Portugalilaista urheilullisuutta Saintsiin

Ensi kesänä Pyynikin nurmella kotiyleisöä viihdyttää Portugalin pääsarjan monitoimimies, Juzz “Tiny” Furtado (25v / 179cm / 89kg). Portugalilainen pallonkantaja on pelannut kuluneet vuodet maansa pääsarjassa Lisbon Crusadersissa ja tehnyt siellä varsin näyttävää jälkeä, kuten alla olevat tilastot neljän vuoden ajalta osoittavat:

  • 6163 jaardia
  • 83 Touchdownia
  • League MVP 2013 ja 2014
  • All Portugal RB 2015 ja 2016
  • Sarjan ennätys: jaardeja kaudessa (2209 / 9 peliä)
  • Sarjan ennätys: juoksumaaleja kaudessa (28)

 

Vakuuttavien tilastojen lisäksi Juzzin uraa vierestä seuranneet ihmiset ovat vakuuttuneita miehen kyvyistä. Joidenkin arvioiden mukaan Portugalin pääsarja ei anna tämän tason pelaajalle riittävästi haastetta, vaan Juzzin paikka olisi mieluummin joko Saksan tai Itävallan pääsarjassa, tai kotimaisessa Vaahteraliigassamme.

Tampere Saintsin päävalmentaja yhtyy kollegoidensa ajatuksiin. Heidän kanssa käytyjen keskustelujen ja pelaajasta tehtyjen arvioiden perusteella Tiny on loistava lisä Saints hyökkäykseen. Hänellä on taustaa lähes kaikilta taitopelipaikoilta, joten hänet voidaan nähdä kentällä melkein missä tahansa roolissa. Tämä helpottaa suomipoikien peluutusta ja antaa vapauksia laittaa kotimaan kasvatit heille parhaiten sopiville pelipaikoille.

Furtado saapuu Tampereelle huhtikuun lopussa, joten hänet voi nähdä tositoimissa heti Saintsin vaahteraliigakauden avauksessa Pyynikillä lauantaina 13. toukokuuta!

Pelaajauransa ohella mies on muuten toiminut myös erään urheilujuomavalmistajan mannekiinina: https://www.youtube.com/watch?v=oGwA6F-Wvxc

 

Welcome to Tampere Juzz!

(c) Photograph: Margarida Cautela