Pyhimykset punakoneen vieraaksi Brahen kentälle

Saints matkustaa torstaina 18.7 kohtaamaan sarjakärki Helsinki Roostersin Kallion Brahen kentälle. Normaalistihan Roosters pelaa kotipelinsä Velolla, mutta torstait tuovat tähän poikkeuksen. Eikä se ole ollenkaan huono juttu, sillä Brahen kentällä pelitunnelma onkin huomattavasti parempi kuin Velodromin betonikolossissa, etenkin kun katsomo on heti kentän reunalla. Näin katsojat pääsevätkin paljon paremmin pelin tunnelmaan mukaan kun pelaajat ovat lähellä ja pelin yksityskohdat tulevat aivan katsojien silmien alle.

Saints lähtee otteluun kauden ensimmäinen voitto takataskussa, kun Kuninkaanmiehet kaatuivat upean puolustustaistelun jälkeen 6-0 viime kierroksella ja se jos mikä nostatti joukkueen taisteluhenkeä. Etenkin puolustus taisteli viimeiseen mieheen pitääkseen Royalsin pois maalialueelta, ja onnistui siinä todella hienosti. Royals pääsi haistelemaan maalin tuoksuja pariinkin kertaan, mutta joutui joka kerta nöyrtymään Saintsin puolustuksen edessä.

Tästä ei sitten muuta kuin jatketaan samaan malliin. Puolustus tulee olemaan ehdottomasti tärkein ulottuvuutemme myös Roostersia vastaan. Etenkin Karri Pajarisen juoksuväylät pitää pystyä ehdottomasti sulkemaan, mikä tietää kovaa taistelua puolustuksen linjallemme punakoneen taitavaa hyökkäyksen linjaa vastaan. Kun gapit tukitaan kärsivällisesti, niin ei pääse Pajarinenkaan takakentälle. Sama koskee Adam Connettea, mikäli häntä käytetään juoksuhyökkäyksessä.
Takakentällä vuorostaan 1 vs 1 tilanteet Adam Connettea ja Nnamdi Agudea vastaan tulevat olemaan myös elintärkeitä. Munchie Roberts todennäköisesti laitetaan vartioimaan liekeissä olevaa Nnamdi Agudea, joten näiden kahden jenkin henkien taistelusta tulee varmasti hienoa katsottavaa.
Samoin kannattaa seurata puolustuksesta seuraikoni Veikka Lehtosta, joka edellisessä pelissä teki varmasti tärkeimmän momentumin kääntäneistä pakotetuista rähmäyksistä.

Roosters on takonut sarjassa keskimäärin yli 50 pinnaa per ottelu, ja vielä melko tasaisesti niin heittäen kuin juosten. Pelinrakentaja Miro Kadmiry on tehnyt uskomattoman hienoa työtä, viime otteluissa 6-7 TD:tä per peli. Eikä Miro ole pelkkä pocket passer, vaan ottaa jalat alleen jos vastaanottajia ei löydy tai sitten ihan hänelle suunniteltujen juoksupelien mukaan. Jälki onkin ollut melko murhaavaa ensimmäistä peliä lukuun ottamatta. Puolustuksemme pitääkin olla tarkkana pitääksemme myös Miron juoksut minimissä ja containien pitää olla kohdallaan. Blitzaamisen kanssa pitää kuitenkin olla konservatiivinen, sillä niistä Roosters on rankaissut kovalla kädellä jaardeja kun kentälle on tullut tilaa heitolle tai Miron omalle juoksulle.

Hyökkäyksen kanssa meidän pitää tehdä edelleen kehitystyötä. Royalsia vastaa Cotton heitti vain 90 jaardia ja se on aivan liian vähän, että hyökkäys pystyisi ottelua voittamaan. Nyt pitää pelikirjasta kaivaa kaikki mahdollinen, sillä vastassa on eittämättä Suomen paras heittopuolustus ja miksei juoksupuolustuskin. Nyt kun vielä Edvard Vesterinenkin palaa riviin, on se vielä astetta kovempi.

Veikka Lehtosen osuutta juoksupeleissä toivottavasti kasvatetaan, sillä Veikkahan on omimmillaan keskushyökkääjänä. Tuukka ja Velipekka Jaakonsaari keräsivät hienosti jaardeja Vaasaa vastaan, mutta nyt pitää ottaa kaikki irti juoksukoneesta. Meillä on syvyyttä juoksuhyökkäyksessä, Tuukan, Velipekan, Veikan ja C.J:n muodossa, joten variaatioitakin sen mukaan pitäisi olla käytettävissä.
Aukkojen tekemiseen saa hyökkäyksen linja taas kovan päivätyön, sillä ilman aukkoja hyökkäyksestä tulee yksiulotteinen ja sellaisen Roosters pysäyttää helpohkosti. Kolmansien ja neljänsien yritysten konvertointi on jälleen tärkeässä elementissä. Vaasaa vastaan päästiin jo hyville lukemille, ja tätä pitää jatkaa myös torstaina.

Joka tapauksessa Saints tulee laittamaan torstaina all-in, sillä hävittävää ei ole. Toivon mukaan punakone yskii torstai-iltana, niin ottelusta saadaan tiukka ja mielenkiintoinen. Ja ainahan yllätysmomentti on olemassa, sen huomasi Vaasa Royalskin.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Brahen kentälle pääse perjantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös IS-TV:stä ja Ruutu+ palvelusta.

Faith can still move mountains, Saints will show you the way!