa pallon haarukkaan ja tilanne 7-7.

 

Neljänneksen lopussa pallo saadaan takaisin Seinäjoelta kun aikaa on hieman yli 2 minuuttia. Maaliin matkaa 63yd. Liukkaalla kentällä kengät lipsuvat molemmilla puolilla ja eteneminen juosten on hankalaa ja pallo on liukas laitahyökkääjille. 90 sekuntia kuluu 13yd etenemiseen ja kellossa 37 sekuntia ja matkaa 50yd. Viimeisellä yrityksellä Figaro lataa pitkän heiton Whitelle, mutta pallo pomppaa sylistä kentälle. Puoliajalle mennään 7-7 tilanteessa.

 

Kolmas neljännes alkoi kuten toinenkin sujui peräkkäisillä 3 ja ulos draiveilla. Saintsin saadessa pallon toisen kerran hyökkäys eteni lähelle Crocodiles maalia mutta 7 yd viivalla ei ollutkaan Saints pelaaja ottamassa Figaron heittoa kiinni vaan Crocodilesin Steward joka palautti pallon 93yd Saints maaliin. 13-7 kun lisäpiste epäonnistuu. Saintsille pallo takaisin ja seuraava hyökkäysvuoro päättyy Spencer Hindin fumbleen, jonka Crokot peittää, ja heille 3 ja ulos.

Neljäs neljännes alkoi taas Saints hyökkäyksen liikuttaessa palloa omalta 35yd viivalta mutta päättyi 4 ja maali tilanteessa Crokojen syötönkatkoon 1 yd viivalla. Ja jälleen Crocodiles hyökkäys teki näyttäytymisen kentällä 3 ja ulos ja Saintsille pallo 20yd viivalla. Ensimmäisellä yrityksellä pallo kuitenkin karkaa Saints parhaana hyökkääjänä palkitun Tuukka Lehtosen käsistä ja Crocodiles peittää 20yd päässä Saints maalista. 4 Powellin juoksua peräkkäin ja mies on maalissa, 20-7 kun Cutlan onnistuu lisäpistepotkussa. Maalin jälkeen seuraava hyökkäysvuoro katkeaa jälleen Figaron heittäessä Crocodilesin Stewardille ja kotijoukkue juoksee kelloa pois onnistuen siinä. Ottelu päättyy Seinäjoen 20-7 voittoon.

 

Keskuskenttä oli ottelun jälkeen karussa kunnossa, kun märkä luonnonnurmi joutu koville. Kentän kunto näkyy mm. Ruutu+ selostaja Tomi Tiilikaisen kuvassa Twitterissä:

Syy tappioon löytynee ottelun tilastoista. Ikävä kyllä kyseessä on Saints tekeminen, negatiivisessa mielessä. Vertaillaan hieman lukuja:

Heittäen:
Saints Figaro 14 onnistumista, 26 heittoa, 3 intteriä. Yhteensä 263 jaardia.

Crocodiles Baker 4 onnistumista, 10 heittoa, 0 intteriä. 22yd (Ja Crocodilesin Powell 1kpl 80yd TD)

Juosten:
Saints 4 pelaajaa, 28 yritystä, 52 yd

Crocodiles Powell 18 yritystä ja 64 yd

Rangaistukset
Saints 10 rangaistusta 75yd

Crocodiles 8 rangaistusta 51yd

 

Hyökkäys yhteensä
Saints 315 yd

Crocodiles 146 yd

 

Pallon luovutuksia vastustajalle

Saints 5

Crocodiles 0

 

Alla vielä ottelun highlightit

Crocodiles – Saints 20-7 -ottelun kohokohdat!

Crocodiles – Saints 20-7 -ottelun kohokohdat!

Julkaissut Amerikkalainen jalkapallo Lauantaina 25. toukokuuta 2019

 

Nyt viikko lepoa ja kohti torstaita 6.6 kun kylään Pyynikin uusitulle tekonurmelle saapuu sarjanousija Helsinki Wolverines!