Pirkanmaan herruus yhä Tampereella

Tampere Saints -miehet kohtasi viime vuoden finaalivastuksen Pirkkala Spartansin lauantaina Pirkkalan keskuskentällä. Finaali elokuussa 2023 päättyi 53-7, nyt Saints oli paljon tylympi vieras ja teki lukemiksi 0-75.

Ottelu oli Saintsille puolustuksen juhlaa: kun pallo riistettiin vastustajalta jopa kahdeksan kertaa, näistä kolme kertaa se vietiin maaliin asti. Riku Haukka sai kaksi merkintää, joista toisessa teki ensin säkityksen, iski pallon irti ja myös peitti sen. Janne Sulin riisti pallon kerran ja Antti Kurenniemi teki myös yhden riiston, josta teki myös maalin. Vasta 17-vuotias tukimies Kalle Väisänen onnistui kerran pallonriistossa ja Matias Lehtiö ryösti pallon jopa kolme kertaa ottelun aikana palauttaen kaksi niistä maaliin asti. Pallonriistoista johtuen Saints-hyökkäyksellä oli lähes aina otolliset lähtöasetelmat lähellä Pirkkalan maalialuetta. 

Selkeistä lukemista johtuen Saints vaihtoi aloittavat pelaajat pois pian puoliajan jälkeen, ja alkoi kierrättämään vaihtomiehiä. Pelinrakentajan paikalle pääsi niin 17-vuotias Topias Rajalakso kuin 1. divari debyyttinsä tehnyt QB Roni Haarala. Saints nuoret onnistuivat myös puolustuksen puolella toisen puoliajan aikana ja säilyttivät nollan omassa päässä. 

Päävalmentaja Hannes Mattila oli suoritukseen tyytyväinen:
“Peli meni lähes niin hyvin kuin peli voi mennä, tulos ei kauheesti jätä kertomatta.”

Tampere Saints viimeiselle vieraspelimatkalle tänä kesänä

Tampere Saints matkustaa lauantaina 6.7 Ouluun Northern Lightsin vieraaksi, matka on myös todennäköisesti puhtaalla pelillä ensimmäisen puoliskon pelanneen Saintsin viimeinen vieraspeli kauden aikana. 

Päävalmentaja Mattila Oulun matkasta:
“Oulu on aina haastava paikka pelata. Kilometrit tekevät pelistä aina vaikeampaa. Tavoitteena jatkaa oman pelin kehittämistä.”


Ensimmäinen peli Oulua vastaan oli 1. kierroksella Pyynikillä, ja Saints otti voiton 76-20. Nuorisoa peluutettiin ensimmäisessä ottelussa sen ratkettua, ja todennäköisesti nytkin on kentälle asiaa, kunhan vain kestää pitkän bussimatkan.

Kuva: Noora Hyttinen