Pyhimykset haastavat torstaina lakeuden vesipedot

Amerikkalaisen jalkapallon miesten Vaahteraliiga jatkuu torstaina 17. toukokuuta Pyynikin urheilukentällä, kun Tampere Saints saa vastaansa Seinäjoki Crocodilesin.

 

Saintsille torstain kotiottelu on kauden toinen, ja vieraspeliin saapuvat krokotiilit avaavat liigakautensa Pyynikillä. Viime vuonna joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti, ensiksi Seinäjoella kesäkuussa, jolloin Crocodiles voitti pistein 29-14. Runkosarjan toinen kohtaaminen tapahtui Tampereella heinäkuussa, ja sen ottelut Saints voitti komein pistein 49- 14.

Viime lauantaina Saints avasi Vaahteraliigakautensa sarjanousija Steelersiä vastaan. Kuopiolaiset veivät vivahteikkaassa ja hyvässä jenkkifutisottelussa tiukasti voiton savoon numeroin 26-35, ja kun yhdestä touchdownista saa sen kuusi pistettä, niin tasaista oli taisto. Saintsin miehet ovat valmistautunut torstain otteluun jo viime sunnuntaista lähtien. Tappio on nollattu ja nyt katseet käännetään eteenpäin. – Rosteri on täysivoimainen torstaille, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander toteaa joukkueesta.

Majanderin mukaan torstain ottelussa yleisön kannatta kiinnittää huomio Saintsin uuteen pelinrakentajaan, lähes kaksimetriseen ja atleettiseen Kyle Nolaniin. Samoin katse kannattaa kiinnittää Micky Kyeihin, joka avausottelussa taisteli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Laitahyökkääjä Ilari Laine on myös palaaja, jota kannattaa seurata, ja puolustuksesta päävalmentaja nostaa esiin keskikentän tukimies Tony Ballonin.

Kauden avausottelussa viime lauantaina oli Pyynikillä niin mukavasti yleisöä, että makkarat pääsivät loppumaan, mutta nyt torstaihin on varauduttu siten, että grillimakkarat taatusti riittävät kaikille. Paikan päälle Pyynikin urheilukentälle kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen kello 18.30 alkavaa ottelua, jotta pääsee nauttimaan vaikka katetun katsomon anniskelualueen tarjottavista sekä Buffet Sisun legendaarisista siivistä ennen ottelun avauspotkua.

Ja jenkkifutishan on tunnetusti parasta paikan päällä. Tällä kertaa lipunhinnasta saa portilla vitosen pois, kun osaa lippua ostaessa sanoa jonkun Saintsin sponsorin nimeltä, eli sinistä vaatetta ylle ja Pyynikille. Lisätietoja kesän jenkkifutistapahtumista löytyy Facebookista sivulta Tampere Saints.

Teksti: Jussi Mustikkamaa