Otteluraportti Wolverines – Saints sekä otteluennakko Saints – TAFT

Wolverines-Saints

Tampere Saints aloitti miesten 1-divisioonan Helsingin Velodromilla, kun vastaan asteli Helsinki Wolverines. 

Ottelu oli molempien joukkueiden ensimmäinen 1-divarissa, toki Wolverines aloitti jo aikaisemmin Vaahteraliigassa ja oli pelannut kolme ottelua liigaa. Saintsin pahin pelko liigamiehistä divarissa ei toteutunut. Sen sijaan vastaan tuli uusi nimiä, joilla ei tälle vuodelle vielä ollut juurikaan snäppejä alla. 

Saints oli päättänyt lähteä otteluun täysillä, ja se näkyikin tulostaululla heti, ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 0-26. Ensimmäinen Saints-hyökkäysvuoro pysähtyi Wol-maaliviivalle, mutta puolustus asteli kentälle ja otti nuo tarvittavat yardit taaksepäin. Janne Sulin meni häiritsemään ratkaisevasti QB- ja RB-handoffia ja fumblen peitti uusi Saintsilainen Matias Lehtiö. Toisen maalin teki noin 20yd juoksulla Dajon Newell ja kolmannessa maalissa Saints QB löysi puolustuksen taakse livahtaneen Erkki Ojalan, tuloksena 65yd TD. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Mikko Aspinen pääsi vauhtiin 56 yd linjalta ja pysähtyi vasta maalissa. 

Toisella neljänneksellä vauhti jatkui, ja puoliajalle mentiin lukemissa 0-47. Aspisen ja Newellin pitkät juoksut pääsivät 1yd päähän maalialueesta ja Mikko Aspinen punnersi tuon viimeisen 91 senttiä maaliin. Kuudes ja seitsemäs maali oli jälleen heittopeli, kun Jessie Robbins löysi ensin 10yd heitolla  Eero Hiltusen maalialueella vapaana ja tämän jälkeen Raafael Uotila otti 20yd heiton kiinni maalialueella.   

Puoliajan jälkeen jatkui heittoharjoittelu kolmannella neljänneksellä yhden maalin verran. Uotila löytyi toisen kerran maalialueelta post-kuvion päätteeksi, kun pallo lensi juuri sopivasta välistä pyrkineen Wolverines safetyn pään yli. Tilanne oli 0-54, johon lukemat pysähtyivät.

Neljännellä neljänneksellä Saints avasi peluutusta huomattavasti ja kentälle Robbinsin tilalle tuli juniori Topias Rajalakso ja nuori mies sai arvokkaita snäppejä aikuisissa.

Saints-puolustus hoiti oman tonttinsa erittäin hyvin. Useimmiten Wol-hyökkäys eteni vain taaksepäin ja luopui pallosta. TE Alvaro Rodriguez väläytti pari hyvää koppia, jotka QB Sifiso Salama hänelle toimitti. Lisäksi RB Joshua Claassen puhkaisi Saints-boksin muutaman kerran näyttävän näköisesti. Kerran Wolverines pääsi yrittämään kenttäpotkumaalia, mutta muutoin Saints-pääty pysyi koskemattomana.

Ensimmäisen pelin mukaisesti tuomarit saivat olla aktiivisia keltaisten liinojen kanssa. Hyökkäyksellä kesti useamman kerran saada peli liikkeelle, joten parannettavaa on seuraavaa ottelua varten. 

Huomionarvoista pelissä oli Saintsin erittäin hyvin toimiva juoksupeli. Dajon Newell, Mikko Airaksinen, Mikko Aspinen sekä 4 neljänneksellä irti päästetty Jarmo Ravander olivat pitelemättömiä. He saivat hyökkäyksen linjasta paljon apuja ja pääsivät usein 1 vs 1 tilanteeseen avokentälle Wol-puolustustajan kanssa. Tämä näkyi pitkinä peleinä maata pitkin. 

Iso kiitos Helsinki Wolverinesille ottelusta, ja tsemppiä kauteen. 

Saints – TAFT

Tulevana lauantaina on Pyynikillä Pyynikin Pyhäpäivä, jossa ensin Saints-naiset kohtaa Oulu Northern Lightsin kello 13 alkaen ja Saints-miehet kello 18 alkaen Vantaa TAFT Pirkan Kaivimen isännöimässä ottelussa. 

https://tamperesaints.fi/tapahtumat/pyynikin-pyhapaiva/

Vantaa TAFT aloitti ottelurupeamansa jo kotona Oulu Northern Lightsia vastaan ja voitti ottelun 27-16. Saints-fanit muistanevat kauden 2022 ja TAFT:n kanssa ottelut menivät tasan 1-1. Paremmuus ratkaistiin lopulta kolikolla. Ottelu TAFTia vastaan on Saintsin ainoa sarjassa, joten kotifinaalin kannalta ottelu tulee voittaa, joten otteluun lähdetään varmasti jälleen täysillä.

TAFT eteni pelissään Oulua vastaan 361yd, joten Saints-puolustus tulee mahdollisesti saamaan kovemman haasteen tulevassa ottelussa. Uudet aloittavat Saints-puolustajat Lehtiö sekä Haukka näyttivät jo hyvältä Wolverinesia vastaan. Saints-puolustus on hitsautunut hyvin yhteen kauden alkuun ja tulee laittamaan vastustajan koville. 

Vastaavasti TAFT puolustus piteli Oulun 229 yd etenemisessä, ja tämä ei varmasti riitä Dajon Newellin ohjaamalle Saints-hyökkäykselle. 

Pyynikin Pyhäpäivän kumpaankin otteluun pääset sekä miesten että naisten kausikortilla. Naisten ottelun lipulla saat nauttia myös miesten ottelusta. Eli kaksi ottelua yhden hinnalla!

Vaahteraliigan pääsyliput ennakkoon Lippu.fi -palvelusta ja portilta 5€, 12-vuotiaat ja alle ilmaiseksi.

Miesten otteluun pääsyliput portilta 10€, varusmiehet, eläkeläiset, opiskelijat ja vahvasti siniseen pukeutuneet 5€. 12-vuotiaat ja alle ilmaiseksi.

Kuva: Tytti Martikainen