Pyhimykset eivät vapise kuninkaallisten edessä

Maanantaina nähdään Pyynikin lämmössä kahden rakkaan kilpakumppanin kohtaaminen, kun Tampere Saints ottaa mittaa Wasa Royalsista. Vaasan edessä ei tälläkään kertaa vapista. 

 

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander on joukkueensa kanssa valmistautunut pienen pelitauon jälleen huolella tulevaan miesten Vaahteraliigaotteluun.  

– Nyt on otettu jälleen kerran tauko hyvällä vastaan, ja käsiteltiin ensiksi Roosters-peli alta pois. Sen jälkeen menimme uudestaan työpöydän ääreen, ja ruvettiin valmistautumaan Vaasaa vastaan, Majander kertoo. 

Tämän hetken Royals ei tarjoa vastustajalle tähtisikermää, vaan vastaan tulee raudanlujaa työvoimaa. Tästä on merkkinä Vaasan viime aikoina hyvin toiminut juoksupeli. 

– Sitä vasten olemme lähteneet valmistautumaan. Menneen viikon olemme olleet Pyynikiltä evakossa, kun siellä on ollut pesäpalloleirejä. Poikkeuksellisesti olemme vetäneet kaikki viikon treenit ruohokentällä, Majander naurahtaa. 

Luonnonnurmi on toisaalta hyvä ottaa tässä vaiheessa kesää haltuun, sillä kesän viimeiset runkosarjan pelit maanantain jälkeen Saints pelaa vieraissa ja luonnonnurmikentillä. 

– Nurmella treenaaminen on ollut hauskaa sinänsä.  

 

Kaikki voitettava 

 

Teemu Majander tietää, että kaikki loput neljä ottelua on voitattava. Ja loput neljä ottelua on voitettavissa. Samalla Saints hakee asetelmia pudotuspeleihin. 

– Loppukauden pelaamme niitä vastustajia vastaan, jotka parhaassa tapauksessa ovat vastassa pudotuspelissä, Majander sanoo. 

Maanantain iltapeli saattaa olla Saintsin viimeinen kotipeli tällä kaudella. Kotiedun saaminen pudotuspeleihin vaatisi muilta joukkueilta sellaista ristiin pelaamista, että mahdollisuudet kotietuun ovat pienet, vaikka Saints kaikki loput runkosarjan ottelunsa voittaa. 

Tämän vuoksi Pyynikille kannattaa tamperelaisyleisön lähteä katsomaan ottelua, jota kumpikaan illan joukkueista ei aio hävitä. Edessä on taatusti kovatasoinen jenkkifutisilta.  

 

Veikka Lehtonen pelaa 

 

Saintsin keskushyökkääjä Veikka Lehtonen pukee tällä kertaa peliin, ja tuore isä nähdään tositoimissa myös pelikentällä. Veikka Lehtosen johtajuus ja esimerkki ovat niitä tekijöitä, joita Saints nyt kaipaa.  

Saints on ollut tällä kaudella vahva juoksupuolustusjoukkue, ja sitä Saints aikoo olla Pyynikin maanantai-illassa.  

– Vaasa on oletetusti vahva juoksujoukkue, siinä nähdään iso taktinen kuva aika nopeasti, Majander toteaa illan kuvioista. 

Päävalmentaja haluaa Saintsin hyökkäyksen puolestaan näyttävän olemassa olevan laajan osaamisensa koko Royals-ottelun ajan.  

Yksi illan mielenkiintoinen jännitysmomentti on se, että pukeeko Vaasan GM Seppo Evwaraye pelikamat tällä kertaa ylleen Vaahteraliigapeliin. Jos näin käy, siihenkin tilanteeseen Majander on varautunut.  

– Olisihan se melkoinen soturiliike, jos GM itse vetää kamat päälle. Arvostan sitä, otan sen hienona haasteena, jos näin on, Majander sanoo.  

 

Teksti: Jussi Mustikkamaa