Pyhimykset karhunkaadossa lauantaina Pyynikillä

Pyhimykset karhunkaadossa lauantaina Pyynikillä

Tampere Saintsin kotiavaus on tulevana lauantaina 23.7.2022 Pyynikin urheilukentällä jossa vastaan asettuu Pori Bears. Kummatkin joukkueet kokivat sarjan avauskierroksella tappiot ja kumpikaan ei halua olla sarjan pohjalla toisen kierroksen päätteksi.

Pori Bears oli kauden avauksessa harmillisen ohuella rosterilla liikenteessä, ja todennäköisesti sama tilanne tulee olemaan myös lauantaina Pyynikillä. Bearsilla on samanlainen sukupolvenvaihdos käynnissä kuin kotijoukkue Saintsilla, jopa asteen rajumpana. Joukkueen runko on kuitenkin pelannut pitkään yhdessä ja he ovat tottuneet pelaamaan kahteen suuntaan aiemmillakin kausilla loukkaantumisten iskiessä.

Bearsin pelinrakentajana pelaa kokenut Dominic Olney. Olney oli avausottelussa jatkuvan paineen alla ja ei saanut heittopeliään kulkemaan Vantaan TAFT:n puolustusta vastaan. Orastavaa kemiaa laitahyökkäjien Adam Parizekin sekä Joni Kotron kanssa oli, niinä harvoina kertoina kun Olney ehti heittämään rauhassa. Juoksupelissä nuori Julius Väistö vaikutti vaaralliselta pallonkantajalta joka pystyi murtamaan ensimmäisen kontaktin. Pysäyttääkseen Bearsin hyökkäyksen, Saints puolustuksen pitää pystyä pelaamaan paljon kurinalaisemmin kuin kauden avauksessa ja huolehtia omista vastuistaan.

Puolustuksen työtä helpottaisi huomattavasti jos hyökkäys saisi koneensa käyntiin ja puolustus saisi levätä enemmän sekä aloittaa helpommista kenttäasemista. Vaasan pelinopeus yllätti Saints hyökkäyksen kauden avauksessa. Saintsin rosterista löytyy Vaahteraliiga kokemusta, mutta ei siinä määrin ja tuoretta kuin Vaasalta. Toivottavasti tappio on käsitelty joukkueen sisällä ja virheistä ollaan otettu opiksi.

Heittopelin rytmitystä ja juoksublokkien oikeita kohteita pitää saada ajettua tehokkaasti sisään kuluvan viikon aikana, mikäli Saints aikoo voitosta taistella Bearsin vastaan. Pelinrakentaja Taylor Palmerin harteilla on paljon kauden toisessa ottelussa. Hyökkäyksen kommunikaatio ja ajoitusten on pakko parantua. Palmer näytti kuitenkin vaarallisuutensa yksittäisissä juoksuissa sekä parilla komealla pitkällä heittopelillä. Nyt pitäisi saada jatkuvuutta ja tehokkuutta lisää koko hyökkäyksen toimintaan. Tärkeintä olisi saada hyvä harjoitusviikko sisään, jotta lauantaina Pyynikillä nähtäisiin mahdollisimman viihdyttävä Saints hyökkäys.

Tampere Saints lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, vaikka loukkaantumiset tai lisävärväykset saattavat muuttaa sen. Saintsin suurimpina etuina ovat Pyynikin kotiyleisö sekä kokemus. Jenkkifutis on parasta paikan päällä ja ottelutapahtumassa riittää tarjontaa niin eväs- kuin juoma puolellekin.

Tampere Saints – Pori Bears 23.7.2022, kickoff klo 17.30 @ Pyynikin urheilukenttä.

SEURAA NÄITÄ:

  • Pori Bearsin pelaajamäärä. Mikäli porilaiset ovat saaneet riveihinsä lisää syvyyttä voivat ottelun lähtökohdat olla täysin erilaiset
  • Saintsin loukkaantumistilanne. Ensimmäisellä kierroksella safety Deyleon Williams joutui jättämään ottelun kesken, samoin DL Juho Pietilä. Mikä on heidän tilanteensa.
  • Saints hyökkäyksen ajoitus. Ensimmäisessä ottelussa hyökkäyksen suurin ongelma oli ajoitusvirheet ja tietyn fyysisyyden puute. Onko lääkkeet keksitty?

Kirjoittaja: Juse Tammi

Kuva: Tytti Martikainen (28.8.2021 vs Bears)