Pietari Valkyries saapuu Tampereelle kotiotteluunsa

Tampere Saints on pelannut runkosarjan kaikki kotiottelunsa ja aloittaa vieraspelikierrokset. Vieraspeleihin tulee kuitenkin pehmeä lasku, kun ensimmäinen vierasottelu Valkyries – Saints pelataan Tampereella Pyynikin urheilukentällä lauantaina 7.7. klo 16 alkaen. Pietarilaiset pelaavat myös kotiottelunsa vastustajakentillä, joten käytännössä myös tulevana lauantaina –  vaikka nimellisesti ottelu on Valkyriesin kotiottelu – Tampere Saints toimii ottelujärjestäjänä ja saa taakseen toivottavasti myös yleisön tuen.

 

Tamperelaisten ja pietarilaisten ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa oli äärimmäisen jännittävä viimeiseen sekuntiin saakka. Saintsin unelma-alusta huolimatta Valkyries tuli viimeisten minuuttien maalilla ohi ja vei sarjapisteet mukanaan 14-20. Ensimmäinen Vaahteraliiga-peli osoitti kuitenkin, että tamperelaiset voivat haastaa viime vuoden pronssimitalistin. Saints lähteekin hakemaan revanssia pietarilaisista tosissaan.

Valkyriesin kovin ase on kaksikko Proskurikova – Briukhovetskaia. Pelinrakentaja Proskurikova ja keskushyökkääjä Briukhovetskaia ovat pietarilaisten kivenkovan juoksuhyökkäyksen perusta option-peleillään, joissa pelinrakentaja päättää joko antaa pallon hyökkääjälle tai kantaa sitä itse. Kaksikko on vastannut kaikista Valkyriesin maaleista tällä kaudella ja ovat varmasti puolustuksen suurennuslasin alla. Tähän haasteeseen lähtee vastaamaan muun muassa tamperelaisten kivenkova puolustuksen linja, jossa pyritään pysäyttämään juoksut jo ennen kuin ne pääsevät linjan tasalle. Katsojan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota puolustuksen linjan keskimmäiseen pelaajaan eli noseen. Saintsissä nosen paikkaa pelaavat väkivahvat ja vaikeasti ohitettavat Annika Rannikko ja Anni Rastas, jotka tekevät kaikkensa häiritäkseen ja taklatakseen pallonkantajan, on se sitten keskushyökkääjä tai pelinrakentaja.

Saintsin kokoonpanoa ovat kaventaneet loukkaantumiset ennen kautta ja sen aikana. Silti tamperelaiset ovat pyörittäneet kahta joukkuetta ja taanneet näin kaikille peliaikaa ja mahdollisuuden kehittyä omalla tasollaan. Tämä on kuitenkin luonut myös Vaahteraliigapelaajille tarpeen kantaa vastuuta ja isoja minuutteja, sillä esimerkiksi viime viikon lauantaina pelattiin Saintsin sinisissä niin Vaahteraliigaa Tampereella kuin naisten kakkosdivisioonan turnaus Rovaniemellä. Lauantaiksi tamperelaiset yhdistyvät jälleen yhdeksi tiiviiksi joukoksi ja pääsevät hyödyntämään myös Rovaniemeltä kokemusta hankkineita pelaajiaan kokoonpanossaan.

Saintsin päävalmentaja Jussi Honkonen korostaa, että kauden aloitus, tappioista lukuunottamatta, on mennyt suunnitelmien mukaan: ”Olemme päässeet haastamaan viime kauden liigajoukkueita ja osoittaneet, että pystymme heidät jopa voittamaan. Valkyriesia ja Roostersia vastaan johdettiinkin, mutta kaverit menivät vielä kokemuksella ja kylmähermoisuudella ohi. Lähdemme kuitenkin kauden toiselle puolikkaalle valmiina haastamaan. Olemme treenaneet ahkerasti ja oppineet liigan vaatiman pelitahdin.  Tavoitteenamme on edelleen taistella välieräpaikasta ja sen jälkeen kaikki on mahdollista. Ylpeä olen jo nyt kaikkien pelaajieni suorituksista kentällä.”

Saints lähtee vieraspelikierroksille ja runkosarjan toiselle puolikkaalle voitontahtoisena ja revanssi mielessään. Joukkue haluaakin varmasti viimeisessä Tampereella pelattavassa runkosarjaottelussaan tarjota Pyynikille saapuvalle yleisölle ikimuistoisen ottelun.

 

Pietari Valkyries – Tampere Saints Tampereen Pyynikin kentällä lauantaina 7.7.18 klo 16. Liput 5€ (alle 14-vuotiaat ilmaiseksi). Paikalla kahvio ja anniskelualue.   

 Kuva: Anu Tiilikainen / Hilarious Hobbit