Raleigh Yeldell – pelinrakentajamme kaudelle 2017

Amerikkalaisessa jalkapallossa pelinrakentajalla on suurin rooli joukkueessa, minkä takia oikean henkilön valintaan on syytä käyttää riittävästi aikaa. Kesäksi 2017 Tampere Saints on löytänyt tähän rooliin todellisen helmen; NCAA II divisioonassa pelaavaa Newberrya viime vuodet menestyksekkäästi edustaneen ja henkilökohtaisista ansioistaan monilla tavoin palkitun atleetin, 24-vuotiaan Raleigh Yeldellin.

 

Yeldell on kehittynyt collegeuransa aikana hyvää vauhtia ja saanut peliesitystensä ansiosta vastuuta vuosi vuodelta enemmän. Vuodesta 2013 asti kouluaan edustanut mies on tehnyt hyvää jälkeä aina kun on päässyt kentälle, minkä voi myös lukea hänen pelaajakortistaan Newberryn Collegessa.

Viimeisen vuotensa seniorina hän johti joukkueensa hyökkäystä tavalla, joka nosti hänet yhdeksi koulunsa palkituimmista pelaajista kautta aikojen. Hänet palkittiin kauden aikana useilla eri tavoilla ja kauden jälkeen hänet valittiin vuoden hyökkääjäksi. Tarinan tästä valinnasta ja listan muista Yeldellin ansaitsemista palkinnoista voit lukea täältä. Yeldell oli myös ehdolla Harlon Hill Trophyn saajaksi – kunnianosoitus, joka annetaan NCAA II Divisioonan parhaalle pelaajalle. Perusteita tälle valinnalle ja Yeldellin pelillisiä saavutuksia on listattu kattavasti Newberry Collegen uutisessa.

Päävalmentaja Teemu Majanderin mukaan Raleigh’ssa yhdistyvät sekä tarkka heittokäsi että urheilulliset kyvyt. Hän on hyvin vastustajan puolustusta lukeva johtaja, joka saa tehtyä pelejä myös jaloillaan. Yeldellin taustoja ja pelillisiä kykyjä tutkittiin tarkasti ja hänen valmentajaltaan saadut referenssit vain vahvistivat Majanderin käsitystä miehestä. Majander näkee, että Raleigh sopii hienosti jo signattujen Elliottin ja Tonyn kanssa joukkueen import-ajatteluun.