Pelipallo laskeutuu Pyynikille taivaan sinestä

Lauantain Vaahteraliigaottelu saa sähäkän alun, kun Tampere Saintsin puheenjohtaja Marko Husu laskeutuu pelipallon kanssa Pyynikin urheilukentän tekonurmen pintaan laskuvarjolla.

 

Amerikkalainen jalkapallo on sähäkkä ja jännittävä laji. Lisää jännitystä miesten Vaahteraliiga-otteluun Saints-Roosters tuo pelin alkua ennen tapahtuva huimapäinen laskuvarjohyppynäytös.

Marko Husu, miten haastavaa on laskeutua laskuvarjolla Pyynikin urheilukentälle keskelle kaupunkimaisemaa?

– Pyynikin kenttä on hyvin haastava, sillä se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ilman minkäänlaisia varalaskeutumismahdollisuuksia. Lisäksi kerrostalojen ja puiden ympäröimä kenttä vaatii laskeutumiseen tasan oikeasta suunnasta tulevan tuulen, sillä muuten niistä aiheutuva turbulenssi saattaa aiheuttaa ongelmia.

Oletko hypännyt Pyynikille aiemmin?

– Kyllä. Viime vuonna harjoittelimme juurikin näitä tapahtumia varten. Pyynikille ei normaalisti hypätä juurikin sen haasteellisuuden vuoksi.

Minkä verran vaatii hyppykokemusta, että uskaltaa tehdä tämän kaltaisen hypyn?

– Vaikea sanoa mitenkään lyhyesti. Minimiraja näytöshyppyihin on 500, mutta sen päälle tämä on monen asian summa.

Mistä suunnasta ja milloin yleisön kannattaa alkaa täyhyillä yläilmoihin?

– “Ylätuulen” suunnasta korkealta. Eli lauantain tapauksessa Näsijärven ja Pispalan suunnalta olisi tarkoitus tehdä uloshyppy.

Tuleeko kentälle useampi hyppääjä varjolla?

– Näillä näkymin kaksi tai kolme.

Mikä on saanut Saintsin puheenjohtaja Marko Husun innostumaan aikoinaan laskuvarjohyppyharrastuksesta?

– Aluksi mielenkiinnosta ja kokeilun halusta lähdin alkeiskurssille. Vuonna 2002 ensimmäiset kymmenen hyppyä saivat minut loppuelämäkseni haikailemaan takaisin taivaalle ja sillä tiellä edelleen ollaan… Maailman paras laji, heti amerikkalaisen jalkapallon jälkeen.

 

Kolmas peräkkäinen kotiottelu

Miesten vaahteraliigassa Saints pelaa jo tämän kauden kolmannen kotiottelunsa eli 2. kesäkuuta pelataan Pyynikillä hallitsevaa mestaria Helsinki Roostersia vastaan. Otteluun lähdetään haastajana, mutta any given saturday, mitä tahansa voi tapahtua.

Ottelu alkaa lauantaina 15:30, mutta paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, niin estetään ruuhkat lipunmyynnissä. Ottelutapahtumassa on uutuutena tänä kesänä anniskelualue katsomossa, ja nälkää ehkäisee tuttuun tapaan herkulliset siivet ja muut kahvion sekä grillin maittavat tuotteet, kuten kisamakkarat.

Saintsin miesten kehitysjoukkue, Pirkanmaa Patriots, aloittaa myös tulevana viikonloppuna urakkansa, kun 3-divisioonan kausi alkaa. Sunnuntaina 3. kesäkuuta vastaan tulee TAFT, ottelu alkaa Pyynikillä 16:30, ja otteluun on vapaa pääsy.

Naisten Vaaahteraliiga potkaistaan käyntiin Pyynikillä sunnuntaina 10. kesäkuuta, jolloin Saintsia vastaan astelee Pietari Valkyries.  Naisten ottelu alkaa kello 16:00, ja sinne on viiden euron hintainen pääsylippu. Portilta voi myös ostaa Saintsin naisten Vaahteraliiga-otteluihin kymmenen euron hintaisen kausikortin, jolla pääsee kaikkiin neljään runkosarjan kotiotteluun.

Kuva: Harri Koivunen