Otteluraportti Vantaa TAFT – Tampere Saints

Otteluraportti Vantaa TAFT – Tampere Saints

Tampere Saints hävisi kauden kolmannen ottelunsa Vantaan Taftia vastaan lukemin 21-7. Tilastollisesti Saints voitti ottelun edetyt jaardit ja pallonriistot, mutta hävisi tärkeimmissä eli tehdyissä pisteissä. 

Ottelu oli tasainen ja ratkaisevaksi osa-alueeksi nousi TAFTin hyökkäyksen tasaisuus, kun taas Saints väläytteli isoja pelejä mutta ei saanut tasaisuutta heittohyökkäykseensä. Saints hyökkäys joutui aloittamaan lähes kaikki hyökkäysvuoronsa syvältä omalta kenttäpäädystään kun taas TAFT sai järjestäen hyvät lähtöasemat hyökkäykselleen. 
Vantaan TAFTin valmennus oli paremmin valmistautunut otteluun ja sai pelaajat oikeisiin paikkoihin, kun Saints hyökkäys sortui samoihin virheisiin mitkä ovat vaivanneet koko alkukauden. Ajoituksen ja tasaisuuden puute. Saintsin hyökkäys on yksi divisioonan vaarallisimpia ja heikkouksia ei löydy paperilta, mutta tasaisuuden puute on vaivannut hyökkäystä koko kauden. Saintsin puolustukseen ottelu ei kaatunut, vaan tyypillisesti pallonriistoja saatiin useampia.

Hyökkäyksestä onnistujiksi voidaan nostaa koko hyökkäyksen linja ja tasaisen vahvasti juossut Matti Airaksinen. Puolustuksen puolelta nuoret pelaajat nostavat rooliaan koko ajan kauden edetessä joka on hienoa nähdä. DBt Severi Hämäläinen ja Oskari Toijala nappasivat syötönkatkot mieheen ja LB Roope Jukko pysäytti pallonkantajan aloituslinjan takana 2.5 kertaa.

Kirjoittaja: Juse Tammi

Kuva: Tytti Martikainen