Pirkanmaa Patriots avasi kautensa onnistuneesti Pyynikillä

Sunnuntaina keväinen sää jatkoi hellimistä, kun Tampere Saints miesten kehitysjoukkue Pirkanmaa Patriots aloitti urakkansa 3-divisioonassa. Pelimuotona hyvin suoraviivainen 11 vs 11 jenkkifutis. Pyynikille olikin tullut hieno katsojamäärä, 167 jenkkifutisfania katsomaan miten ottelussa käy.

 

Patriots aloittaa pelin vahvasti aloituspotkusta Akseli Arvajan peittäen pallon vastustajan 35 jaardin viivalla. Hyökkäys etenee vahvasti maata pitkin aiemmin Ghosthuntersissa pelanneen Tero Seppälän, Vesa Leppämäen, aiemmin Steelersin riveissä pelanneen Petteri Lappalaisen, sekä entinen Northernlightsin pelaajan Juuso Kantolan juoksuilla. Ensimmäisen TD:n tekeekin Petteri Lappalainen. Lisäpiste epäonnistuu.

Viro – Viro connection toimii myös kun pelinrakentaja Ingemar Küuner löytää laitahyökkääjä Ott Selliksen muutaman kerran ja tikut liikkuvat aktiivisesti eteenpäin. Myös Joni Riihelä, sekä Ingemar ovat saaneet ajoituksiaan kuntoon.

Toinen TD tuleekin puolustuksen suorituksena, kun tukimies Arvaja riistää pallon ja kirmaa maaliin. Lisäpiste onnistuu Vesa Leppämäen toimesta ja tilanne tässä vaiheessa on 14-0.

Perään Arvaja peittää jo toisen kickoffinsa syvällä TAFTin alueella, joten pitkä onside oli jälleen tosiasia. 20-0 pisteet tekee jälleen juoksullaan Tero Seppälä, sekä heti perään Jere Tuhkasen kiinnioton jälkeen tilanne on 26-0. TAFTilla on selvästi vaikeuksia saada hyökkäysvuoroaan jatkumaan, kun Patriotsin puolustuksen linja Jaakko Kuusisto, Ali Ersan, Mikael Savikko ja Lauri-Matias Reponen tukkii keskustan.

Yksi Patriotsin hyökkäysvuoro päättyy pitkään takapakkiin, kun rangaistuksilla, sekä pelinrakentajan säkityksellä TAFT saa pallon omalla 45 jaardin viivalla. Hyökkäysvuoro aloitettiin läheltä maalia, 5 jaardin viivalta, joten TAFTin puolustus sai työnnettyä Patriotsia 40 jaardia taaksepäin. Myös Patriots onnistuu pelinrakentajan säkityksessä, mm. Johan Asala kirjauttaa niitä kaksi kappaletta. Myös Markus Korpela oli aktiivisesti jahtaamassa TAFTin pelinrakentajaa hyökkäyslinjan takana.

Puoliajalla tilanne on 26-0 Pirkanmaa Patriotsille. Alussa Patriotsin hyökkäys sai hyvin nopeasti pisteet taululle, mutta toisella neljänneksellä TAFTin puolustus sai juonesta kiinni ja eteneminen hidastui.

Toiselle neljännekselle Saints vaihtaa pelinrakentajaksi U19 joukkueen Veeti Tiaisen. Veetille pelikokemuksen kartuttaminen miesten sarjassa onkin erittäin tärkää, koska hän aloittaa syksyllä opinnot Texasissa high schoolissa. Ensimmäinen snäppi valitettavasti tulee nilkkojen korkeudelle ja takapakkia tulee heti 12 jaardia.

 

Patriots luottaa vahvaan puolustukseen ja pelaa omalla alueellaan 4 ja 15 tilanteen ja TAFT saa pallon Patriotsin 20 jaardin viivalta. Patriotsin puolustus kuitenkin vastaa huutoon ja lyö TAFTin hyökkäystä taaksepäin Patriotsin 35 jaardin viivalle. Kapellimestareina säkeissä toimi puolustuksen tukimies Markus Korpela sekä puolustuksen linjamies Jaakko Kuusisto.

Patriots saa pallon takaisin 35 jaardin viivalla ja pian nähdäänkin heitto Veeti Tiaiselta Jere Tuhkaselle, jolla päästään 15 jaardia eteenpäin ja uusiin yrityksiin. Matkaa maaliin on 50 jaardia. Tästä osan lohkoi pois TAFTin henkilökohtainen rangaistus ja sitten Juuso Kantola juoksemalla keskeltä. Tommi Turpeinen on seuraavalla downilla ottamassa kiinni Tiaisen heittoa ja ollaan jo lähellä maalia. Steelersin lahja Pirkanmaalaiselle futikselle, Petteri Lappalainen pääseekin jo kohta tuulettamaan maalia. Tilanne on 32-0. Lisäpiste epäonnistuu jälleen.

TAFTin hyökkäys pääsee kentälle jälleen erikoisen rintakehään suunnatun aloituspotkun jälkeen, mutta hyökkäys loppuu lyhyeen, kun tukimies Janne Sulin tekee syötönkatkon ja lähtee hyökkäämään kohti TAFTin päätyä. Patriotsin hyökkäys pääseekin kentälle TAFTin 25 jaardin viivalta ja Tiainen johtamaan hyökkäystä. Lopputuloksena Patriotsin TD ja tulos 38-0, lisäpiste epäonnistuu jälleen. Viimeinen neljännes alkaa näissä numeroissa ja tähän ottelu myös päättyi.

Patriots – TAFT 38-00 (26-0)
6-0 TD Petteri Lappalainen
14-0 TD Akseli Arvaja PAT Vesa Leppämäki
20-0 TD Tero Seppälä
26-0 Jere Tuhkanen
32-0 Petteri Lappalainen
38-0 Vesa Leppämäki

Mentorina tässä ottelussa Ingemarille sekä Veetille toimi Saintsin edustusjoukkueen pelinrakentaja Kyle Nolan.

Keskittyminen seuraavaan viikonloppuun alkaa tästä ja katseet kohti Vaasaa. Miesten edustus pelaa Vaasassa perjantaina, kehitysjoukkue sekä U15 sunnuntaina.

Sunnuntaina myös naiset avaavat Vaahteraliigakautensa kun Pyynikille saapuu Pietari Valkyries.